Här är månadens premiärer på tv i oktober!

Foto från Bonusfamiljen på SVT hösten 2021.

Bonusfamiljen är tillbaka!

Foto: Ulrika Malm/SVT

När hösten gör sitt intåg är det extra mysigt att ta en kväll framför teven. Vi listar några serier som har premiär under oktober månad!

Premiärerna duggar tätt på teven i oktober. Tidigare har vi bland annat skrivit om nya matlagningsprogrammet Bäst i köket med bland annat Tareq Taylor som jurymedlem. Här är några andra premiärer att se fram mot i höst!

Se också: Nyheter på Disney+ i oktober

1:11

Efter reklamen: 5 nyheter på Disney+ i oktober 2021

(1:11)

Serier som har premiär i oktober

Världens barn – insamlingsgala

Artister, gäster och programledare samlar in pengar till behövande barn runt om i världen. SVT och SVT Play.

Sänds den 1 oktober på SVT och SVT Play.

Red Election

Efter ett terrorhot i London paras en brittisk agent vid namn Beatrice ihop med den danska agenten Karin som snabbt dras in i maktkamper, lögner och mord.

Premiär 3 oktober på Viaplay.

Metoo – hösten som förändrade Sverige

I åtta avsnitt berättas historien om Metoo,om hurf em bokstäver fick kvinnor i Sverige att tända en brasasom spred sig som en löpeld. Om vad som fick allt från skådespelare, jurister och präster till militärer och sexarbetare att formera sig i över 70 upprop med mer än 100 000 namnunderskrifter.

Premiär den 5 oktober på SVT

Pantbanken

Pantbanken är tillbaka för en tredje säsong där vi lär oss om allt ifrån värdet på ditt gamla lego till tavlor, klockor och hur man ser om en matta ar äkta eller inte.

Premiär 12 oktober på Viaplay.

Hotel Swan Helsinki

Hotel Swan Helsinki har precis genomgått en stor renovering, men lagom till nypremiären försvinner hotellets vd spårlöst. En före detta anställd, Ella Kallio, får besked om nyheten och kliver snabbt fram som ny hotellchef. Hon och hennes medarbetare får besök av den ena intressanta gästen efter den andra, samtidigt som polisens utredning om den gamla chefen pågår för fullt i bakgrunden.

Premiär 12 oktober på C More.

Solsidan höst 2021

I Solsidans sjunde säsong får vi följa familjerna när de konfronteras med livskriser och livsstilsförändringar som ett resultat av sina livskriser.

Premiär 17 oktober på TV4.

1 mot Sverige

En direktsänd frågesport med Babben Larsson.

7 roliga test från Bäst i test att göra själv hemma

Hur många barn behövs för att lyfta en häst? Hur många ballonger krävs för att en 8-årig flicka ska kunna flyga? Kan en person slå hela Sverige?

Programledare är Babben Larsson och vid hennes sida finns Farah Abadi och Erik Ekstrand. Frågorna är baserade på vetenskap och i varje program utförs sju roliga, knasiga och fascinerande experiment och utmaningar. I studion deltar en ensam tävlande, samtidigt som tv-publiken kan vara med och tävla live via DUO-appen.

Premiär 17 oktober på SVT och SVT Play.

Inside job

Vuxenanimation. För de anställda på det här departementet är konspirationer inte bara teorier – de är fakta. Och att hålla dem hemliga är ett heltidsjobb.

Premiär 22 oktober på Netflix.

Bonusfamiljen är tillbaka

Buster, nu två år gammal med Downs syndrom, kräver mycket av Lisa och Patrik. Lisas verksamhet tar fart, medan Patrik hamnar i en otäck konflikt på jobbet. På grund av detta blir Patrik hemmapappa, vilket leder till parets största utmaning hittills. Katjas mamma Louise behöver plötsligt Katjas hjälp, något de båda kämpar med. Kaos kastar Martin och Sima ut ur deras lägenhet, hem till Bigge – igen, där numera även Danny bor. Allt är (nästan) som vanligt i Bonusfamiljen med andra ord.

Premiär den 25 oktober på SVT och SVT Play.

Bergs superlag

Erik Berg har avslutat fotbollskarriären och fått ett nytt ärofyllt drömjobb. Han och vapendragaren Carina Berg har tagit fotbollslaget Panthers under sina vingar och ska ta dem till SM.

Carina Berg om hatet mot henne och familjen – påhoppen mot barnen

Panthers består av 28 fantastiska lagmedlemmar i vitt skilda åldrar och med olika funktionsnedsättningar. Vi följer Timmy, Nils, Karin, Max och alla de andra pantrarnas liv och vardag och tar del av deras drömmar och utmaningar såväl på som utanför fotbollsplanen.

Premiär 28 oktober på discovery+ och Kanal 5.

Så mycket bättre 2021

Alla deltagare i Så mycket bättre 2021.

Alla deltagare i Så mycket bättre 2021.

Foto: Pär Bäckstrand, TV4

Inspelningarna av Så mycket bättre 2021 drog igång på Gotland under sommaren. Det här blir den tolfte säsongen av programmet och precis som de senaste två åren har produktionen valt att ha med ett större antal artister som avlöser varandra på gården.

Deltagare i detta årets upplaga är Melissa Horn, Peter Jöback, Maxida Märak, Siw Malmqvist, Casper Janebrink, Cherrie, Andreas Mattsson, Viktor Norén, Gustaf Norén, Thomas Stenström, Daniel Adams-Ray, Harpo, Marie Nilsson Lind och Moonica Mac.

Premiär den 30 oktober på TV4.

Relaterade artiklar

Här är kockarna som deltar i Kockarnas kamp 2021

Nu kommer The Island – nytt tv-program med kändisar på en öde ö!