Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Så förändras Jul med Ernst – här är allt vi vet

13 nov, 2020 
Nanna von Knorring
Programledaren Ernst Kirchsteiger håller en julgran i ett vinterlandskap inför nya säsongen av Jul med Ernst på Tv4.
Snart är Jul med Ernst tillbaka i rutan och får hela landet i julstämning. Men år 2020 väntar ett annorlunda program jämfört med tidigare år. Här är allt vi vet!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vad vore väntan på jul utan Ernst Kirchsteigers populära program Jul med Ernst? Sedan 2008 har tv-profilen förgyllt decembermånad och fått människor runt om i landet att komma i julstämning med både pyssel och matlagning.

Jul med Ernst kommer tillbaka – mer personligt än någonsinBrand logo
Jul med Ernst kommer tillbaka – mer personligt än någonsin

Jul med Ernst är tillbaka på TV4 och Cmore även 2020. Programmet, som sänds i fyra avsnitt, har premiär den 1 december och spelas in på Julita gård utanför Katrineholm i Sörmland. Men i år väntar ett annorlunda program jämfört med tidigare säsonger.

Så förändras Jul med Ernst 2020

År 2020 kommer Ernst Kirchsteiger att göra programmet mer personligt än någonsin tidigare. Jul med Ernst kommer fokusera extra mycket på programledarens personliga inställning till julen och hur han själv tolkar traditionerna kring högtiden.

Porträtt av Ernst Kirchsteiger som snart är aktuell med en ny säsong av Jul med Ernst på Tv4.
Kom i julstämning med Ernst Kirchsteiger i Jul med Ernst.

– Det kommer att bli ett mer personligt program än vanligt. Jag vill visa svenska folket hur jag bjuder in julen och skapar en traditionell och nästan lite magisk högtid, säger Ernst Kirchsteiger i ett pressmeddelande.

Annons

I år kommer Ernst bland annat att göra eget julgodis och visa hur han binder en vacker julkrans – en detalj som är populär såväl inne som ute i år. Han kommer även att tipsa om hur man med små medel kan skapa julkänsla i hemmet.

I vanlig ordning blir det alltså allt från pyssel till matlagning, men med en än mer personlig prägel än tidigare. Dessutom kan vi räkna med att få ta del av Ernst klassiska citat, som är lika delar knasiga som härliga.

– Ernst har blivit en stor del av den svenska julen och i år behövs han och den här typen av program mer än någonsin. Årets Jul med Ernst kommer att fokusera på jultraditioner och Ernsts fantastiska förmåga att sprida stämning, något som känns extra viktigt just nu, säger Clara Tengbom, exekutiv producent, om programmet i ett pressmeddelande.

Jul med Ernst har premiär på TV4, TV4 Play och Cmore 1 december klockan 20.00. Det fjärde och sista avsnittet sänds 22 december.

Annons