Sofia Rågenklint ny programledare för Fråga doktorn

Sofia Rågenklint som programledare i Go'kväll 2020

Foto: Matilda Sandberg/SVT/TT

TV-programmet Fråga doktorn får en ny programledare efter 18 år – Sofia Rågenklint tar över efter Suzanne Axell.

Det är nu officiellt vem som tar över som programledare i hälsoprogrammet Fråga doktorn. Sofia Rågenklint som under en längre tid har haft ett stort intresse för hälsofrågor och medicin är den som tar över efter Suzanne Axell.

Sofia är minst sagt spänd och förväntansfull inför den nya rollen.

– Jag är en av dem som suttit bänkad vecka efter vecka framför Fråga doktorn. Det känns hedrande att få ta över efter Suzanne Axell, säger hon i ett pressmeddelande från SVT.

Suzanne Axells nya roll i Fråga doktorn – slutar som programledare

Vem är Sofia Rågenklint?

Sofia Rågenklint är 46 år gammal, född 1974, den 16 september. Hon är uppvuxen i Äppelbo i Dalarna och är en svensk programledare som har medverkat i en rad olika TV-program.

Sofia har deltagit som tävlande i Jakten på ökenguldet, år 1999. Därefter har hon bland annat varit programledare för programmen Ordjakten, Bingolotto plus, Djurvänner och Jakt & fiske.

På senare år har hon bland annat varit programledare för Djursjukhuset i SVT, samt Söndag med Sofia i Barnkanalen.

Sofias familj

Tidigt på 2000-talet gifte sig Sofia med sångaren Patrik Isaksson. Det blev dock ett kortvarigt äktenskap – redan 2003 bestämde de sig för att gå skilda vägar. Senare blev de ett par igen och fick två söner tillsammans, innan de på nytt skildes åt under 2011. Sönerna heter Tim och Alex, 15 och 13 år gamla.

Sedan fem år tillbaka är hon sambo med konstnären Jonas Nemeth och bor i Rydebäck, Skåne.

Se också: Så mycket tjänar de kvinnliga programledarna

1:16

Efter reklamen: Så mycket tjänar de kvinnliga programledarna

(1:16)

Hjärtproblem

För några sedan var Sofia nära att gå in i väggen, då hon hade flera program i gång samtidigt. Det ledde till att hon fick stressrelaterade hjärtproblem, vilket fick henne att tänka om. I dagsläget tar hon inte längre mediciner och känner sig bättre.

Nästa avsnitt av Fråga doktorn sänds 23 februari kl. 20.00 på SVT 1 och SVT Play.