Besvikna orden om inställda Sommarkrysset: ”Astrist”

Gry Forssell programleder Sommarkrysset på Gröna lund 2018.

Foto: Karin Törnblom/TT

Publikfavoriten Sommarkrysset ställs in även i år. Det är andra året som coronapandemin tvingat produktionen att ställa in programmet.
– Ja det är klart att det är astrist, har programledaren Gry Forssell tidigare sagt till Expressen.

När pandemin slog ner som en bomb förra året tvingades produktionen bakom alla stora evenemang tänka till eftersom det blev förbjudet att samla stora folkmassor på en och samma plats. Såväl Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg valde då att sända sina program – men helt utan publik. Publikfavoriten Sommarkrysset, som spelas in på Gröna lund och sänds i TV4, valde att istället ställa in hela programmet.

5 saker om Gry Forssell som du kanske inte visste
1:15

Efter reklamen: 5 saker om Gry Forssell som du kanske inte visste

(1:15)

Slå på ljud

Därför ställs Sommarkrysset in även 2021

Och det blir alltså samma sak i år – inget Sommarkrysset. Att det under hela våren har varit oklart om och när landets nöjesparker och tivolin kan öppna igen, har gjort det svårt för produktionen.

– Det har varit oklart så länge så det har inte gått att planera någonting, har programledaren Gry Forssell tidigare sagt till Expressen.

Gry Forssell lämnar sitt sommartorp efter 11 år – se bilderna

Från och med den första juni är det tillåtet för till exempel Gröna lund och andra liknande publikfavoriter att åter öppna portarna, om än med ett begränsat antal besökare. Beslutet fattade regeringen i samråd med Folkhälsomyndigheten i mitten av maj. Men för att Sommarkrysset ska kunna bli verklighet krävs mer framförhållning än så.

– Grejen är att ett program som Sommarkrysset måste man börja planera i februari, mars, det går inte att börja planera nu, säger Gry Forssell till tidningen.

Gry Forssells fina ord om Adam Alsing – sista smset innan han avled

Gry Forssell om det inställda Sommarkrysset

Samtidigt som hon tycker att det är tråkigt att inte få stå på Gröna lunds scen och leda programmet som hon varit en del av ända sedan 2006, har hon förståelse för svårigheterna.

– Ja det är klart att det är astrist. Men jag fattar att det är som det är. Vad ska man göra? Jag vet inte riktigt.

Så tillbringar Gry Forssell sommaren

För Expressen berättar Gry Forssell att hon istället tänker tillbringa sommaren med att upptäcka Sverige. Bland annat ska hon åka till Gotland där hon inte varit på många år. Hon har tidigare berättat för sina följare på Instagram att hon och maken Alex Kossek precis har sålt sitt sommartorp efter många år:

Efter elva somrar med familj, vänner, bad, tappade mjölktänder, födelsedagar, cluedo, bastu, båt med grannen Ingemar, byggprojekt, åkerbärsjakt, knutgubbe, pinnbröd, hundpromenader, jakten på den försvunna diamanten, övningskörning, och en sol som aldrig går ner så har vi nu sagt hej då till vårt ljuvliga sommarställe”, skrev hon då.