Stjärnorna på slottet 2019: Alla deltagare och datum

Teleborgs slott var värd för Stjärnorna på Slottet 2017 och 2018.
Denna sommar spelas ytterligare en säsong av SVTs succéserie Stjärnorna på Slottet in på ett slott någonstans i landet. Ännu är det okänt vilket slottet blir, men årets deltagare och premiärdatum för Stjärnorna på Slottet 2019 är redan presenterade.

I sommar börjar inspelningarna av den 14:e säsongen av Stjärnorna på slottet. Under en hel vecka ska stjärnorna bo på slottet och bjuda tittarna och slottsvännerna på både det ena och det andra ur sina liv.

– I år mixar vi Melodifestivalen med Dramaten och stand up comedy, här får både en hårdkokt torped och Pelle Svanslös plats. Det bli garanterat spännande att se i julhelgen, säger SVT:s projektledare Ulrika Midunger.

Inspelningarna sker i juli och alla deltagare kommer som vanligt att vara värdar för en varsin dag med aktiviteter och samtal runt middagsbordet.

Stjärnkocken Tareq Taylor kommer göra sin andra sommar i programmet och sätter tillsammans med stjärnorna ihop olika menyer för varje dag.

Här är alla deltagare i Stjärnorna på slottet 2019

Björn Kjellman, 55.

Björn Kjellman är med i Stjärnorna på slottet 2019.

Björn Kjellman är med i Stjärnorna på slottet 2019. Foto: Eero Hannukainen/TT

Skådespelaren Björn Kjellman fick sitt stora genombrott i tv-serien Fasadklättraren och En komikers uppväxt. Många fick även upp ögonen för honom i uppsättningarna av Suzanne Osten på Stadsteatern och i filmen Skyddsängeln. I höst är Björn aktuell i musikalen Så som i himmelen.

Dragomir Mrsic, 49.

Dragomir Mrsic deltar i Stjärnorna på Slottet 2019.

Dragomir Mrsic deltar i Stjärnorna på Slottet 2019. Foto: Eero Hannukainen/TT

Skådespelaren Dragomir Mrsic fick sin första filmroll medan han drev ett gym på Östermalm, då regissören Josef Fares ville ha med honom i sin långfilm Leo. Genombrottet kom senare i filmen Snabba Cash, en rollprestation som Dragomir prisats för internationellt. Just nu är han aktuell i den hyllade serien Alex.

Julia Dufvenius Wollter, 43.

Julia Dufvenius Wollter är en av stjärnorna på slottet 2019

Julia Dufvenius Wollter är en av stjärnorna på slottet 2019. Foto: Eero Hannukainen/TT

Skådespelaren Julia Dufvenius Wollter slog igenom som Ella i succéserien Glappet, som sändes på SVT 1997. Ingmar Bergman såg serien och gav Julia en roll i sin sista film Saraband. Just nu är skådespelaren aktuell i tv-serien Heder, som har premiär i höst.

Måns Möller, 44.

Måns Möller kommer delta i Stjärnorna på Slottet 2019.

Måns Möller kommer delta i Stjärnorna på Slottet 2019. Foto: Jacqueline Christensen/SVT

Det var när komikern Måns Möller såg Johan Glans på Norra Brunn som han bestämde sig för att satsa på stand up comedy. Måns slog senare igenom i panelprogrammen Extra, extra och Parlamentet. Till hösten turnerar han med komedishowen Världens historia, tillsammans med Özz Nûjen.

Pernilla Wahlgren, 51.

Pernilla Wahlgren är med i Stjärnorna på Slottet 2019.

Pernilla Wahlgren är med i Stjärnorna på Slottet 2019. Foto: Karin Törnblom/TT

Artisten Pernilla Wahlgren debuterade som fyraåring när hon spelade mot sin mamma Christina Schollin i tv-pjäsen Den längsta dagen. Senare slog hon igenom ordentligt inför det svenska folket i Melodifestivalen 1985 med låten Piccadilly Circus. Idag har hon precis avslutat en turné med sin show Kort, glad och tacksam och är aktuell i realityserien Wahlgrens Värld.

Stjärnorna på Slottet 2019: Vilket slott?

SVT har ännu inte presenterat vilket slott man kommer spela in 2019 års Stjärnorna på Slottet på. Inte heller deltagarna har fått informationen än.

Stjärnorna på Slottet 2019: Repriser

I år kommer Stjärnorna på Slottet även finnas tillgängligt att se online på SVT Play i efterhand. Tyvärr finns inga tidigare säsonger online.

Då har Stjärnorna på Slottet 2019 premiär

Den 28 december klockan 20.00 sänds premiäravsnittet av Stjärnorna på Slottet 2019. Som vanligt sänds programmet på SVT1 – men finns i år även tillgängligt online.

Foto: Rolf Christensen / TT

Av Elin Möllervärn/Marcus Alm