Tunna blå linjen: Här är den officiella trailern som avslöjar ledtrådar om säsong två!

Bild från tv-serien Tunna blå linjen. Vi ser Oscar Töringes ansikte ihopklippt med ett par händer och scener ur tv-serien.

Foto: Petrus Olsson/SVT och Håkan Schüler/Anagram

Det börjar närma sig premiärdags för den andra säsongen av Tunna blå linjen. Nu har SVT släppt en trailer med små smakprov från säsongen och den stora frågan är förstås – hur går det egentligen för Magnus och Sara?

Äntligen är Tunna blå linjen tillbaka! Den andra säsongen av den tokhyllade publikfavoriten har premiär den 18 september i SVT och vi är många som längtar efter att få återse poliserna Jesse, Magnus, Sara, Leah och de andra i gänget. Dessutom har SVT sedan tidigare avslöjat att vi ska få stifta bekantskap med fyra nya poliser som tar plats i rutan.

Se video: Bakom kulisserna på Tunna blå linjen säsong två
1:31

Efter reklamen: Se video: Bakom kulisserna på Tunna blå linjen säsong två

(1:31)

Slå på ljud

Nu låter SVT oss få ett litet smakprov på vad vi har att vänta av den kommande säsongen. I den trailer som tv-bolaget nu har publicerat i sina kanaler får vi små ledtrådar om vad som komma skall.

Skådespelaren Amanda Jansson från Tunna blå linjen: ”Jag är inte så trygg som folk tror”

Officiell trailer till Tunna blå linjen säsong två

I inledningen av trailern ser man till exempel att skådespelerskan Sanna Ekman, känd från en mängd filmer och serier som till exempel Tre Kronor, gör rollen som någon typ av befäl. Hon pratar till de övriga poliserna och i nästa klipp ser vi Magnus, som spelas av Oscar Töringe, rädda en kvinna som senare kanske visar sig betyda mer för honom än det först verkar.

Den stora frågan som många av oss Tunna blå linjen-fans undrar över rör naturligtvis också Magnus och hans relation till Sara, spelad av Amanda Jansson. I slutet av säsong ett fick de äntligen varandra, men håller det i sig i den andra säsongen?

Bakom kulisserna på Tunna blå linjen säsong två

Det känns verkligen inte som en självklarhet när man ser trailern. Där frågar Jesse, spelad av Per Lasson, dem båda om de kan tänka sig att åka med varandra igen och båda svarar något motvilligt att det går bra. Och mellan alla ingripanden och annat polisiärt arbete, ser vi inte Sara prata väldigt förtroligt med en av de nya poliserna?

Oscar Töringe om Tunna blå linjen: ”Mest utmanande jag gjort”

Se själv hela trailern här för att få en egen uppfattning om vad vi har att vänta av Tunna blå linjen i höst:

Detta är Tunna blå linjen

Tunna blå linjen är en polisserie som skapats av författaren och serieskaparen Cilla Jackert och som utspelar sig i Malmö. Där får tittarna följa vardagen för en grupp poliser som arbetar i staden med allt från att släcka bränder i sopkorgar till att ta hand om kvinnor utsatta för våld i hemmet, gripa våldtäktsmän och spärra av hus efter explosioner.

Dessutom visas glimtar ur polisernas privatliv, med allt vad det innebär av kärleksrelationer, struliga tonårsbarn, skilsmässor och krävande föräldrar. Tunna blå linjen vann pris på Kristallengalan 2021 för årets tv-drama och årets tv-program.

Om du har missat serien, eller om du vill titta igen inför den nya säsongen, finns nu hela den första säsongen av Tunna blå linjen ute på SVT Play.

Manusförfattaren Cilla Jackert om Tunna blå linjen: ”Fascinerande hur poliser hanterar jobbet”