TV4:s beslut för Masked singer efter sabotaget

Masked Singer Sverige sänds i TV4 på fredagar. Här är godisautomaten och monstret.

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Masked singer omgärdas av mycket hemlighetsmakeri – något som vissa försöker sabotera. Nu har TV4 tvingats göra omfattande ändringar kring programmet, för att minska risken för läckor.

Masked singer har blivit ett riktigt populärt tv-format på TV4 – men med framgången har kanalen också mötts av utmaningar.

Programmet bygger på att kändisjuryn – bestående av Felix Herngren, Nour El Refai, Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren – och publiken ska gissa vilka kändisar det är som gömmer sig bakom de extraordinära kostymerna.

1:19

Efter reklamen: Det här är Masked Singer

(1:19)

För att det inte ska läcka ut vilka det rör sig om, så rådde det stort hemlighetsmakeri på inspelningarna och bakom kulisserna. Bara ett fåtal personer i produktionen visste om vilka artister det var som gömde sig bakom maskerna. I programmet får man se hur artisterna måste vara utklädda bortom igenkänning till och med när de repeterar med sina dansare – samtidigt som de inte får prata med dem.

Ledtrådar i Masked singer: Kändisarna bakom maskerna

TV4:s problem med sabotage – får göra om

Men som alltid när saker är hemliga, så finns det de som vill avslöja sanningen så fort som möjligt. Även om artisterna bakom maskerna som är kvar i programmet verkar ha kunnat hålla sig mer eller mindre hemliga, så har TV4 haft ett annat problem.

Medan programmet har sänts på kanalen på fredagskvällarna, så har hela avsnittet samtidigt lagts ut på TV4 Play och Cmore i sin helhet, vilket har gjort att en del personer har spolat fram programmet bara för att se vem som gömmer sig bakom masken på personen som åker ur tävlingen. Sedan har programmets Wikipedia-sida snabbt uppdaterats.

Nu har TV4 valt att ändra upplägget för att förhindra sabotage. Sedan i fredags kan man inte längre spola fram i programmet på TV4 Play och Cmore – man får se det i samma takt som på linjär-tv.

Masked Singer: 10 frågetecken vi måste reda ut om programmet

– För att minimera risken för spoilers så kommer vi från och med i kväll att publicera ’Masked singer’ live på TV4 Play. På så sätt så stänger vi möjligheten att snabbspola fram till slutet för att ta reda på vem som döljer sig bakom masken, säger TV4:s kanaldirektör Fredrik Arefalk till Aftonbladet.

Stjärnor som har varit med i Masked Singer – här avslöjas de

Let's dance: Här är alla tidigare vinnare av dansprogrammet