TV4:s nya chockbesked om Let’s dance – stoppas

David Hellenius och Tilde de Paula Eby vid en pressfotografering inför Lets dance 2020.

Foto: TT

Efter att flera av deltagarna i årets säsong av Let's dance drabbats av plötslig sjukdom valde TV4 att ställa in de nästkommande fredagstävlingarna.
Nu meddelar kanalen att programmet "tar en paus" fram till mitten av april.
"Det SUGER, jag är så sugen på att gå upp på dansgolvet igen med Anderas men ändå bra beslut", skriver dansaren Tobias Bader i ett meddelande till Hänt.se.

Videon kunde inte hittas

Det var förra veckan som TV4 meddelade att man är tvungen att ställa in Let’s dance på grund av sjukdomar inom produktionen. Då valde kanalen att istället sända ett special-avsnitt av programmet där bland annat Pernilla Wahlgren och Charlotte Perrelli fick hoppa in för de ordinarie deltagarna.

Nu meddelar TV4 under onsdagen att man väljer att skjuta upp programmet. Under de kommande två fredagarna kommer man istället att visa delar ur jubileumssäsongen från 2015 skriver Expressen.

“Efter en helhetsbedömning har vi beslutat att vi behöver ge alla ett lite längre och välbehövligt påsklov. Vi planerar att ta upp ordinarie sändningar igen efter påskhelgen”, skriver Fredrik Arefalk som är kanalchef på TV4 i ett pressmeddelande.

Tobias Baders ord: “Låg sjuka”

Doktor Mikaels besked: Hoppar av Let's dance 2020

Det är på grund av ett flertal sjukdomsfall inom produktionen som TV4 tagit beslutet att skjuta fram programmet. Förra veckan berättade bland annat komikern och deltagaren Anders Jansson att uppvisat “coronaliknande symtom” då han insjuknat i feber och hosta. Nu berättar även dansaren Tobias Bader för Hänt att han och danspartnern Andreas Lundstedt legat sjuka under förra veckan.

“Vi låg sjuka under förra veckan så hade de kört då hade vi inte haft en chans. Men nu är jag på benen och vill dansa, nu!”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

Samtidigt är Tobias noga med att tillägga att han tycker att beslutet är rättvist och väl fattat:

“Det SUGER, jag är så sugen på att gå upp på dansgolvet igen med Anderas men ändå bra beslut, att alla ska vara friska så att det blir en rättvis tävling på dansgolvet!”.

5 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula Eby:

Videon kunde inte hittas

Plötsligt avhopp

Här är alla deltagare i Let's dance 2020

Det är på fler än ett sätt som coronaviruset stör inspelningarna av TV4:s flaggskepp Let’s dance. Efter att sjukdomen fått snabb spridning i Sverige valde deltagaren Mikael “Soldoktorn” Sandström att helt avsluta sin medverkan i programmet. Detta eftersom Mikel gjort bedömningen att hans kunskap krävs inom den svenska sjukvården.

– Jag är intensivvårdsläkare, så jag sysslar med de sämsta coronapatienterna. Det är mitt yrke och min specialitet. Jag har följt utvecklingen noga men tänkte väl ändå att det skulle gå bra med Let’s dance. Men sedan har det här krupit närmre och närmre, har han sagt till Aftonbladet om beslutet.

Foto: TT