Väder-Nils efter kollapsen: "Det är det viktigaste"

SVT-meteorologen Nils Holmqvist tvingades åka till sjukhus efter en direktsändning. Nu har kollapsen fått honom att göra annorlunda prioriteringar i sitt liv. "Jag tar det lite lugnare och tar mig tid för återhämtning", säger han till Expressen.

I mitten av september fick meteorologen Nils Holmqvist genomlida en riktig mardrömssändning. SVT-profilen tvingades gång på gång avbryta sig på grund av andnöd.

Väder-Nils
Nils Holmqvist i en annan SVT-sändning. Foto: SVT

Direkt efter sändning tog han en taxi till sjukhuset. Men trots flera undersökningar kunde läkarna inte svara på vad meteorologen drabbats av. I stället valde han att vila ut på hemmaplan – tillsammans med katten Gösta och sambon Julia.

Efter en dryg veckas ledigt var han tillbaka i rutan.

”Mix av flera dåliga grejer”

Nu berättar Nils Holmqvist för Expressen att han känner sig helt återställd. Någon riktig diagnos har han fortfarande inte fått, men han har sina teorier.

– Jag tror det var någon mix av flera dåliga grejer. Något virus tillsammans med att jag har jobbat väldigt mycket. Det är vad jag tror, men jag är ingen doktor, säger Nils Holmqvist till tidningen.

Kollapsen har också blivit en riktig tankeställare, som fått honom att inse vikten av återhämtning. Bland annat tycker han att det är viktigt att kunna släppa telefonen.

– Att ge sig tid för att inte vara anträffbar är det viktigaste. Att inte alltid svara i telefon eller på mejl, och lägga ifrån sig telefonen och fokusera på att vara i ögonblicket. Jag har börjat spela mer datorspel, det är avkoppling för mig, säger han till Expressen.

Nils Holmqvist - Väder-Nils

Nils Holmqvist. Foto: IBL Bildbyrå