Lästips:Träning och motionNär hjärtat svikerPsykologiBlodtryckMag- och tarmproblem

Tre personer döda efter att ha bjudits på giftig svamp till lunch

15 aug, 2023 
Tre personer har dött, och en person vårdas med livshotande skador efter att ha serverats lömsk flugsvamp till lunch. Huruvida svampen serverats avsiktligen för att skada är fortfarande oklart, skriver Nyheter24.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

En kvinna och ett äldre par har dött efter att ha ätit giftig svamp till lunch. Det var en kvinna i staden Leongatha i Australien som serverade Biff Wellington till en pastor, sina svärföräldrar och svärmoderns syster. Det rapporterar Nyheter24 och TT.

Se också: Se upp – här är svamparna som är giftigaBrand logo
Se också: Se upp – här är svamparna som är giftiga

Polisen misstänker att svampstuvningen innehållit lömsk flugsvamp, som också växer i Sverige. Personerna som åt lunchen började må dåligt på kvällen och efter att ha vårdats på sjukhus i en vecka har nu systern och det äldre paret dött, pastorn vårdas fortfarande på sjukhus. Hans läge beskrivs som kritiskt.

Annons

Värdinnan som serverade lunchen mår bra men påstår att hon också blivit sjuk efter att ha ätit av maten. Efter lunchen ska hon ha slängt sin torkugn på soptippen. Polisen hittade torkugnen och rester av lösmk flugsvamp.

Kvinnan är dock inte misstänkt för mord och polisen saknar bevis för att hon avsiktligen förgiftat sina gäster. Händelsen har fått stor medial uppmärksamhet i Australien.

Lömsk flugsvamp(c) Mikael Gustafsson/ Naturfotograferna/ IBL BildbyråLömsk flugsvamp är en av världens giftigaste svampar och är mycket skadlig för njurar och lever, även i små doser. Svampen innehåller giftet amatoxin, som kan vara dödligt om man inte får vård i tid.

Annons