Lästips:Virka för nybörjareSyBroderaSy egna kläderVirka inför sommaren

10 plagg till baby att sticka – gratis stickmönster från nybörjare till avancerad stickare

20 mar, 2023 
Finns det något mysigare än att sticka till den allra minsta i familjen? Vi har samlat flera härliga stickmönster – för alla! Så oavsett om du är nybörjare eller en avancerad stickare så finns det något för dig.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det är både roligt och det går snabbt att sticka till baby! Det finns en djungel av stickmönster för plagget och det kan vara svårt att veta vart du ska börja leta.

Se också: Så enkelt gör du fina garnbollarBrand logo
Se också: Så enkelt gör du fina garnbollar

Vi har därför samlat flera stickmönster för både nybörjare och till den mer avancerade stickaren. Det finns alltså något för alla. Du kanske är ny på att sticka? Varför inte börja med en av de lättare plaggen och beta sedan av listan allt eftersom du känner dig mer säker med stickorna!

Stickmönster för nybörjaren

Är du ny med att sticka? Med dessa babyplagg fokuserar du på grunderna och lär dig att sticka avigt och rätt. Sätter du dessa metoder så är du en bra bit på vägen! Plaggen är dessutom väldigt små, så det går riktigt fort att sticka.

Annons

Och om du ser ett stickmönster med flera färger, håll dig till en färg om du vill göra det så enkelt som möjligt – det kommer absolut inte påverka slutresultatet.

1. Sticka mössa till familjens minsting

Sticka en söt och mysig bebismössa i fint grått garn. Här hittar du en tydlig beskrivning som gör att du stickar de fina barnplaggen på nolltid!

2. Sticka fina femtimmarskoftan!

Perfekt för nybörjare och snabbt klar. Femtimmarskoftan har varit en succé i många år och är alltid värd att lyftas fram i all sin enkelhet. Här får du beskrivningen!

3. Vintersockor till baby – sticka enkelt själv

Sticka varma sockor till baby. Ett enkelt, gratis basmönster på vintersockar – eller raggsockar om du vill – till de allra minsta.

Annons

Stickmönster för medelnivå

Nästa steg i svårighetsgraden kan vara att behöva varva mellan de olika grundmaskorna avig och rät. Eller att testa på en raglanärm.

1. Sticka söt babykofta

Sticka sötaste koftan till barn eller barnbarn! Underbart mjuk är den lilla koftan med raglanärm och fina pärlemorknappar. Sticka den till familjens minsta medlem och vi kan nästan lova att den kommer att användas ofta och mycket!

2. Sticka fint till baby – gratis stickmönster

Mjuksticka till minstingen. Tröjan är stickad i ekologisk ull, som hjälper till att hålla värmen svala dagar.

3. Sticka till baby – supersöt mössa och kofta!

En mjuk och fin mössa och en mysig liten kofta – kan det bli sötare? Sticka dem och få riktigt härliga plagg till familjens minsta medlem. Att de dessutom är klassiskt enkla i sin design gör att de kan bäras generation efter generation!

Annons

Stickmönster för den avancerade stickaren

När du känner dig redo för en mer avancerad nivå så kan det vara hög tid att börja experimentera med fina mönster eller varför inte ett plagg med flera färger?

1. Sticka barntröja med klassiskt mönster

Sticka en fin tröja med klassiskt lusemönster som håller länge och tål att ärvas.

2. Mosstickad babykofta: Stickbeskrivning

Sticka kofta till bebis i ull och ekologiskt bomull. Här är en beskrivning för att lyckas sticka en mjuk och skön kofta till minstingen.

3. Sticka kofta och mössa till baby

Få ett fint mönster till en stickad kofta och mössa i mjukaste merinoull och med en vacker mönsterbård. Finaste plaggen till familjens minsta medlem är givetvis de som du stickar själv. Sötare kan det knappast bli!

4. Sticka söt kofta med spetsmönster

Lilla koftan är stickad i ett mjukt garn av ull och bomull. Spetsmönstret stickar du efter ett diagram som du hittar längst ner i beskrivningen!

Annons