Lästips:VeckohoroskopÅrshoroskop 2024StjärnteckenMånadsstenar

Här är anledningen till att du inte gillar första dejter – enligt ditt stjärntecken

20 dec, 2021 
Malin Ny
Malin Ny
Romantisk middag - man och kvinnac
Att gå på en första dejt kan vara underbart, men är för de flesta en väldigt nervös historia. Här är anledningen till att du inte gillar att träffa någon för första gången, enligt ditt stjärntecken.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Så funkar astrologiBrand logo
Så funkar astrologi

Att träffa någon för första gången och försöka avgöra om du gillar personen eller inte är sällan lätt. De flesta av oss är inte direkt superexalterade inför en första dejt, även om det givetvis är ett nödvändigt ont för att kunna träffa din drömpartner.

Här är anledningen till att du inte gillar den första dejten - enligt ditt stjärntecken.

Väduren 21/3-19/4

Väduren är inte direkt känd för sitt tålamod, så en första dejt kan vara något av en utmaning. Du kan vara rädd för känslan av att vara fast på en dålig dejt när du redan vet att det inte kommer att bli en andra, och du inte har en logisk förklaring till varför du inte kan sticka därifrån på en gång. Även om du känner dig exalterad inför dejten kan den här känslan finnas med i bakhuvudet hela tiden.

Annons

Om du, mot alla förmodan, klarar av att hålla ut kommer du att inse hur viktigt det är att ha god "dejt-karma", och det finns säkert möjligheter att få din dejt till en vän.

Oxen 20/4-20/5

Som oxe har du en pragmatisk syn på att starta relationer, och du känner ingen direkt brådska. Du letar inte efter att känna en gnista på den första dejten, utan ser den helt enkelt som det första steget till att du och dejten får en relation till varandra.

En första dejt är inte din favorit direkt, eftersom du inte gillar det där stadiet innan varken du eller din dejt har fått ett band. Även om du respekterar själva processen dröjer det länge innan du kan se den romantiska sidan hos någon, oftast när du känner dig bekväm runt personen.

På det sättet finns det en risk att oxen ser första dejten som ett nödvändigt ont, istället för en rolig introduktion. För att komma vidare från det gäller det att du hittar sätt att få dejten romantisk på andra sätt, kanske genom en mysig restaurang eller ett ställe där ni kan dansa tillsammans.

Annons

Tvillingarna 21/5-20/6

Tvillingar gillar inte att binda sig till en fast plan och föredrar att hålla sina valmöjligheter öppna. En dejt på en fredagskväll är därför en tvillings värsta mardröm, och särskilt om det är planerat en vecka i förväg.

Planer kan göra att du känner dig trängd och då finns det en stor risk till att du ställer in själva dejten. Om du väl dyker upp behöver dejten kännas spännande och intressant. Om det inte är det kommer du förmodligen att hata det.

För att komma itu med problemet kan det vara bra att planera en rolig första dejt, så att du kommer med bra energi.

Kräftan 21/6-22/7

Kräftan är ett av de mest känsliga tecknen, och du gillar att verkligen känna dina känslor. Din värsta mardröm är att känna att du behöva hålla tillbaka känslomässigt.

En första dejt handlar dock sällan om att djupdyka i dina familjeband eller hur sviken du tidigare har blivit, utan är ofta ett sätt att börja lära känna varandra på ett lättsamt sätt. Så även om du inte gillar det behöver du hålla tillbaka en aning på en första dejt, vilket du avskyr.

Annons

Lösningen är dock ganska enkel: Ring helt enkelt en kompis på vägen hem från dejten och prata av dig. På det sättet kan du få utlopp för känslorna utan att din dejt blir överväldigad.

Lejonet 23/7-22/8

Lejon älskar rampljuset, och det är inget fel med det. Även om din dejt gillar att du börjar showa på första dejten, är det inte det bästa när det kommer till att skapa ett romantiskt band er emellan. En första dejt består mer av ett givande och tagande.

Eftersom du som lejon vet att du kommer att behöva dela med dig av uppmärksamheten, så kan du tveka till att gå på en första dejt om du inte är 100 procent intresserad.

Jungfrun 23/8-22/9

När det kommer till dejtande är det bra att vara kräsen. Att ha höga krav är ett bra sätt att hitta det du är ute efter. Men när det kommer till den första dejten kan det vara bra för dig att sänka kraven en aning. Det första intrycket är trots allt inte allt, och att avfärda någon direkt kommer inte att göra någon lyckligare. Spara åtminstone din dom till sluten av dejten innan du bestämmer dig för hur du känner.

Annons

Vågen 23/9-22/10

En första dejt kan göra vem som helst nervös, vilket kan göra många osäkra på sig själva. För dig som är våg, och redan bryr dig mycket om vad människor tycker om dig, kan just det vara en stor stressfaktor kring en första dejt och dejter generellt.

Den här osäkerheten kan också påverka hur du ser på din dejt, och du kan få svårt att skilja på en vanlig kommentar eller en förolämpning. Fördelen är att ju fler första dejter du går på, desto mindre osäkerhet kommer att komma upp.

Skorpionen 23/10-21/11

Många första dejter består av kallprat, vilket du inte är intresserad av. Visst, ibland kan det skymta förbi djupare snack men det är inte riktigt normen. Som skorpion, som ofta älskar känslomässig djuphet och intimitet över allt annat, är en första direkt inte optimalt direkt.

Skytten 22/11-21/12

En första dejt innehåller ofta kaffe, drinkar eller middag, men det inte riktigt skyttens melodi. Du skulle hellre gå på en spontan konsert eller få ett spontant infall till att hajka till ett vattenfall eller liknande, vilket gör att en första dejt kan kännas tråkig för äventyrliga skytten.

Annons

Stenbocken 22/12-19/1

Stenbocken älskar framgång och ser det mesta som en tävling, och det gäller även första dejter. Du vill gärna framstå som så charmig, karismatisk och framgångsrik som möjligt på en första dejt vilket kan kännas nog så utmattande.

Om du fokuserar på att vara så en bra dejt som möjligt kommer du förmodligen inte att ha särskilt trevligt. Dessutom finns det en risk att din dejt ser igenom dina ansträngningar och drar sig undan. Försök med andra ord mindre på att "vinna" själva dejten och mer på att ha roligt istället.

Vattumannen 20/1-18/2

Om du är vattuman är du okonventionell av dig och pratar hellre filosofi än att fråga hur någons helg har varit. Det är också just det som är den största utmaningen för vattumannen, att du aldrig vet hur din dejt kommer att reagera på din mer seriösa och unika sida. Den oron blir desto större ju mer du gillar någon. Om du kan lägga fokus från dig själv kommer du att ha roligare när du dejtar.

Fiskarna 19/2-20/3

För en fisk är den största utmaningen att faktiskt komma till själva dejten eftersom det är så lockande för dig att ställa in. Även om du väl går på dejten kommer du att fundera på om det bästa hade varit att stanna hemma. Men att ge sin dejt en chans är det enda sättet att se vad som kan komma ur det, och det kan vara värt att hålla dina planer.

Källa: Elitedaily

Se också: Vilka stjärntecken passar ihop

Stjärntecken du matchar medBrand logo
Stjärntecken du matchar med
Annons