Lästips:VeckohoroskopÅrshoroskop 2024StjärnteckenMånadsstenar
Brand logo

Årshoroskop 2022 för alla stjärntecken

13 dec, 2021 
Monica Hortell

Hur blir ditt 2022? Astrolog Monica Hortell ställer horoskop för alla stjärntecken. Kolla in ditt horoskop här!

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Väduren horoskop 2022

21/3–19/4

Du har stora planer, men det är lite trögt till att börja med. Oroa dig inte över det - mycket som stoppat och hindrat dig lossnar i år, och saker och ting faller på plats. Märkliga sammanträffanden, oväntade vändningar och ren bondtur gör att du har anledning att vara optimistisk.

Relationer: Du vill ha glöd i kärleken. Har du en partner måste ni försöka upptäcka varandra på nytt och göra ovanliga saker tillsammans. Resor kan göra underverk för romantiken. Är du singel letar du en utåtriktad, gärna sportig person som är självgående och inte försöker kontrollera dig. Bäst ser det ut i maj, augusti och oktober.

Hälsa: Antingen har du extrema hälsoperioder med strikt diet och ett överambitiöst träningsprogram, eller också slår du dig lös, struntar i motion och äter och dricker till övermått. Överdrifter stör kroppens balans, men lite vanlig, normal självdisciplin är det enda som behövs för att du ska må bra.

Ekonomi: Ekonomin fortsätter att åka upp och ner, och det oroar dig egentligen inte. Du anpassar dig efter omständigheterna, och framåt sommaren dimper det ner extra pengar som du genast sätter sprätt på. Du får också möjlighet att tjäna pengar i samband med ett spännande och ovanligt projekt.

Annons

Motto: Lita på att allt ordnar sig.

Oxen horoskop 2022

20/4–20/5

När du vet vad du vill satsar du på det med stor målmedvetenhet. Saken nu är den att du inte är helt säker på i vilken riktning du ska gå. Därför kan du känna dig lite vilsen ibland. Det krävs reflektion, att du ibland vågar vara stilla och låta verkligheten forma sig själv. Bli inte nervös om det inte hela tiden händer något på det yttre planet.

Relationer: Det blir lite konflikter bland dina vänner. Du lägger dig inte i det utan fortsätter att umgås med alla. I kärleken behöver du eget utrymme och letar sätt att kombinera trygghet och frihet. Är du singel har du flera relationer som flammar upp snabbt men falnar ganska omgående. Mest harmoni finns i maj och oktober.

Hälsa: Du är känslig för alla former av stress, och det gäller att kunna varva ner. Ta inte på dig massor på jobbet. Visst är det bra att visa att du kan ta ansvar, men det tar på krafterna och är kanske inte värt all den energi du lägger ner. En meditationskurs eller retreat under sommaren-hösten gör att allt hamnar rätt.

Annons

Ekonomi: Du bör sätta dig ner och gå igenom dina tillgångar. Stora inköp måste göras under året, och det är viktigt att planera. Ta gärna hjälp av kunnig rådgivare. Snabba internetlån bör du undvika som pesten! En och annan lott eller tipsrad kan du förstås chansa med, och mest tur i spel har du i september.

Motto: Ett rikt inre liv ger mer än yttre status.

Tvillingarna horoskop 2022

21/5–21/6

Du trivs med att ha många med bollar i luften, men i år handlar det också om att välja bort saker. I den processen kommer du att släppa taget om vissa åsikter och tankegångar som du tidigare hållit för självklara. Du fokuserar på nya områden, och det du verkligen vill kan du också genomdriva.

Relationer: Du får nya vänner i samband med jobb eller föreningsliv. I övrigt så leder dejtande till korta förhållanden som rinner ut av anledningar som du inte kan styra över och som inte sätter några djupare spår. Har du en partner så är ni periodvis på var sitt håll, men det skadar inte känslorna mellan er. Bäst fungerar kärleken i juli och oktober

Annons

Hälsa: Om du känner dig håglös och låg emellanåt kan du stärka dig med vitaminer, och kanske är det också ett år när du gör en rejäl kostomläggning. Att byta kaffe mot örtte ibland är också en god idé. I början av hösten får du äntligen en våg av ny energi och styrka, och den håller i sig resten av året.

Ekonomi: Vill du nytt jobb och/eller högre lön så ser det positivt ut. Fina erbjudanden kommer. Ett problem är att du är ganska slarvig och spenderar dina pengar lite hipp som happ. Det förekommer också konflikter runt pengar, troligen är det en tvist inom släkten. Håll dig utanför det om du kan!

Motto: Du klarar mer än du tror.

Kräftan horoskop 2022

22/6–22/7

Du har kommit till en punkt där du inser att allt måste få ta sin tid. Det känns viktigt att gå på djupet, att låta saker mogna fram inifrån dig själv. Du får starka andliga upplevelser som bidrar till att stärka dig, och att ständigt försöka leva upp till andras förväntningar blir inte lika viktigt som det har varit.

Annons

Relationer: Vad är viktigast, passion eller kamratskap? Kan man få båda av samma person? Du och din partner drar åt olika håll ibland men löser problem genom ärliga samtal. Är du singel har du störst chans att träffa någon i februari eller juli/augusti. Nya vänner får du också, samtidigt som en intrigant person försvinner ur ditt liv.

Hälsa: Det är dags att skippa gamla dåliga vanor, det går faktiskt lättare än du tror. Speciellt under andra halvåret bör du satsa på att ta hand om dig själv känslomässigt och fysiskt. Vila mycket, meditera, och ät ren, näringsrik mat. Hälsoproblem du dragits med länge kommer att försvinna.

Ekonomi: Du har varken tur eller otur med ekonomin. Pengar går åt till sånt som måste fixas hemma eller till skulder som ska betalas. Ibland är du orolig men det ordnar sig alltid på de mest oväntade vis. Låna inte pengar om du inte absolut måste! I mars kan en rejäl summa komma in på ett bräde, och du investerar klokt.

Motto: Du duger som du är.

Se också: Stjärntecken som lätt blir kära i varandra

Stjärntecken som lätt blir kära i varandraBrand logo
Stjärntecken som lätt blir kära i varandra

Lejonet horoskop 2022

23/7–22/8

Mycket ställs på sin spets i år. På olika sätt tar du ställning brännande frågor och visar att du vågar gå mot strömmen. Det innebär också att du blir lite obekväm i vissas ögon, men du är hellre sann mot dig själv än anpassar dig. Det leder till förändringar som blir mycket bättre än du tror från början.

Annons

Relationer: Varning för energitjuvar! Vissa orkar inte ta tag i sina egna problem utan förväntar sig att du alltid ska ställa upp. Det finns en gräns där, och du måste själv känna var den går. I kärleken går det upp och ner, men lojaliteten mellan dig och din partner är stark. Vill du träffa någon ny är augusti och november bästa månaderna.

Hälsa: Du testar gärna nya må bra-metoder men tröttnar snabbt när det börjar krävas uthållighet och uppoffringar. Kanske krånglar du till det för mycket? Kosttillskott och alternativa behandlingar hjälper dig att övervinna de perioder av trötthet som kommer då och då. Dra också ner på socker och andra snabba kickar.

Ekonomi: Lyx och statusprylar blir mindre viktigt. Men du är framgångsrik i ekonomiska förhandlingar, och på olika sätt ökar dina tillgångar. Även någon typ av gåva eller arv kan innebära ett uppsving. Får du pengar över så satsa gärna på antingen en lång resa eller ett eget kreativt projekt.

Annons

Motto: Våga göra det oväntade.

Jungfrun horoskop 2022

23/8–22/9

Du gör stora framsteg i år och lyckas släppa många av de bekymmer som annars vuxit sig överdrivet stora. Många pusselbitar faller också på plats när människor och minnen från det förflutna gör sig påminda. Förändringar i jobbet blir omtumlande men är nödvändiga.

Relationer: Du är bra på att skapa djupa relationer. Det beror på att du inte väjer för känsliga frågor, du vågar prata om sådant som berör samtidigt som du är lyhörd och inte klampar på. Det ger även kärleken ett lyft. Är du singel blir du handlöst förälskad i april eller september. Även december är en riktigt spännande månad.

Hälsa: Ett råd är att inte ta på dig andras problem och låta det dränera dig. En låst jobbsituation går också ut över hälsan, och det måste åtgärdas. Skulle du få hälsoproblem, mer än "vanliga" småkrämpor, handlar det nog om besvär med tänderna eller med stelhet och värk. Gå till tandläkaren, och unna dig en massage då och då!

Annons

Ekonomi: Det sker en bra utveckling under våren. Du får hjälp och nytta av en annan person, ni inleder ett lyckat samarbete. Det kommer också en penninggåva eller utdelning, troligen under perioder maj-september, och det ger dig möjlighet att ordna upp saker som bekymrat dig.

Motto: Våga visa vad du kan.

Vågen horoskop 2022

23/9–22/10

Vågen har svårt att fatta beslut, och det är något du fortsätter att brottas med. Grubbla inte så mycket, vissa saker är helt enkelt inte färdiga än! Ägna dig istället åt din stora talang: det sociala spelet. Känner du att det är dags för större förändringar kan du vänta till årets senare hälft, för då kommer mycket att klarna.

Relationer: Vissa av dina vänner är krävande och tar gärna på sig offerkoftor. Andra är frihetsälskande optimister. De nya kontakter du får i år är tack och lov av den senare typen. I kärlek sker en fin utveckling under våren och sommaren. Du och din partner kommer närmare varandra. Är du singel träffar du någon som är allt du drömt om.

Annons

Hälsa: Du har mycket att stå i, och självklart blir du trött emellanåt. Du är också känslig för fel i livsföringen och får lätt järn- eller vitaminbrist. Det är viktigt att du dricker mycket vatten och undviker mat som innehåller tillsatser och kemikalier. Sätt dig gärna ner i början av året och gör upp en hälsoplan.

Ekonomi: Det händer inte så jättemycket med ekonomin. Du kanske hoppas på plötslig, mirakulös rikedom, men det är snarare spara och gneta som gäller. Ta inga lån om du alls kan undvika det. Du bör också vara försiktig och inte gå in i tvister om pengar. Blir det överskott kan du satsa det på utbildning eller resor.

Motto: Utveckla dina skapande talanger.

Skorpionen horoskop 2022

23/10–22/11

Skorpionen vill ha kontroll och överblick. Men i år händer mycket som du inser att du inte kan påverka. Det handlar istället om att bara vara, att leva i och med känslorna. Det är inte en spikrak väg framåt, tidvis är det både stormigt och omtumlande. Men spännande är det, och du gillar intensiteten.

Annons

Relationer: Vänner och bekanta kommer och går, du blir osams med vissa men hittar snabbt nya. I kärleken är det blixtar och passion, du blir lätt förälskad. Och när passionen drabbar med full kraft backar du inte, även om relationen är okonventionell. Också i en etablerad relation vill du ha glöd, annars tröttnar du. Bäst är april, juni och oktober.

Hälsa: Du är ofta orolig för närståendes hälsa, samtidigt som ditt intresse för hälsofrågor blir allt större. Du vill se helheten, hur kropp och själ hänger ihop, och tar hand om egna symptom direkt de visar sig. Kanske vill du också lära dig mer om någon alternativ behandlingsform som du sedan praktiserar på folk omkring dig.

Ekonomi: Det blir lite bråk om pengar ibland. Risk för stora utgifter och dåliga affärer finns det också, så du får tänka dig för och inte fatta överilade beslut. Vissa perioder har du i alla fall tur i spel, och det kan ge möjlighet till lite extra guldkanter, troligast i april. Men satsa inte mer än du har råd att förlora!

Annons

Motto: Lita på din intuition.

Skytten horoskop 2022

23/11–21/12

Du får många chanser att utvecklas både privat och jobbmässigt, men det går inte att hoppa på precis allt. Var lite sparsmakad och våga ställa egna krav. Du inser också att du inte behöver jämföra dig med andra hela tiden. Något som rör familjen/släkten har oroat dig men ser ut att lösa sig under året.

Relationer: Du ger mycket energi till andra, och det blir tvära kast och känslomässig berg- och dalbana. Om du har en partner är det viktigt att ni är ärliga mot varandra. Är du singel kastar du dig ut i kärleksvirvlarna, och det blir några korta relationer innan du träffar någon på allvar, antingen i juni-juli eller i slutet av året.

Hälsa: Blir du sjuk handlar det i regel om överbelastning av systemet, alltså om både kropp och själ. För mycket på gång, och det har du ju ofta, drar ner immunförsvaret och gör dig mottaglig för allehanda förkylningar. Viktigt för ditt välbefinnande att du sorterar dina intryck, väljer dina åtagande och lär dig säga nej ibland.

Annons

Ekonomi: Ekonomin förbättras genom antingen en fastighetsaffär eller ett kreativt projekt. Du har idéer som kan bli matnyttiga men som du inte vågat pröva, och nu är det dags. Berätta om dina visioner och våga ta plats, lita på din kompetens och dina talanger. Du kan få högre lön, ett stipendium eller någon annan typ av extra tillskott.

Motto: Gå inte in i andras konflikter.

Stenbocken horoskop 2022

22/12–20/1

Du fortsätter att sortera och rensa, det är en process som aldrig tycks bli klar. I år kastar du av dig en del av dina självpåtagna plikter, vilket förundrar omgivningen och faktiskt också dig själv. Men du har helt enkelt inte tid med allt, och inser att prioriteringar måste göras och då kan det lika gärna vara det roligaste som blir kvar.

Relationer: Du vill inte spela spel utan söker djup och äkthet i alla relationer. Vissa bekanta försvinner ur ditt liv, ni är helt enkelt klara med varandra. I kärlek är det intensivt. Är du singel är januari-februari bra, annars får du vänta till sensommaren innan det tänder till på allvar. I en existerande relation tuffar det på i behaglig harmoni.

Annons

Hälsa: Det ser i grunden ganska stabilt ut för dig. Du kan också förbättra ditt mående ännu mer genom enkla saker som att ha ordning omkring dig, äta regelbundet och sluta oroa dig för egna och andras småkrämpor. Vissa i din närhet är smått hypokondriska. Du kan förstås lyssna på dem men ta inte på dig deras problem!

Ekonomi: Det är bra att se över sparande, betala av lån, leva sparsamt utan att bli småsnål. Du kan hushålla med dina resurser när du går in för det, och det är nästan så att du gillar att testa hur lite du kan klara dig med. Det är bra att sätta upp ett mål, något du gärna vill ha eller drömmer om, och dra ner på allt annat.

Motto: Släpp taget om det förflutna.

Vattumannen horoskop 2022

21/1–19/2

Du vill nå ut med dina åsikter, och året kan innebära ett nytt socialt och/eller politiskt engagemang. Oavsett vad du gör får du snabbt en ledande roll. Ibland får du mer ansvar än du vill ha, men det går liksom inte att komma ifrån. Att folk litar på dig är ju faktiskt smickrande.

Annons

Relationer: Du söker en partner som har ett eget liv och inte sitter i knä på dig hela tiden. Om du lever i en relation sedan länge kan ni behöva göra mer saker på varsitt håll. Är du singel är tidig vår eller sensommar bäst för kärleken. Den du faller för på allvar har utländsk bakgrund eller ni träffas på en resa.

Hälsa: Gå inte och dras med ständig trötthet, spänningshuvudvärk eller andra symptom som kommer och går. Du kan behöva förändra din livsföring, till exempel meditera regelbundet och stryka vissa saker ur din kost. Unna dig en ordentlig hälsoundersökning. Men bli inte heller bli fixerad vid varje skiftning i måendet, för det blir ett stressmoment i sig.

Ekonomi: Ekonomin kan förbättras åtskilligt. Du har rentav lite tur med affärer, näsa för vad du ska satsa på. Kanske tjänar du pengar på en hobby eller du utvecklar en helt ny talang inom ett konstnärligt eller tekniskt område, och det kan ge fina sidoinkomster. Många gillar det du gör, så lita på dig själv!

Annons

Motto: Lyssna lika mycket som du pratar.

Fiskarna horoskop 2022

20/2–20/3

För Fiskarna är nyckelordet expansion. Det blir helt enkelt mer av allt. Redan i början av året bubblar du av entusiasm, sjösätter nya projekt och testar dina gränser på allehanda sätt. Något som hållit dig tillbaka är på väg att försvinna, och du bygger upp ett mer stabilt självförtroende som alla omkring dig märker.

Relationer: Du öppen och generös, och den värme du utstrålar gör förstås att människor dras till dig. Är du singel är du ändå försiktig med att binda dig, du vill ha alla dörrar öppna. Har du en partner sedan länge kommer ni att syssla med ett gemensamt projekt som stärker banden mellan er ytterligare. Kärleken fungerar bäst i april och september

Hälsa: Eftersom du är ovanligt gränslös så tenderar du att gå till överdrift med mat, dryck, godis eller vad du gillar mest. Du har lättare än vanligt för att gå upp i vikt, så glöm inte att motionera regelbundet. Ensamma stunder ökar också välbefinnande. Du får starka andliga upplevelser när du skärmar av dig från trängsel och brus.

Ekonomi: Ekonomin ser helt okej ut. Kanske får du högre lön eller ett helt annat jobb som både är mer tillfredsställande och ger mer pengar. Du kan få en värdefull gåva, eller en idé du har får gehör hos andra som bidrar med någon typ av finansiering. Ändå en varning: Bli inte överoptimistisk och ta inte stora lån!

Motto: Våga ta de chanser som dyker upp.

Annons