Lästips:VeckohoroskopÅrshoroskop 2024StjärnteckenMånadsstenar

Stjärntecken: Så är vågen som person

11 mar, 2024 
Marcus Alm
Månen olika faser.
Foto: Unsplash
Den kompromissökande och kärleksfulla vågen är en person som alltid har något på gång och som ständigt vill veta mer. Ett stort socialt nätverk och en vilja att göra rätt väger upp för stjärntecknets tillkortakommanden. Läs allt om hur vågen är som person, vilka yrken som passar henne och hur hon är som partner här!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vilka datum är vågen född?

Personer födda mellan 23 september och 22 oktober är födda i vågens stjärntecken. Stjärntecknet kommer mellan jungfrun och skorpionen och heter på engelska libra.

Så är vågen som person

Vågen är ett lufttecken. Det mest utmärkande personlighetsdraget är att vågen har väldigt nära till kärlek. Vågen är charmig och väldigt sällskaplig – och älskar helt enkelt att träffa människor. Detta innebär att personer med vågen som stjärntecken inte gillar att vara ensamma och ofta snabbt hittar nya relationer när gamla tar slut. Vågens vilja att kompromissa och hitta lösningar leder ofta till att de undviker bråk, gräl och konflikter. De vill även har ordning och reda och uppskattar inte oklarheter. Samtidigt kan vågen ofta uppfattas som osäker eftersom hon vill ha stöd och bekräftelse från andra människor.

Se också: Stjärntecken som lätt blir kära i varandra

Stjärntecken som lätt blir kära i varandraBrand logo
Stjärntecken som lätt blir kära i varandra

De har dessutom en nästan outtröttlig vilja och nyfikenhet för att lära sig nya saker – och förmodligen bottnar sig deras sociala natur i detta. Genom att träffa och prata med andra människor får vågen utlopp för sin nyfikenhet och vilja att lära sig nya saker.

Annons

Se också: Så är du som person – enligt ditt stjärntecken:

Att vågen inte är praktiskt lagd kan uppfattas som en svaghet – men samtidigt klarar de sig ur de flesta situationer där praktiska kunskaper och händighet krävs genom att vara så sociala. Deras sociala natur gör att de lätt får hjälp med den typen av uppgifter.

Att vågens tecken är just två vågskålar visar på deras vilja att hitta balans – även om de ofta är ledare så vill de ha med alla på tåget och tar in alla åsikter och synpunkter innan de fattar beslut. Vågens planet är Venus och det utmärker sig i vågens uppskattning för de fina sakerna i livet – skönhet, mode och lyx är alla saker som vågen uppskattar.

Så är vågen på jobbet

Att vågen är fredsälskande och söker konsensus och kompromiss gör dem till naturliga ledare – men inte den typen som bestämmer allt utan att först se alla möjligheter. Viljan att finna kompromisser gör att de ofta har yrken som jurister och diplomater. Som medarbetare är vågen uppskattad eftersom de är vänliga och lojala, samtidigt som de är sällskapliga och sociala varelser. Att vågen är så bra på att lyssna är även det uppskattat på arbetsplatser.

Annons

Trots alla positiva delar av vågens personlighet på arbetsplatsen så kan de också lätt falla för andra människors sämre sidor. De kan till exempel bli lurade om någon med starka åsikter får dem att tro att deras metoder är bäst, och deras obeslutsamma sida kan utnyttjas av andra.

Hur är vågen i ett förhållande?

Väl i ett förhållande är vågen lojal mot sin partner och står vid hans eller hennes sida i vått och torrt. Vågen är väldigt älskande och romantiska individer och trivs med en stor familj och är väldigt barnkära. Mellan relationer så är deras sociala och ibland lite flörtiga natur bidragande till att de kan vara ombytliga i kärleksrelationer.

Vilket stjärntecken passar vågen med?

Vågens bästa matchning är ihop med vattumannen. Detta beror på att de båda stjärntecknen trivs med stora umgängeskretsar och gärna har många och vitt spridda nöjen. Att de båda stjärntecknen är så lojala och kärleksfulla gör dessutom att de inte har några problem med om partnern har andra fritidsintressen än de själva. Andra stjärntecken som kan passa bra ihop med vågen är tvillingarna och lejonet.

Däremot bör vågen försöka undvika att vara tillsammans med fiskarna. Fiskarna behöver sin partners totala uppmärksamhet och uppskattar inte vågens spridda intressen.

Vågens stjärnbild

En illustration av de olika stjärntecknens stjärnbilder och deras namn på engelska.
Foto: Shutterstock/TT

Stjärntecken: Vågen

  • Datum: 23 september - 22 oktober
  • På engelska: Libra
  • Passar ihop med: Vattumannen, tvillingar och lejon
  • Element: Luft
  • Cusptecken: Jungvågen (17 - 27 september) och vågionen 17 - 27 oktober)
  • Månadssten: Safir (september) och opal (oktober)
Annons