Lästips:VeckohoroskopÅrshoroskop 2024StjärnteckenMånadsstenar

Stjärntecken: Så är skytten som person

11 mar, 2024 
allas.se redaktionen
astrologi stjärnhimmel
Skytten, sagittarius på engelska, är ett eldigt tecken som gärna ger sig ut på äventyr. Skyttens personlighet passar med många olika stjärntecken – men ett av dem sticker verkligen ut!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vilka datum är skytten född?

Skytten är född mellan 22 november och 21 december. I anslutning till skorpionen och stenbocken som alltså blir dess cusptecken – skotten om du är född mellan 16 och 26 november och skybocken om du är född mellan 16 och 26 december.

Så här är skytten som person

Stjärntecknet skyttens personlighet definieras ofta genom att de behöver stimulans på olika sätt. Skytten är i stort behov av sin frihet och ger sig mer än gärna ut på äventyr. På samma tema så dras skytten ofta till motion och friluftsliv.

Som person är skytten ofta optimistisk och entusiastisk – det är inte sällan skytten i sällskapet är den som drar igång något. Och du hittar alltid en skytt någonstans i närheten av händelsernas centrum.

Den sociala aspekten är central för en skytt. Andra människor och det sociala umgänget spelar stor roll för skytten som ofta har väldigt lätt för att anpassa sig till sociala situationer. Det kan vara därför som skytten passar så bra med så pass många andra tecken.

Annons

Skytten passar med:

Det stjärntecken som skytten passar bäst med är lejonet. När det börjar spritta i benen på den rastlösa skytten kan lejonets eldiga passion övertyga skytten att stanna med äventyr – både i sängkammaren och ute i världen.

Näst efter lejonet passar skytten med väduren, vågen, skorpionen och vattumannen.

Vattumannen och skytten passar ihop då båda är äventyrslystna och knappt har ett svartsjukt ben i kroppen. Tillsammans med vågen passar skytten bäst tack vare att de har många gemensamma intressen – vilket bäddar för ett bra förhållande både kort- och långsiktigt.

Skorpionens behov av lojalitet ställer kanske till det lite i ett förhållande med skytten. De här två stjärntecknen passar bra ihop – men det är i högsta grad ett sexuellt förhållande och den flamman lär falna innan förhållandet blir långlivat.

Skytten hittar en frände i väduren då båda har ett hett temperament. Ett bra samspel i sänghalmen så har de här två goda chanser att hålla ihop ett bra tag framöver för även om det grälas en del så är det för det mesta snabbt överspelat.

Skytten på engelska

Stjärntecknet skytten heter på engelska ”sagittarius”. Det latinska ordet sagitta betyder pil – och på så sätt fick skytten på engelska heta just ”sagittarius”.

Skyttens stjärnbild – så här ser den ut

Alla stjärnteckens stjärnbilder – däribland skyttens stjärnbild.
Illustration: TT

Stjärntecken: Skytten

  • Datum: 22/11 – 21/12
  • På engelska: Sagittarius
  • Passar ihop med: Lejonet framförallt, men även tillsammans med väduren, vågen skorpionen och vattumannen.
  • Element: Eld
  • Cusptecken: Skotten (16 - 26 november) och Skybocken (16 -26 december).
  • Månadssten: Gul topas (november) och Blå topas eller turkos (december).
Annons