Lästips:VeckohoroskopÅrshoroskop 2024StjärnteckenMånadsstenar

Väduren: Så är stjärntecknet som person

20 mar, 2024 
allas.se redaktionen
Stjärnhimlen varifrån väduren får många av sina egenskaper.
Väduren, ”aries” på engelska, är ett eldigt och impulsivt stjärntecken. Här berättar vi hur vädurarna är som person, i en relation, yrkeslivet och vilka andra stjärntecken de passar bäst med.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vilka datum är väduren född?

Väduren är född mellan 21 mars och 19 april. I anslutning till fiskarna och oxen som alltså blir dess cusptecken – vädoxen och fiskuren.

Så är väduren som person

Något som kännetecknar väduren är energin. De är sociala och entusiastiska varelser med starka och impulsiva känslor. Detta eldiga tecken har egenskaper som gör att de ibland, något orättvist, jämförs med ett barn.

Deras entusiasm, viljestyrka, impulsivitet och temperament är kanske framförallt de aspekterna som leder till barn-liknelsen. För väduren är det viktigt att vinna och hen ger sällan upp förrän en uppgift är slutförd.

Se också: Så är du som person enligt ditt stjärntecken

Så är du som person - enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Så är du som person - enligt ditt stjärntecken

Så är väduren på jobbet

Väduren ser sig oftast inte som någon som tar order – de ger dem. En chefs- eller ledarskapsposition känns given för väduren som alltid har flera projektbollar i luften samtidigt. Väduren passar också som egenföretagare. Väduren jobbar effektivt och tycker om utmaningar. Samtidigt är väduren en pålitlig chef. Ett förenderligt jobb passar bra eftersom att väduren lätt blir uttråkad av att följa rutiner.

Annons

Hur är väduren i ett förhållande?

Som vän är väduren entusiasmerande och har en fantastisk förmåga att få med vännerna på diverse upptåg. Deras generösa levnadssätt är också ett plus för vännerna men brist på tålamod och hänsyn blir ibland för mycket för både nära och kära. Väduren söker sig gärna till sammanhang där de kan hitta likasinnade, till exempel ett community inom sport, politik eller kultur.

Som älskare är väduren precis som annars – impulsiv, eldig och entusiastisk. Väduren tar kommando och blir ofta mer dominant i ett förhållande. Detta kan ibland missförstås som självupptagenhet. I själva verket är väduren en mycket lojal partner som gärna försvarar de de älskar. Det är viktigt för väduren att ha ett aktivt sexliv.

Vädurens stjärnbild

Väduren och de andra stjärntecknens stjärnbilder.
De olika stjärntecknens stjärnbilder. Illustration: TT

Vem passar väduren med?

Väduren passar bäst med fiskarna men med sin mångsidighet är det många andra stjärntecken som gärna bankar på porten.

Annons

Tvillingarna, lejonet, skytten, stenbocken och vattumannen är alla tecken som passar väldigt bra med väduren.

De flesta andra stjärntecknen har en halvljummen relation till väduren men kräftan sticker ut – på ett dåligt sätt – när det kommer till relationen till väduren. Dessa två väldigt impulsiva tecken ger ofta en väldigt explosiv och fysisk kärlek som har en tendens att implodera när den inledande hettan svalnat.

Stjärntecken: Väduren

  • Datum: 21 mars till 19 april.
  • På engelska: Aries.
  • Passar ihop med: Fiskarna, vattumannen, stenbocken, skytten, lejonet och tvillingarna.
  • Element: Eld.
  • Cusptecken: Vädoxen (14-24 april) och fiskuren (15-25 mars).
  • Månsten: Akvamarin (mars) och Diamant (april)
Annons