Trending: VeckohoroskopÅrshoroskop 2024Stjärntecken

Stjärntecken: Så är kräftan som person

20 mar, 2024 
Minna Wallén-Widung
kräftans stjärntecken
Stjärntecknet kräftan, som heter "cancer" på engelska och latin, kännetecknas av känslighet, beskyddarinstinkter och lojalitet. Här kan du läsa allt om hur kräftan är som person – och vilka stjärntecken hon passar bäst ihop med!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vilka datum är kräftan född?

Kräftan är född mellan den 22 juni och den 22 juli, mitt emellan stjärntecknen tvillingarna och lejonet.

Så är kräftan som person

Kräftan är ett vattentecken som styrs av sina känslor. Kräftan beskrivs ofta som föräldern, den beskyddande och tar gärna på sig rollen som den ansvarsfulla övervakaren. Det kan ge kräftan ett ganska hårt yttre, men på insidan är hon desto mjukare och känslorna svallar. Kräftor är väldigt kärleksfulla och omtänksamma personer som värdesätter familjen högst av allt. De är vänliga individer med mycket humor och är bra på att läsa av andra människor.

Kräftan tar dock lätt åt sig av kritik och undviker gärna konflikter så långt det går. Eftersom hon ofta tar sig själv på stort allvar, blir kräftan lätt sårad och har ett behov av bekräftelse för att kompensera för ett stundtals lågt självförtroende.

Stjärntecken som lätt blir kära i varandraBrand logo
Stjärntecken som lätt blir kära i varandra

Så är kräftan på jobbet

Kräftan söker sig ofta till yrken där det ingår att ta hand om andra och upprätthålla ordning. Exempelvis sjuksköterska, polis, lärare och terapeut är typiska yrken som passar kräftan. Eftersom kräftan finner en trygghet i det förflutna och gärna håller fast vid gamla minnen och saker, kan man också hitta henne i rollen som arkivarie eller arkeolog. Kräftan är mån om alla i sin omgivning och behandlar sina kollegor som om de vore familjemedlemmar.

Annons

Kräftan är plikttrogen, ansvarsfull och alltid påläst och väl förberedd. Men eftersom hon är rädd för att misslyckas, händer det att kräftan överpresterar och tar ansvar för sådant som egentligen inte borde ligga på hennes bord. Därför gör kräftan klokt i att se upp så att ingen utnyttjar hennes välvilja och höga krav på sig själv.

Kräftor har riktigt bra förutsättningar för att bli inlyssnande och pålitliga chefer, men eftersom de inte gillar att framhäva sig själva strävar de sällan efter en sådan position. I stället har de lätt för att bli informella chefer på jobbet.

Hur är kräftan i ett förhållande?

Kräftan är otroligt kärleksfull och omhändertagande, också i en kärleksrelation. I kräftan hittar vi en omtänksam och romantisk partner, som gärna tar hand om sin älskade lite extra. Kräftan vill gärna dela sina tankar, drömmar och planer med sin partner.

Annons

Det är sällan kräftan som tar det första steget in i en relation, utan hon väntar på att den andra tar initiativet. Men om man lyckas komma under skalet på kräftan kan man hitta en glad, spontan och trofast partner.

Kräftans stjärnbild

Stjärnbilder för samtliga stjärntecken och deras engelska namn.
Shutterstock/TT

Vilket stjärntecken passar kräftan med?

Den kärleksfulla kräftan passar bra med exempelvis lejonet, vågen och oxen.

Lejonet och kräftan kompletterar varandra bra på det sättet att kräftan får någon att ta hand om som älskar den typen av uppmärksamhet. Och tillbaka får kräftan en partner som skänker henne en solid och trygg tillvaro.

Vågen är stabil och säker på sig själv, samt har ofta en bra balans mellan det privata och jobbet. Det passar kräftan utmärkt, eftersom hon i en sådan relation kan känna sig trygg och säker.

Också oxen kan vara ett säkert kort för kräftan. Oxen är handlingskraftig, pålitlig och stabil. Hos oxen får den känslosamma kräftan det lugn och den trygghet hon strävar efter.

Stjärntecken: Kräftan

  • Datum: 22 juni – 22 juli
  • På engelska: Cancer
  • Passar ihop med: Vågen, oxen, lejonet
  • Element: Vatten
  • Cusptecken: Tvillingkräftan (16 – 26 juni) och kräftonet (17 – 27 juli)
  • Månadssten: Pärla (juni) och Rubin (juli)


Annons