Lästips:VeckohoroskopÅrshoroskop 2024StjärnteckenMånadsstenar

Lejonet: Så är stjärntecknet som person

20 mar, 2024 
Minna Wallén-Widung
En person sträcker upp händerna mot en stjärnbeströdd natthimmel.
Foto: Shutterstock/TT
Lejonet är passionerad, stolt och älskar att stå i centrum. Här kan du läsa allt om vad som kännetecknar ett typiskt lejon både i en relation och på jobbet – allt enligt stjärnorna.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vilka datum är lejonet född?

Lejonet, eller "leo" på engelska och latin, är född mellan den 23 juli och den 22 augusti, mittemellan kräftans och jungfruns stjärntecken.

Så är lejonet som person

Lejonet beskrivs ofta som en storslagen och stolt person med en aura av makt och något nästan kungligt över sig. Lejonet tillhör eldtecknen – och det märks! De är ofta varma, godhjärtade människor med en stark kärlek till allt det goda i livet. Lejonet gillar lyx och flärd och söker ständigt bekräftelse. Trots sin storslagna personlighet, är lejon ofta mycket uppskattade av sin omgivning eftersom de är så positiva och generösa mot andra.

Se också: Stjärntecken som har lätt för att bli kära i varandra

Stjärntecken som lätt blir kära i varandraBrand logo
Stjärntecken som lätt blir kära i varandra

Lejonet har en magnifik utstrålning och när ett lejon kommer in i ett rum brukar alla dras åt det hållet på grund av lejonets starka karisma. Lejonet är kreativ och ambitiös och har många goda ledaregenskaper. Lejonet älskar dramatik, dras till det spektakulära och står mer än gärna i centrum.

Annons

Ibland kan lejonets stolthet gör att hon har svårt att ändra sig om hon har fattat ett beslut. Om hon möter på motstånd sätter stoltheten in och lejonet kan då ha svårt att vara flexibel. Den ständiga jakten på bekräftelse och smicker kan också gå över styr och leda till ren självupptagenhet, här får lejonet se upp.

Så är lejonet på jobbet

Lejonet har ofta tydliga ledaregenskaper och passar i yrkesroller där hon får stå i centrum. Yrken som receptionist, frisör, talesperson, regissör, säljare eller ombudsman kan passa lejonet. Men också chefs- och ledarpositioner inom såväl näringslivet som inom det offentliga. Eftersom lejonet är både plikttrogen och pålitlig till sin personlighet, är hon en idealisk arbetstagare som dessutom alltid är ärlig och gärna framför sin åsikt i alla frågor.

Många lejon älskar att jobba inom branscher där de får nytta av sin kreativitet och utlopp för sin dramatiska sida. Lejonet klättrar gärna på karriärstegen och tjänar gärna gott om pengar, inte för pengarnas egen skull utan för drömmen om allt det som kan köpas för pengar.

Annons

Hur är lejonet i ett förhållande?

Lejonet älskar först och främst sig själv, men har inga som helst problem med att dela med sig av den kärleken också till andra. Lejonet är en varm och passionerad partner som ofta är otroligt generös både vad gäller kärlek, pengar och tid. Eftersom lejonet älskar att ha roligt och omge sig av livets goda, söker hon en partner som uppskattar detsamma.

Lejonet har nära till känslorna och ibland kan det bli väldigt mycket drama runt henne. Det kan i vissa fall leda till svartsjuka och gräl, men lejonet är samtidigt väldigt generös med sina komplimanger och med att visa uppskattning för sin partner.

Vilket stjärntecken passar lejonet med?

Lejonet passar bra ihop med exempelvis kräftan. I en sådan relation får lejonet den bekräftelse hon behöver samtidigt som kräftan får en partner att ta hand och se efter. Lejonet och vågen kan också vara en bra kombination.

Lejonets stjärnbild

Alla stjärnbilder som bildar våra stjärntecken

Stjärntecken: Lejonet

  • Datum: 23 juli – 22 augusti
  • På engelska: Leo
  • Passar ihop med: Kräftan, vågen, skytten
  • Element: Eld
  • Cusptecken: Kräftonet (17 – 27 juli) och lejonfrun (17 – 27 augusti)
  • Månadssten: Rubin (juli) och Peridot (augusti)
Annons