Trending: VeckohoroskopÅrshoroskop 2024Stjärntecken

Stjärntecken: Så är tvillingarna som person

20 mar, 2024 
Cim Tjäderborn
Vintergatan fotad över vatten och rester av en solnedgång
Foto: TT/Brenda Ahearn
Tvillingarna, eller ”gemini” på engelska och latin, är ett stjärntecken som alltid går sin egen väg. Tvillingarna är kvicktänkta och intelligenta personer som tycker om att diskutera och prata. Här berättar vi om hur tvillingarna är som person, i en relation, i yrkeslivet och vilka andra stjärntecken som de passar bäst ihop med.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vilka datum är tvillingarna född?

Tvillingarna är födda mellan den 21 maj och 21 juni. Före och efter tvillingarna ligger stjärntecknen oxen och kräftan, som är tvillingarnas cusptecken – oxlingarna och tvillingkräftan.

Se också: Stjärntecken som passar ihop

Stjärntecken som passar ihopBrand logo
Stjärntecken som passar ihop

Tvillingarna är mycket fördomsfria, ungdomliga och allsidiga. De kan vara väldigt spännande att umgås med. Det är inte ovanligt att artister och konstnärer föds under tvillingarnas tecken. De gillar att ta del av nyheter, diskutera kring olika problem och tvekar inte att berätta vad de har på hjärtat. Tyvärr kan de lätt tröttna på ett ämne och hoppa vidare till ett annat, de går fram i rask takt och byter gärna och ofta åsikter.

Annons

Tvillingarna är nyfikna och provar gärna allt som de ställs framför. De älskar att resa och vara i rörelse. Deras nyfikenhet gör dem till mycket lätta människor att umgås med, men deras snabba tempo kan bli tröttsamt för andra. Tvillingarna är sociala med intresserar sig inte mycket för andra människors liv, vilket kan ibland uppfattas som ytliga. Detta kan också förstärkas eftersom att tvillingarna kan ha svårt att visa sig sårbara framför andra människor, de föredrar gärna att hålla samtal och umgänge på en mindre djup nivå.

Så är tvillingarna på jobbet

Tvillingarna är kvicka, livliga och nyfikna. De är vana att ha många bollar i luften samtidigt och älskar att lära sig nya saker. De kan dock ta på sig för mycket vilket kan relatera till att något inte blir slutfört. Tvillingarna vill ha fart i både jobb och vardag, de tycker om att prata och framföra sina idéer. Ett arbete inom kommunikation passar dem därför väldigt bra. Och ett jobb där de får resa och vara i rörelse faller helt tvillingarna i smaken. Tvillingarna är lättlärda och de har en speciell fallenhet för språklig talang.

Annons

Tvillingarna och kärlek

De naturligt flörtiga tvillingarna har lätt för att prata med den de är intresserad av och en äventyrlig älskare. Men de kan däremot ha svårt att forma djupt känslomässiga relationer och kan därför hålla människor på avstånd. Detta kan få tvillingarna att värka kalla och ytliga men när de väll öppnar sig i en relation är de ändå förvånansvärt känsliga.

Tvillingarnas stjärnbild

tvillingarnas stjärnbild
Olika stjärntecknens stjärnbilder. Illustration: TT

Vilket stjärntecken passar tvillingarna med?

Tvillingarna passar med ett flertal olika stjärntecken. Speciellt bra passar de med den diplomatiska och charmiga vågen då de två stjärntecknen kompletterar varandra och har liknande mentalitet. Fyra andra tecken som passar tvillingarna är den Energiska och utåtriktade väduren, den fördomsfria och originella vattumannen, det trofasta och kärleksfulla lejonet, den ärliga och frihetsälskande skytten.

Tvillingarnas ständiga rörelse och framfört passar inte jungfruns och oxens lugn och behov av säkerhet. Jungfrun ser ofta tvillingarna som omogen och barnslig medans tvillingarna i sin tur att jungfrun är alldeles för tråkig och fyrkantig. Oxen har en svartsjuk sida i sig och det lockas ofta fram av tvillingarnas flörtiga natur.

Stjärntecken: Tvillingarna

  • Datum: 21 maj till 21 juni.
  • På Engelska: Gemini.
  • Passar ihop med: Vågen, Vattumannen, Väduren, Lejonet och Skytten.
  • Element: Luft.
  • Cusptecken: Oxlingarna (16-26 maj) och tvillingkräftan (16-26 juni).
  • Månadssten: Smaragd (maj) och pärla (juni)
Annons