Lästips:VeckohoroskopÅrshoroskop 2024StjärnteckenMånadsstenar

Jungfrun: Så är jungfruns stjärntecken som person

10 mar, 2024 
Minna Wallén-Widung
stjärnor i rymden lila
En god organisatör som med sitt perfektionistiska sinnelag ständigt strävar efter det fulländade. Så skulle man kortfattat kunna beskriva stjärntecknet jungfruns mest framträdande personlighetsdrag. Läs allt om hur jungfrun är som person, vilka yrken som passar henne och hur hon är som partner här!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vilka datum är jungfrun född?

Jungfrun, som kallas ”virgo” på engelska, är född mellan den 23 augusti och den 22 september – mittemellan lejonets och vågens stjärntecken.

Så är jungfrun som person

Jungfrun är ett jordtecken. Som person är jungfrun ofta analytisk, strukturerad, metodisk, flitig och arbetsam. Hon älskar ordning och reda och jobbar gärna i projekt. Ofta beskrivs jungfrun som en person som gärna arbetar bakom kulisserna, som inte är intresserad av erkännande eller beröm utan ständigt ser framåt mot nästa uppgift. Jungfrun har sällan några problem med att någon annan får äran för det utförda jobbet, utan kastar sig alltid in i nästa projekt. Hon har ett naturligt öga för detaljer och fokuserar gärna på dem, men ibland gör det att hon missar helheten.

Jungfruns perfektionistiska sinnelag gör att hon stundtals ställer väldigt höga krav på såväl sig själv som sin omgivning. Jungfrun är punktlig och plikttrogen och gillar att följa regler, och hon förväntar sig ofta att alla andra också ska agera på samma sätt. Å andra sidan är jungfrun generös med sin tid och sträcker gärna ut sin hjälpande hand till den som behöver det.

Annons

Så är du som person – enligt ditt stjärntecken:

Så är du som person - enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Så är du som person - enligt ditt stjärntecken

Jungfrun kan ha en kylig och reserverad yta, men faktum är att där under hittar man ofta ett stort och varmt hjärta. Hon är en lojal och pålitlig vän som alltid ställer upp. I gengäld behöver hon uppmuntran och peppande ord från sin omgivning, eftersom hon alltför lätt kan hitta fel och brister hos sig själv som egentligen inte finns.

Jungfrun är en stilla natur som lever efter principen att var sak har sin tid. Hon fattar sällan ogenomtänkta eller förhastade beslut, utan grundar sina handlingar på analys, eftertanke och kritiskt tänkande. Men när hon väl har bestämt sig för något är hon mycket driven och slutför alltid det hon föresatt sig. Jungfrun är också känd för sin stilkänsla, och har ofta ett vackert och välordnat hem.

Så är jungfrun på jobbet

Eftersom jungfrun ofta är en så plikttrogen och arbetsam person, utgör hon ofta en viktig kugge i hjulet på sin arbetsplats. Hon dras till yrken där hon får användning av sin analytiska personlighet och sitt sinne för struktur och organisation. Inte sällan handlar det om yrkesroller som forskare, lärare, revisor, statistiker eller arkivarie. Oavsett vilket jobb hon väljer, bidrar jungfrun alltid med mycket på sin arbetsplats. Hon jobbar outtröttligt vidare, lämnar aldrig något halvfärdigt och slarvar sällan.

Annons

Hur är jungfrun i ett förhållande?

När det kommer till kärlek agerar jungfrun på ungefär samma sätt som hon gör i allt annat – hon analyserar och fattar därefter välgrundade beslut. Ibland tenderar jungfrun dock att överanalysera relationen, och kan vara överdrivet kritisk. Men under den analytiska fasaden finns ett stort, kärleksfullt hjärta och när relationen fungerar bra blir jungfrun en fantastisk partner. Hennes kärlek är osjälvisk och generös och hon är en trofast livskamrat.

Vilket stjärntecken passar jungfrun med?

Jungfrun och kräftan är ofta en bra match. Kräftan är fantasifull och omhändertagande, vilket är precis vad jungfrun behöver. I gengäld svarar jungfrun med ömhet och tillgivenhet, vilket kräftan har ett stort behov av.

Även oxen och jungfrun kan fungera utmärkt ihop. De är båda effektiva och praktiskt lagda, de trivs i hemmet och uppskattar livets goda.

Jungfruns stjärnbild

En illustration av de olika stjärntecknens stjärnbilder och deras namn på engelska.
Foto: Shutterstock/TT

Stjärntecken: Jungfrun

  • Datum: 23 augusti – 22 september
  • På engelska: Virgo
  • Passar ihop med: Kräftan, oxen
  • Element: Jord
  • Cusptecken: Lejonfrun (17 – 27 augusti) och jungvågen (17 – 27 september)
  • Månadssten: Peridot (augusti) och safir (september)
Annons