Kärlekshoroskop 2021: Stort astro för alla stjärntecken

Två par som kärleksfullt omfamnar varandra och ser fram emot kärleksåret 2021.

Foto: Unsplash.com

Vad väntar dina relationer 2021? Stjärnorna och astrolog Cathrine Oppenheim har svaret på vad som komma skall kring kärlek i år!

Året 2020 var omvälvande för oss alla, inte bara i Sverige utan i stora delar av världen. 2021 blir, enligt planeternas ställning, lugnare. Det som förändrades på grund av covid-19 förra året behöver fortfarande bearbetas och vi behöver ta ställning till många saker.

Se också: Stjärntecken som passar ihop

Stjärntecken som passar ihop
Slå på ljud

Om vi ser till astrologin så handlar 2021 om att en långsamtgående planet, Saturnus, byter stjärntecken från Stenbock till Vattuman, och därmed skiftar hela världsbilden.

Det är vanligt att se på sitt liv med nya ögon efter stora och omvälvande händelser. Allt som hände under 2020 bidrar till att många ser annorlunda på vår tillvaro och om du inte gör det, är det ett perfekt tillfälle att börja fundera på det nu. 2021 kan bli början på en ny era där många av oss måste prioritera rejält annorlunda. Speciellt frågan om vår hälsa kommer diskuteras flitigt igen. Vad det landar i kommer knappast visa sig under 2021 eftersom det tar betydligt längre tid än så.

År 2021 blir också ett år då unga och framåtdrivande krafter i samhället kommer till orda och ny teknik som till exempel robotar kommer prägla vår vardag alltmer.

Väduren – så ser kärleksåret 2021 ut

Jämfört med 2020 blir allt enklare under 2021. Även ditt kärleksliv kommer kännas lätt jämfört med fjolårets utmaningar. Kärleken kan utvecklas på olika sätt, beroende på var på kärlekens stig som du befinner dig.

Om du är singel och längtar efter att träffa en livskamrat kommer både energin och krafterna att vara på plats, mer eller mindre. Efter en längre tids stiltje under 2020 njuter du av att kunna se framåt och ta emot och prioritera den kärlek som kommer att berika ditt liv. Ditt självförtroende kommer vara i toppform när det gäller romantik och flirtande och vår, sommar och oktober är de bästa månaderna för att söka efter en partner. Speciellt i oktober är det sannolikt att du kan träffa en potentiell. Kanske är det också här det visar sig om ni ska fortsätta tillsammans.

Du som lever i ett fast förhållande behöver få dina känslor bekräftade. Älskar ni fortfarande varandra och är era band lika täta som förr? Svaret är med största sannolikhet ja, men ni behöver jobba lite på att komma varandra ännu lite närmre.

Relationshoroskop: Så blir 2021 för väduren

De bästa förutsättningarna för att höja kärleksenergin har ni i början av året samt i april. Din bättre hälft är speciellt mottaglig för romantiska inviter från slutet av februari till slutet av mars. Under april är det viktigt att du försöker förstå din partner som kanske behöver göra förändringar i sin vardag. Utöver det ser kärlekslivet konstruktivt ut, speciellt när du får ditt trygghetsbehov mättat.

Oxen – det här väntar kärleksåret 2021

Under 2021 kommer du att stifta bekantskap med många delar av kärleken. Dina känslor tar sig många olika former och de kan bli väldigt berikande för ditt kärleksliv, beroende var på kärlekens stig som du befinner dig.

Om du lever i ett fast förhållande behövs det lite mer för att få dig till nya romantiska höjder, men du bör vara försiktig så du inte tar din kärlek för given och du kan själv göra en insats för att förbättra förhållandet. Det är speciellt fyra tidpunkter som är lovande för att stärka er relation; januari, februari, april och juli. Här finns det stora möjligheter att komma vandra ännu närmre och om ni har saker som ni behöver jobba på är februari och juli perfekta perioder för att göra något aktivt och konstruktivt av situationen.

Relationshoroskop: Så blir 2021 för oxen

I slutet av januari kan din partner verka rastlös och det bästa du kan göra är att acceptera att han eller hon behöver följa sin egen väg under en period. Er närhet kommer komma tillbaka, speciellt när du stöttar din partner. Under perioden 1 maj – 11 juni kommer du att vara den aktiva i förhållandet. Din bättre hälft har inte så mycket driv och har ett extra stort behov för din omsorg. Om du klarar av att fylla det kommer ni båda få fyllt era behov av trygg- och säkerhet.

Du som är singel kommer ha flera möjligheter att hitta kärleken i år och de förbindelser som du etablerar kan också leda till något långvarigt. Speciellt ett förhållande kommer betyda mer och det kan ske via ett möte i mitten av februari. Andra träffar som kan leda till något mer kan äga rum i april, maj och december. Det är framför allt mellan 25 februari och 21 mars som du kommer vara speciellt mottagen för romantik.

Utöver det är din bästa kärleksperiod i april-maj och augusti-september och du är speciellt mottaglig för inviter i mitten av mars. Känslomässigt kan du nå nya extremer i sluttet av januari och i december.

Tvillingarna – du kan ifrågasätta förhållandet

Att inte ha en partner vid din sida känns inte bra för dig. Du vill, även när du har en partner, utveckla kärleken. I ett fast förhållande behöver du stor frihet och du trivs bäst tillsammans med en partner som har en optimistisk syn på livet och som prioriterar livskvalitet.

Du som lever i ett fast förhållande har kanske haft en del utmaningar under 2020. Din partner har antagligen gjort stora förändringar i sitt liv, vilket har påverkat dig och väckt frågor som du nu kämpar med. Det kan leda till att du under det första kvartalet av 2021 ifrågasätter förhållandet och hur det ska fortsätta.

Relationshoroskop: Så blir 2021 för tvillingarna

Senare under 2021 lugnar det ner sig och speciellt september och oktober är konstruktiva månader då kärleken blomstrar. Under november är du speciellt lyhörd inför din partners önskemål och behov. I perioder kan det finnas behov för justeringar och att prata igenom saker så att ni kan hitta en gemensam väg framåt för förhållandet. Dagarna innan den 11 augusti ger upphov till diskussion vilket du inte är sen att påpeka. Detta gäller också i slutet av november.

Du som är singel och vill ha ett förhållande eller en mer lättsam relation har många möjligheter att få dessa önskningar att slå in – speciellt under första halvåret av 2021. Det kommer finnas möten med personer där ni kommer nära varandra, men kanske bara för en stund.

Kräftan – är förhållandet på dina premisser?

Ditt förhållande blir enklare under 2021. Det är som att den tyngd som länge har vilat över er nu lättar. Det kan handla om att din partner har fått en enklare tillvaro i sitt liv. Nya kapitel påbörjas för både dig och din partner och de förväntningar som ni har skapat tillsammans ställs nu på prov.

Kräftans känsloliv är inte så lätt att förstå sig på – inte ens för kräftan själv. Men under det hårda skalet finns gömmer det sig mycket starka känslor. Du behöver känna närhet och intensitet och är bättre på att känna av en situation än att förstå det talade ordet. Din partner ska helst ALLTID vara en klippa i ditt liv. Om din partner inte har förstått att det är viktigt att du uttrycker det så att ni tillsammans kan hitta den stabilitet och säkerhet som du trivs bäst med.

Relationshoroskop: Så blir 2021 för kräftan

Sett till det stora hela har förhållandet varit helt på din partners premisser de senaste åren och så kommer det fortsätta några år till. Därför är det viktigt att du hittar ett sätt där du kan tillgodose dina behov själv. Din partner kommer att bli mer närvarande vilket går helt i linje med dina önskemål på hur en livskamrat ska vara. Ni kommer att diskutera ert förhållande i slutet av januari och i början av augusti. Det kan då bli nödvändigt att utvärdera förhållandet och stämma av om ni lever upp till varandras förväntningar.

Det kan finnas lite oenigheter i början av maj och i slutet av oktober. Om du vill göra något bra för förhållandet är det en bra idé att planera in några romantiska dagar tillsammans med din partner under året. Början av juni och slutet av september är speciellt lämpade för detta. Din partner kommer vilja ha din uppmärksamhet extra mycket under januari och december.

Om du är singel och drömmer om att träffa kärleken så finns flera möjligheten. Speciellt i mitten av april, oktober och november är du speciellt sugen på att träffa någon och har då också enklast för att visa starka och djupa känslor.

Lejonet – kärleken kan utvärderas 2021

Redan under våren 2020 märkte du att förväntningarna på ditt förhållande blev allt tydligare. Pratade ni om det då? Om inte kan 2021 bli året då ert förhållande utvärderas. Det har kanske gått många år utan att ert förhållande fått ny näring och om så är fallet så behöver ni båda en nytändning – eller ställa er frågan varför ni fortsätter tillsammans.

I de förhållanden där det fortfarande finns respekt och nyfikenhet på varandra kan det vara värt att lägga både kraft och energi på att göra relationen ännu närmre. Det kommer finnas små hinder i kärleken i år men om ni har en solid grund att stå på kan det bara utveckla sig i positiv riktning. I de relationer där kraven känns stora eller nästintill omöjliga är det dags att prata allvar.

Relationshoroskop: Så blir 2021 för lejonet

Det kan hända att ni behöver ställa saker på sin spets för att hitta en hållbar väg framåt – tillsammans. På det stora hela ser det lovande ut för kärleken under hela året, men det kommer dock finnas några få tidpunkter, som i slutet av januari, maj, augusti och oktober då ni behöver komma överens om hur ni, var för sig, vill att ert förhållande ska vara. Den bästa perioden för att utveckla kärleken är i slutet av mars, i början juni samt i slutet av september, oktober samt i slutet av november.

Om du är singel som längtar efter en relation kan det dyka upp en seriös partner under 2021. Här är det smart om du har tänkt igenom och formulerat dina förväntningar. Det finns också utsikter för lösa förbindelser och det finns många möjligheter för spännande möten i april, juni och oktober. Speciellt ett möte i slutet av januari kan komma att bli intressant på sikt.

Jungfrun – kärleksåret blir oklart och svävande

För den som är född i jungfruns tecken kan 2021 vara lite oklart och svävande. Vissa kommer uppleva att deras fasta partners har ett större behov av stöttning och uppbackning än normalt, men viktigast för dig är ändå att få de kärleksförklaringar som du är van vid. Kanske finns det en del utmaningar i er relation och i så fall behöver du vara tålmodig eftersom det kan vara svårt för din utvalda att sätta ord på sina känslor och samma sak kan även gälla för dig. Om ni är två som inte helt vet vad ni vill så ska ni avvakta med att fatta beslut tills det blir tydligare.

Relationshoroskop: Så blir 2021 för jungfrun

Tre gånger under årets första månader kommer ert förhållande riktigt i centrum och ni fattar beslut om hur det ska fortsätta. Det kan vara konstruktivt att göra status och få klarhet i hur ni önskar att det ska utveckla sig. Det finns mycket fina utsikter för kärleken under 2021 baserat på hur ni tacklar diverse utmaningar.

Om du är singel-jungfru som vill hitta kärleken finns där väldigt många möjligheter i år. Du är speciellt mottaglig i slutet av mars. Om du redan har ett förhållande då bör du avvakta med beslut om framtiden eftersom det är alltför oklart och du har inte din vanliga överblick och en förälskelse kan lätt blurra bilden. Njut istället av känslan att vara helt uppsluppen och vänta med att blanda in förnuftet. Det kommer finnas mängder med tidpunkter när du ser klart och den bästa perioden för att träffa nytt folk är från mitten till slutet av augusti.

Vågen – kan känna dig väldigt tillfreds

Allt som handlar om förhållanden och samarbeten blir betydligt enklare i år än under 2020. Dina nära relationer, inklusive din partner, blir lugnare och du får mer tid att se efter ditt eget. Du har haft full uppmärksamhet på ditt förhållande men nu börjar du långsammare kunna lägga fokus på annat.

Från slutet av februari till slutet av mars känner du dig väldigt tillfreds med dig själv och därmed får du också mer energi över till ert kärleksliv. Det kommer inte att finnas så många tillfällen att intensivt njuta av varandras sällskap under året därför kan det vara en bra idé att redan nu planera in några romantiska dagar för bara er två där ni kan fokusera på er energi. Speciellt i början av januari och dagarna runt 6 april kommer stämningen mellan er vara väldigt bra.

Relationshoroskop: Så blir 2021 för vågen

Lite fnurr på tråden att räta ut kommer visa sig tydligt i både februari och i juli. Under dessa tider kan det vara klokt att fokusera extra mycket på varandra och försöka komma fram till hur ni kan komma vidare. Du är den i ert förhållande som har störst tålamod, därför blir det också du som drar det största lasset för att hitta en bra balans i relationen.

Om du är singel ligger ditt fokus på att starta en relation. Det kommer finnas flera möjligheter för att träffa en seriös partner i år, speciellt från början av april till oktober. Du ska, om du inleder en ny relation, vara uppmärksam på att din frihet inte blir inskränkt. Därför är det bra att fokusera på att det finns luft i relationen och att kanske inte önskar en traditionell relation genom att till exempel flytta ihop.

Skorpionen – ett högaktuellt kärleksår

Även i år är kärlek ett tema som är högst aktuellt. Om du är singel känner du kanske mest för att ha ett kravlöst förhållande men då och då kan du säkert också känna dig lockad att gå ”all in” i en intensiv relation. Vanligtvis har skorpioner ett stort behov av att känna sig trygga och säkra i sina relationer, speciellt när det handlar om kärlek och därför är det ganska ovanligt om du satsar på lösare förbindelser under en period.

Om du har ett fast förhållande kan du få en längtan efter att vara oberoende. Du behöver prata med din partner om ditt behov. Det kan vara svårt att kombinera behovet av frihet med en fast relation som ovanpå allt kanske behöver lite nytändning och inspiration. Det bästa är därför om du kan förhandla fram lösningar, att du till exempel åker iväg på en resa själv och får nya upplevelser som kan tillfredsställa dina känslor och ge dig mer ro i själen. Ju mer frihet du upplever att du har desto bättre för förhållandet.

Relationshoroskop: Så blir 2021 för skorpionen

En del kan välja att leva isär en period och därefter återuppta förhållandet med ny intensitet. En annan möjlighet är att det är din partner som behöver tid för sig själv eller för mer distans till ert förhållande. Om du förstår det positiva och konstruktiva i det kommer ert kärleksliv i hög grad att berikas.

Den bästa perioden med din partner är i första halvan av januari och i början av april. Till sommaren kommer förhållandet antingen att stärkas eller ändra karaktär och ni kommer kanske att ställa er frågan om det är möjligt att fortsätta i sin nuvarande form. Samma sak gäller i november. Om du är inställd på att hitta den utvalda är bästa tiden för det mellan 30 oktober och 13 december. Bra datum att gå på dejt kan också vara 9 januari, 6 april och 13 juli.

Skytten – ta er tid att synkronisera kalendern

Om du lever i ett fast förhållande är det en bra idé om ni då och då tar er tid att synkronisera era kalendrar. Ni är båda mycket om och kring er och i perioder kan det vara svårt att hitta tid till kärleken. Vanligtvis har skytten lätt att bli överväldigade, inte minst i kärlekslivet. Konsten för att hålla kärleken vid liv är att bibehålla denna entusiasm och det är viktigt att ni då och då försöker uppleva intensiv glädje tillsammans. Bäst tidpunkt för detta är i april, juli, augusti, oktober, november och december. Som partner kan du vara den drivande större delen av året förutom under sommaren. Framför allt kommer du under det första halvåret ha överskottsenergi som spiller över på förhållandet.

Relationshoroskop: Så blir 2021 för skytten

Under tidig vår och under sommaren kan du vara mer sårbar och känslig än vanligtvis. Men istället för att rygga för problemen bör du ge uttryck för en eventuell osäkerhet om saker i ert förhållande. Om du håller inne med det kommer det bara leda till missförstånd och dålig stämning. Det bästa är alltså att fråga!

Speciellt i början av året behöver ni jobba lite på att komma överens. Om det finns större problem kommer det att visa sig under årets tre första månader och det är också här som förhållandet lättast kan förändras för att leva till bådas förväntningar.

Om du är singel och drömmer om att hitta kärleken så finns det många chanser för att det kan lyckas. Du ska vara extra uppmärksam på andra framför allt i mitten av februari, april och oktober.

Stenbocken – du är trygg och stabil

I år upplever du mer lugn och ro och det smittar av sig på ditt känslo- och kärleksliv. Din partner kommer uppleva att du är trygg och stabil och det ger även honom/henne lugn. Kanske har du dragit ner lite på kraven på dig själv och därmed frigett energi som gör dig till en bättre och mer närvarande partner.

Det är otroligt viktigt för dig att rollfördelningen i förhållandet är tydligt definierad. De ger dig ro i själen, speciellt eftersom din partner kanske inte alltid är så bra på att berätta hur han/hon önskar att saker och ting ska vara. Speciellt under den här perioden upplever du att det behövs lite mer spänning och förändring i det fasta förhållandet för att du ska behålla intresset – bara små förändringar kan göra underverk.

Relationshoroskop: Så blir 2021 för stenbocken

Det fasta förhållandet kan ha perioder då relationen behöver pratas igenom, speciellt i januari, juli och augusti. Vid de tillfällena är det bra att prata igenom saker, även om det kan vara svårt för din partner att uttrycka vad han/hon tycker det är som inte fungerar. Du kan själv tycka att detta är svårt och kan snabbt bli lite fyrkantig i dina resonemang. Kom ihåg att din partner vill veta vad du känner! Att sätta ord på just känslor är inte din starkaste sida, men det är en utmaning som du behöver lägga tid på.

Om du vill göra något konstruktivt för förhållandet finns det bra tillfällen för detta i juni och i slutet av september. Näst bäst är i månadsskiftet mellan mars och april samt mellan november och december.

För singel-stenbocken finns det flera bra perioder då det är perfekt att dejta eller ta kontakt med en potentiell partner – speciellt dagarna runt den 5 februari. På det stora hela ser det ut att bli en väldigt spännande period när det handlar om nya relationer. Det kan hända saker som är helt annorlunda mot vad du är van vid så var extra uppmärksam på vad som händer runt dig i kärlekslivet.

Vattumannen – stora kärlekschanser för singlar

Förhållanden och odefinierade relationer kan ha upptagit mycket av din tid under 2020 och det kan det fortsätta att göra under 2021 men det kommer att kännas annorlunda och du är mer optimistisk. Om du är singel och längtar efter att träffa en partner så har du stora chanser under 2021.

När det handlar om kärlek är du mer aktiv och utåtagerande än tidigare. De personer som du träffar kommer åt något djupt i dig och det kan vara svårt att sätta ord på, men ibland kan det kännas som att ni har känt varandra i evigheter. De bästa tillfällena för att möta en potentiell partner är i april, maj, september och november. Om du skulle träffa någon utanför dessa tider så ge det ändå en chans.

Relationshoroskop: Så blir 2021 för vattumannen

Du som har ett fast förhållande kommer att vara en bättre partner i år än vad du var under 2020. Du är mer utåtriktad och initiativtagande och har större behov för att umgås med andra och tillgodose dina sociala behov. Det allena ökar möjligheterna för mer umgänge med din partner och det kan leda till en positiv ton er emellan, vilket ni båda behöver efter de senaste årens utmaningar.

Eftersom det framför allt har varit du som har haft ett behov av att dra dig tillbaka blir du extra glad för de aktiviteter som din partner hittar på. Om ni har en fnurra på tråden kommer det högst sannolikt till uttryck i slutet av januari, då kan det vara en bra idé att hitta en ny väg framåt tillsammans. I juli och augusti finns det möjlighet att lösa andra oenigheter och här kan ni även lösa eventuella problem som ni har i samlivet. Den bästa tiden med din utvalda är i slutet av mars, början av juni, slutet och september och i november.

Fiskarna – kärleken blomstrade på andra villkor

2020 var på många sätt ett annorlunda år, inte bara på grund av covid-19 men också i förhållande på hur du ser på världen. Det är mycket möjligt att kärleken blomstrade men på helt andra villkor än vanligt. Av lite olika anledningar har du varit tvungen att se realistiskt på ditt kärleksliv och kanske också fattat beslut baserat på förnuft istället för känsla.

Det kan komma att ändras under 2021 och du kan uppleva en form av splittring som präglar ditt kärleksliv. Du kommer inte vara så intresserad av romantisk, förutom i maj, juni och juli. Under dessa tre månader är du ganska annorlunda påverkad och insnärjd i dina känslor så det är viktigt att du väntar med att fatta avgörande beslut tills nästa år när du är mer på det klara med saker. I gengäld kan det bli ett mycket känslosamt 2022.

Relationshoroskop: Så blir 2021 för fiskarna

Ditt förhållande kommer, speciellt under årets tre första månader, att vara i fokus. Här är det en bra tid att inventera relationen och komma fram till hur ni vill att förhållandet ska utveckla sig på sikt. Saker som ni normalt inte pratar om kan komma upp till ytan, och det och det är mycket bra förutsättningar för att kärlekslivet ska utveckla sig på ett sätt som ni båda tycker om. Den bästa tiden med din partner är i juli, september, oktober och november.

Om du är singel och vill träffa någon finns det väldigt många möjligheter under året. Du kommer att vara mycket mer tolerant runt de potentiella partners som du möter under året och du kommer fästa större vikt vid att hitta en intellektuell och mental matchning som gör allt mycket enklare. Bäst tid för att dejta är i januari, april, juni, oktober och december.