Stjärntecken – vi listar stenbockens egenskaper

Stenbockens stjärntecken

Stjärntecknet stenbocken med tecknet för stenbocken i bakgrunden.

Foto: TT / Daniel Eskridge

Känner du dig mer flitig och målinriktad än vanligt vid årsskiftet? Det beror nog på att vi går in i stenbockens säsong då, i alla fall om vi utgår från astrologin.

Om du är född mellan datumen 22 december och 19 januari innebär detta att du tillhör stenbockens stjärntecken. Enligt astrologin påverkas vi alla av de energier och egenskaper som karaktäriserar stenbocken under den här perioden. Det är med andra ord läsvärt för dig som inte är stenbock – så klicka inte vidare för fort!

Vad som utmärker Stenbocken är en enormt flitig och ambitiös personlighet och när den väl har satt upp ett mål så arbetar den målinriktat och systematiskt för att nå det. Den typiska stenbocken drivs av förnuft i livets alla delar –även när det handlar om kärlek. Den är dessutom mycket stabil och utmärks av att vara väldigt självdisciplinerad.

Stenbocken passar bra tillsammans med fiskarna. De är egentligen ganska olika rent personlighetsmässigt men tillfredställer ändå varandras känslomässiga behov.

3:50

Efter reklamen: Här är de viktiga astrologiska datumen att hålla reda på

(3:50)

Slå på ljud

4 tips för att få ut det mesta av stenbockens månad

1. Skapa struktur

Fram med kalendern – och gärna en fysisk sådan! Det är en bra tid att strukturera upp vardagen och få ordning på alla möten, planer och uppgifter som har en tendens att köra ihop sig. Det kan ge extra lugn att skriva ner saker för att säkerställa att inget glöms bort.

2. Gör skillnad där du kan!

Man behöver inte alltid ha praktiska ärenden där man flänger runt, utan det kan lika gärna vara att tillbringa lite extra tid med en väninna som behöver dig och ditt sällskap i stunden.

3. Skäm bort dig själv

Släpp alla måsten för en stund och koppla av för att låta både kropp och knopp vila. Gå på en shoppingtur, boka in en massage eller bara slappa hemma i soffan.

4. Sätt upp ett mål

Gör även en plan för hur du ska nå det – steg för steg. Att ha något att sträva mot gör en automatiskt mer driven.

Krukväxten som passar dig – enligt ditt stjärntecken

Stenbockens egenskaper

Bra egenskaper

  • Ambitiös och disciplinerad
  • Bra minne
  • Noggrann och tålmodig
  • Bestämd och trygg

Mindre bra egenskaper

  • Blir lätt fixerad vid pengar och status
  • Kan bli missunnsam
  • Överdrivet petnoga
  • Stelbent i sina åsikter

Element: Jord

Sten: Onyx

Planet: Saturnus

Källor: Allas, Astroguide.se

Horoskop: Så blir veckan för ditt stjärntecken