Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Arbete pågår: Inred arbetshörnan med vackra saker från loppis

09 sep, 2021 
Redaktionen .
Till vänster arbetspalts med tapetfondvägg i bakgrunden, till höger en gul skrivbordslampa.
Stämningshöjare. En fondvägg med Fornasettis tapet Macchine Volanti från Cole & Son eller en färgglad lampa gör jobbet.
Upp med varningsskylten, hit får ingen komma och störa. Det här är en fristad, där du kan arbeta i lugn och ro. Så självklart ska arbetshörnan inredas med omsorg och gamla saker som har historier att berätta.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Portabelt skrivbord

Det sägs att det är nyttigt att flytta runt sin arbetsplats då och då, både för kropp och inspiration. Det portabla skrivbordet från 1800- talet tillhörde allas vår favorit Jane Austen (1775–1817). Visst ser det lockande ut?

”Jag gillar arbete. Det fascinerar mig. Jag kan sitta och titta på det i timmar.”

Jerome K Jerome (1859-1927),<br>brittisk författare
Annons

Dosa för suddgummi, sladdar eller gem

Lockdosan och burken i tenn är båda märkta CG Hallberg och gavs ett värde på 600 kronor hos Auktionshuset Kolonn.

Två mässingsljusstakar.

Kom i skrivstämning med levande ljus

Mässingsljusstakar finns det gott om både på loppisar och nätauktioner. Priset varierar, du kan få betala allt från en tjugolapp till flera tusen.

En gammal jordglob.

Fynda jordglob på loppis

En jordglob hör ett klassiskt bibliotek till och är inte alls omöjligt att fynda. Ta ett extra varv om dina gamla släktingar, de kan mycket väl ha en på vinden!

Annons

Se också: 5 saker att tänka på när du går på loppis

5 saker att tänka på när du går på loppisBrand logo
5 saker att tänka på när du går på loppis
Gammalt skrivbord i trä

Snyggt skrivbord

Det fina skrivbordet med bemålad skiva har proveniens från Fröllinge Slott i Halland. Hos Halmstad Auktionskammare värderade man det till 500kr.

Annons
Skolplansch föreställande rymdkarta.

Skolplanschen given på kontoret

Tröttnar vi någonsin på skolplanscher? Hoppas inte det! Rymdkartan från Generalstabens Litografiska Anstalt i Stockholm är tillverkad 1959. Hos Nyköpings Auktionsverk värderades den till 400kr.

Annons

Coolt ljus på skrivbordet

Den gula skrivbordslampan formgiven av danska Knud Christensen för Elit värderades till 800kr för ett par år sedan hos Metropol Auktioner.

Två gråa skrivbordslampor.

Klassiker

Luxo L-1 formgavs av Luxos grundare, den norska industrimannen Jac Jacobsen 1937 och är fortfarande i produktion. Men vi köper såklart helst begagnat. Hos Stadsauktion Sundsvall värderade man två exemplar från 60-talet till 500 kr.

Bokhylla i teak med svarta gavlar.

För dina älsklingar

Bokhyllan i teak är från 1900-talets mitt och 175cm hög. På Stadsauktion Sundsvall ansåg man att den var värd runt 1500kr.

Annons
Väggbonad med fåglar, blommor och abstarkt mönster av Gunvor Nyman.

Bonad skapar trevnad

Väggtextilier skapar en ombonad känsla i ditt favoritrum och börjar bli alltmer eftertraktade. På Helsingborgs Auktionskammare gav man väggbonaden av Gunvor Nyman ett värde på 400kr. Mått 57x54cm. Ta för vana att ta en sväng om textilavdelningen på loppisen, har du tur kan du hitta något fint till ett bra pris.

Låg hylla med skåp i björk.

Fin förvaring i björk

Björk är tillbaka och den låga hyllan med skåp erbjuder fin förvaring. Garpenhus Auktioner gav hyllan i björkfaner ett värde på 600kr.

Annons
Tre vattenkaraffer i grönt, vitt, respelktive rosa glas med Mary Gregory-dekor.

Glöm inte vätskepåfyllningen

De tre vattenkarafferna i glas med Mary Gregory-dekor är från sekelskiftet och värderades till 400kr på Helsingborgs Auktionskammare.

Bläckställ och pennställ i flintgods av Wilhelm Kåge.

Sätt Wilhem Kåges alster på bordet

Efter mer är 30 år som konstnärlig ledare på Gustavsberg lämnade Wilhelm Kåge (1889–1960) en rik produktion bakom sig. Bläckstället och pennstället i flintgods av den kände keramikern fick ett värde på 500 kronor på Crafoord Auktioner.

Annons
Skrivbordsstol i trä och beigt tyg från 1900-talets första hälft.

Sitt vackert

Visserligen behöver skrivbordsstolen från Åtvidabergs snickerifabrik kläs om men visst har den potential? Stolen från 1900-talets första hälft värderade man på RA Auktionsverket i Norrköping till 500 kronor.

Färgglada brevpress i millefiori-teknik.

Brevpress söt om godis

1850-talet var brevpressarnas glansperiod och framför allt tre franska företag utmärkte sig – Baccarat, Saint Louis och Clichy. Under perioden 1845–1855 tillverkade de tre glasbruken hela femtiotusen brevpressar! Det här färgglada exemplaret i millefiori-teknik värderades till 1500 kronor hos Helsingborgs Auktionsverk men håll utkik, det går att hitta billigare på loppis.

Annons

Billig konst

Poster från utställning om månen på Louisiana.

Ta för vana att bläddra bland affischerna i museibutikerna, där finns massor av fina motiv och vips så har du ett känt konstverk på väggen för nästan inga pengar alls. Postern från utställningen om månen på Louisiana 2018 kostar 199 danska kronor på butik.louisiana.dk.

TV: Se 6 tips för att vara mindre stressad på hemmakontoretBrand logo
TV: Se 6 tips för att vara mindre stressad på hemmakontoret
Annons