Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Solhälsning: 9 gula grejer att fynda på loppis

06 aug, 2021 
Matilda Svensson
Delad bild. Till vänster en terrin i gult och vitt. Till höger en skyltdocka med en Hermès-scarf i gult, vitt och blått.
Lika energigivande som solljuset lyser de upp hemmalivet. Ställ in dina ögon på gult nästa gång du går på skattjakt och du kommer att hitta guldkorn.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Tallrik i gult glas.

Pigga upp med gult glas

Just det här fatet är formgivet av Erik Höglund (1932–1998), svensk glaskonstnär och skulptör. Höglund är känd för just den här typen av bubbligt glas.

Två servettringar i metall med blomma och citron.

Gammalt är bäst – köp servettringar på loppis

Varför köpa nya servettringar när man kan hitta så här fina på andrahandsmarknaden? Blommor och citroner i lackerad metall, tio av varje sort, såldes för 350 kronor på Garpenhus Auktioner.

Annons

Se också: 5 saker att tänka på när du går på loppis

5 saker att tänka på när du går på loppisBrand logo
5 saker att tänka på när du går på loppis
Gul antik leksaksbil med svart cab.

Leksaker hett på andrahandsmarknaden

Dags att cabba ner. Leksaker i bra kvalitet är hett på andrahandsmarknaden. Den lilla Buicken från 1960-talet är japansk och värderades till hela 1 000 kronor på Thelin & Johansson men såldes för hälften. Bra köp!

Annons
Gul äggkopp med vit näbb och öga målat i svart tusch.

Leta udda äggkoppar på loppis

Udda och roliga äggkoppar är alltid kul att leta efter. Den här i stengods är signerad Ulrica Hydman Vallien och Växjö Auktionskammare gav den ett värde på 400 kronor.

Två remmare i gulaktigt glas.

Aldrig tröttnar man väl på remmare. Elva stycken från Trelleborgs glasbruk värderades Helsingborgs Auktionskammare till 1 000 kronor.

Annons
Hermès-scarf i gult, vitt och blått.

Fynda en scarf på loppis

Att alltid slänga ett öga på scarfarna på loppis är en bra vana, det händer att det ligger ett guldkorn i ljuvligt material där. Scarfen Ex Libris från Hermès värderade man på Auktionshuset Kolonn till 1 000 kronor.

Fat med flera citroner på hög, i porslin.

Loppis är det perfekta stället att hitta kul bordsdekorationer på, som till exempel den här pjäsen från Italien. Fatet med citroner når en höjd på 20 cm och gavs ett värde på 800 kronor hos Göteborgs Auktionsverk.

Annons
Terrin i gult och vitt.

Sätt Marianne Westmans Picknick-terrin på bordet

Såklart ska det finnas något gult på bordet! Terrinen ut Marianne Westmans serie Picknick värderades till runt 1 000 kronor hos Auktionshuset Gomér & Andersson.

Kopp med fat, vit med gula runda mönster.

Arthus Percys Fortuna-porslin ett fynd

Mera gult! Arthur Percys (1886–1976) tekopp och fat i serien Fortuna för Upsala-Ekeby känns helt rätt i säsong men är svårhittad. Hos Hälsinglands Auktionsverk värderades en enda kopp med fat till hela 1 500 kronor. Slå till!

Annons