Så inreder du köket för billig peng – 10 fiffiga tips

Ibland är det bara så härligt med lite förnyelse, och det behöver inte kosta skjortan att få ett kök som ser ut som nytt!

Man behöver inte renovera för att få känslan av nytt, ibland kan det räcka med att byta ut ett par små saker, eller ändra ett par detaljer, för att få ett helt annat rum.

Vi tipsar om detaljer och prylar till köket som fixar nya stilen!

1. Byt ut knoppar eller handtag

En enkel och billig lösning för att få nyrenoverat-känsla är att byta ut knoppar eller handtag på köksluckorna. Kanske även en ny kökskran?

2. Nya gardiner

Gardiner ändrar verkligen ett helt rum och det kan vara roligt att variera efter årstid.

Gardiner.

Enfärgat gardinset från svenska Boel & Jan. Finns i fler färger. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Allas shop)

3. Matcha med kuddar

Har du en kökssoffa? Matcha gardinerna med snygga kuddfodral.

Mönstrat kuddfodral

Kuddfodral med medaljongmönster i beige från Boel & Jan. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Allas shop)

4. Färgklick med handdukar

Kökshanddukar blir ofta snabbt slitna. Och visst är det kul att kunna variera färg efter humör, det kan lyfta hela känslan i köket.

Rostfärgad kökshandduk

Denna kökshandduken i rostfärg har ett diskret rutmönster som gör den väldigt fin att ha som en detalj hängandes på en krok i köket. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Allas shop)

5. Vas med färska blommor

Färska blommor är en liten lyx man kan unna sig ibland, det höjer ju verkligen stämningen!

Blommor i en genomskinlig vas.

Denna vasen har en dekorativ detalj i form av ett handtag och går även att använda som lykta mörka kvällar. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Allas shop)

6. Låt köksredskapen synas

Med färgglada och fräscha köksredskap får man en ombonad och fin känsla på diskbänken.

Röda köksredskap i en burk.

Härligt rött set med tre av de köksredskap du inte kan få för många av; visp, slickepott och pensel. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Allas shop)

7. Ordning och reda

En städad diskbänk kan gör att köket känns som nytt! Ta ett av dina skåp och låt det få vara "kaosskåpet". Här ställer du in röran från diskbänken när du snabbt vill röja undan och få snyggt. Ett quick fix-städtips som gör underverk. Men glöm inte att även kaosskåpet måste rensas och tömmas ibland...

8. Få undan även det du använder

Aluminiumfolie och plastfolie används en del och ofta ligger rullarna (i halvskrynkliga papperskartonger som det ändå inte går att riva från på ett snyggt sätt) framme och stökar till det. Med en smart hållare kommer du lätt åt allt du behöver när du lagar mat. Och det ser snyggt och städat ut!

Dispenser för folie och papper.

Smart köksdispenser för hushållspapper, aluminiumfolie och plastfolie. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Allas shop)

9. Skinande blankt!

Har du en diskbänk i rostfritt stål? Att hålla efter den kan göra underverk för det samlade intrycket. Här har vi samlat bästa tipsen för att hålla diskbänken och vasken skinande blanka!

10. Mer tyg

Vi har tidigare pratat om gardiner, kuddar och handdukar men vi är många som varken har duk eller bordstabletter på våra köksbord. Och bordstabletter i tyg ger en mysig och ombonad känsla.

Grön bordstablett i tyg.

Gröna bordstabletter med ett vackert mönster av små fyrkanter i kontrasterande färg. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Allas shop)

Smarta knepet som underlättar när du ska städa element och persienner

Mer inspirerande innehåll från allas.se: