Äta utomhus – så gör du upplevelsen lyxig med enkla medel

En grupp på fyra personer äter mat utomhus.

Foto: TT/Shutterstock

Maten smakar alltid lite bättre när vi äter den utomhus. Här får du lära dig enkla sätt att förvandla måltiden i det fria till en upplevelse utöver det vanliga.

Aldrig förr har vi ätit utomhus så mycket som vi gör nu. I coronapandemins spår väljer allt fler att låta bli att besöka restauranger och samlas för middagar hemma och istället träffa vänner och bekanta utomhus för en trevlig picknick eller en måltid i trädgården.

Sommarsemester i Sverige 2020

Sommaren 2020 går i den så kallade hemesterns tecken, då kommer de allra flesta av oss att stanna inom landets gränser och utemåltider blir sannolikt regel snarare än undantag.

Det är enkelt att göra utomhusmåltiden till något alldeles extra, både genom att ge maten bästa förutsättningar att hålla sig fräsch och fin i sommarvärmen och genom de små detaljerna som gör hela skillnaden. Här tipsar vi om åtta saker som tar din måltid med nära och kära till nästa nivå.

Äta utomhus – 8 prylar som lyfter matupplevelsen

Margarethe-skålar med lock

Margerethe-skålar med lock

Set med fyra klassiska skålar med lock som håller maten riktigt fräsch. Skålarna tål värme bra och kan diskas i maskin.

Köp skålarna här (reklamlänk från Aller media shop)

En kvinna tar ur kärnan på sin avokado med en avokadodelare.

Avokadodelare

Smart redskap som gör det möjligt att servera färsk avokado när du vill. Plastkniven skär lätt genom skalet så du behöver aldrig oroa dig för att skära dig.

Köp avokadodelaren här (reklamlänk från Aller media shop)

Pläd ligger över en bänk i trädgården.

Härlig filt med kuddfodral

Quiltad strandmatta i bomull med vackert blommönster. Enkel att rulla ihop, knyta ihop och bära med sig. Ett matchande kuddfodral medföljer.

Köp settet här (reklamlänk från Aller media shop)

Blockljus i LED

Vackra LED-ljus

Set med fyra verklighetstrogna LED-blockljus som drivs med AA-batterier. Perfekta att ha utomhus eftersom lågan aldrig släcks av vindpustar eller regn.

Köp ljusen här (reklamlänk från Aller media shop)

Nätpåsar

Nätpåsar

Praktiska nätpåsar för frukt och grönt håller innehållet fräscht och krispigt. Kommer i set om tre med påsar i olika storlekar som går att tvätta i maskin.

Köp påsarna här (reklamlänk från Aller media shop)

Hopfällbara matlådor

Hopfällbara matlådor

Praktiska matlådor med tätslutande lock. Matlådorna är enkla att fälla ihop när de är tomma på sitt innehåll och tar därmed ingen plats i väskan eller i skåpen.

Köp lådorna här (reklamlänk från Aller media shop)

En pizzasax klipper en pizza.

Pizzasax

Glöm kladdet när du äter pizza utomhus! Den här smarta saxen gör det enkelt att både dela och servera perfekta bitar. Oumbärligt redskap i sommar!

Köp pizzasaxen här (reklamlänk från Aller media shop)

Svart kaffetermos.

Termoskanna

Klassisk termoskanna från Stelton. Kannan är känd för sitt smarta vipp-lock som inte behöver skruvas av och på. Vanlig skruvkork medföljer för en smidig transport.

Köp termoskannan här (reklamlänk från Aller media shop)

Läs också: Trött på insekter? Här är prylen som räddar sommarens måltider utomhus