5 snabba och smaskiga rätter du kan göra med din nyplockade svamp

Förra året var ett riktigt bra svampår, särskilt för kantareller. I år är den kanske inte helt lika bra men visst finns det gott om svamp i skogarna.
Kanske har du dina hemliga gömmor som du återvänder till varje år, eller har provat någon av de moderna svamp-appar, som ska visa dig vägen till skogens guld.
En kantarelltoast slår aldrig fel, och är nog det som de allra flesta ser mest framemot efter en dag ute i friska luften. Men om du är sugen på att testa något annat finns det flera alternativ att tillgå.
Här har vi samlat fem goda recept från vår systersajt. Snabblagat när det är som allra bäst!
Pasta med kantareller och tomater
En pasta med smörstekta kantareller, små tomater och dill. Så gott i all sin enkelhet! Toppa gärna med fint riven parmesan. Om du vill ha den extra krämig rekommenderas att vända ner färskost i pasta.
Tid: 15 min
Hela receptet hittar du här.
Quesadillas med kantareller och spenat
Testa något annat än klassiska kantarelltoasten. Här är lättfixade quesadillas av tortillabröd som fylls med kantareller, spenat, rödlök och ost. Lägg ihop, stek i panna och skär i bitar.
Tid: 15 min
Hela receptet hittar du här.
Torskrygg med kantarellpytt
Pytt med äpple, rödbetor och kantareller blir fina smaker till en bit torskrygg. Toppa med aioli så blir det en riktig smakhöjdare.
Tid: 25 min
Hela receptet hittar du här.
Svampsoppa med karljohan, bacon och äpple
Krämigt len svampsoppa toppas här med ännu mer stekt svamp, bacon, äppelbitar och rucolasallad. Lite ringlad olivolja är också gott.
Tid: 30 min
Hela receptet hittar du här.
Kycklingpanna med trattkantareller
Snabblagad panna med kyckling och kantareller i krämig sås med smak av timjan. Servera med valfri pasta och toppa med parmesan.
Tid: 30 min
Hela receptet hittar du här.