Därför rasar kunder mot nya Coca-Cola-flaskan

Coca-Cola ny förpackning fanta sprite bonaqua

Coca-Cola Company

Kanske har du hört talas om Coca-Cola-flaskornas nya kork? Kanske har du köpt någon av de nya flaskorna? Den nya fastsittande korken har väckt ramaskri bland kunder på sociala medier och internet-forum.
Det här är varför!

Förpackningar kan sannerligen driva en till vansinne. De kan spilla, de kan vara svåra att öppna eller vara OMÖJLIGA att källsortera rätt. Den nya Coca-Cola-flaskan, eller snarare korken, har väckt diskussioner bland kunder.

Se också: 6 middagshacks för att minska sötsuget
1:11

Efter reklamen: Se också: 6 middagshacks för att minska sötsuget

(1:11)

Slå på ljud

Den nya korken har en så kallad fastsittande kork, vilket gör att när du skruvar upp flaskan sitter plastkorken kvar på flaskan. Anledningen till den nya flaskan är att underlätta källsortering och förhindra nedskräpning. Det är inte bara Coca-Cola som får ny förpackning, även Sprite, Fanta och Bonaqua får också ny kork.

Årets matbluffar – här är alla nomineringar

Den nya förpackningen är en följd av ett nytt EU-direkt för engångsplast som träder i kraft i juli 2024. Direktivet handlar om att minska plast i havet, där såväl producenter som privatpersoner kommer att påverkas. Vissa plastprodukter kommer att förbjudas helt, medan andra får krav på bättre materialåtervinning.

Bland annat kommer långa, smala plastsugrör att förbjudas och plastmuggar som består av mer än 15 procent plast. Även konfetti som innehåller plast kommer att förbjudas att användas utomhus.

Babben Larsson: ”På tiden att läskskatt införs”

Men den nya fastsittande korken har fått kritik på sociala medier och i internetforum. Bland annat har Facebook-gruppen Vi som hatar den nya Coca Cola korken! närmare 2 000 följare. På internetforum skriver kunder att de råkat slita av korken ändå, men stuckit sig på plastpiggen som suttit kvar på flaskan. Andra tycker att korken hamnar i ansiktet när man dricker läsken.