Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Därför rasar kunder mot nya Coca-Cola-flaskan

09 feb, 2023 
Coca-Cola ny förpackning fanta sprite bonaqua
Kanske har du hört talas om Coca-Cola-flaskornas nya kork? Kanske har du köpt någon av de nya flaskorna? Den nya fastsittande korken har väckt ramaskri bland kunder på sociala medier och internet-forum.
Det här är varför!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Förpackningar kan sannerligen driva en till vansinne. De kan spilla, de kan vara svåra att öppna eller vara OMÖJLIGA att källsortera rätt. Den nya Coca-Cola-flaskan, eller snarare korken, har väckt diskussioner bland kunder.

Se också: 6 middagshacks för att minska sötsugetBrand logo
Se också: 6 middagshacks för att minska sötsuget

Den nya korken har en så kallad fastsittande kork, vilket gör att när du skruvar upp flaskan sitter plastkorken kvar på flaskan. Anledningen till den nya flaskan är att underlätta källsortering och förhindra nedskräpning. Det är inte bara Coca-Cola som får ny förpackning, även Sprite, Fanta och Bonaqua får också ny kork.

Annons

Den nya förpackningen är en följd av ett nytt EU-direkt för engångsplast som träder i kraft i juli 2024. Direktivet handlar om att minska plast i havet, där såväl producenter som privatpersoner kommer att påverkas. Vissa plastprodukter kommer att förbjudas helt, medan andra får krav på bättre materialåtervinning.

Bland annat kommer långa, smala plastsugrör att förbjudas och plastmuggar som består av mer än 15 procent plast. Även konfetti som innehåller plast kommer att förbjudas att användas utomhus.

Men den nya fastsittande korken har fått kritik på sociala medier och i internetforum. Bland annat har Facebook-gruppen Vi som hatar den nya Coca Cola korken! närmare 2 000 följare. På internetforum skriver kunder att de råkat slita av korken ändå, men stuckit sig på plastpiggen som suttit kvar på flaskan. Andra tycker att korken hamnar i ansiktet när man dricker läsken.

Annons