Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Nyhet: Coca-Cola MED kaffe – frälsning eller förfärligt?

27 jan, 2021 
Nina Nyström
Coca-Cola släpper ny smak: kaffe! Nyheten anländer först i USA.
Koffeintorsk som dricker mer cola och kaffe än vatten? Nu behöver du inte längre välja mellan en läskande cola eller en kopp värmande java. Nu lanseras nämligen blandningen Coca-Cola med kaffe. Åtminstone i USA, till en början.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Tillhör du team frälsning är bara frågan – flytta till staterna så fort vaccinet fått effekt eller testa egen hemmablandning? Än är det som sagt inte klart om eller när nyheten kommer till Sverige.

Flera smaker av Coca-Cola with coffee

Det är alltså inte Coca-Cola med kaffesmak utan Coca-Cola blandat med brasilianskt kaffe. Standardvarianten går under namnet dark blend men den släpps även i smakerna vanilla och caramel, där dark blend och vanilla även finns i sockerfria versioner.

Se också: 10 av världens mest otippade smaker på godis och chips

10 av världens mest otippade smaker på godis, glass & snacksBrand logo
10 av världens mest otippade smaker på godis, glass & snacks

Den som hängt med vet att det här inte är första gången Coca-Cola testar idén. 2006 lanserades den under namnet Coca-Cola BläK, men marknaden var inte mogen för nymodigheten och ett par år senare slutade den tillverkas.

Annons

Hur mycket mer koffein innehåller Coca-Cola with coffee?

I jämförelse med en vanlig burk cola innehåller Coca-Cola with coffee dubbelt så mycket koffein (69 mg jämfört med 34 mg) En genomsnittlig kopp kaffe har cirka 100 mg koffein, så är det bara koffeinet du är ute efter är en kopp hederligt bryggkaffe eller en dubbel espresso fortfarande det bästa valet.

Men för alla vintertrötta Coca-Cola-älskare där ute är kanske detta en spännande produktutveckling.

Kan du inte släppa tanken på hur det här smakar? Det finns en lösning. I Asien har det nämligen funnits en variant av blandningen sedan en tid tillbaka, dock är det inte en mix av kaffe och cola, utan Coca-Cola med kaffesmak (alltså inte mer koffein). Den kan du köpa här.

Källa: Café, USA Today

Annons