Så enkelt gör du en baby Yoda-drink – här är receptet

Vi har sett bilder på den cirkulera på sociala medier – nu är det dags att testa den gröna baby Yoda-drinken hemma. Här är receptet på den populära (och urgulliga) cocktailen.

Baby Yoda har gjort stor succé i Star Wars-serien The Mandalorian. Den lilla gröna sötnosen med spetsiga öron och stora ögon har fått varenda Star Wars-fan på fall, och vi förstår varför.

Memes och bilder på baby Yoda har surrat runt på sociala medier den senaste tiden. Den gulliga varelsen har till och med fått en egen drink uppkallad efter sig, och tack vare Vänner-stjärnan Jennifer Aniston har den nu seglat upp som en riktig favorit. Det var nämligen hon som gjorde drinken viral efter ett besök på en bar i Irland.

Se också: Skapa personliga drinkparaplyer

Gör egna drinkparaply – steg-för-steg
Slå på ljud

Så gjorde Jennifer Aniston Star Wars-drinken till en viral succé

Skådisen postade en bild på cocktailen på sin Instagram story och succén var ett faktum. Överallt började barer och hemma-bartendrar att efterlikna den gröna drinken skapad av bartendern Michael Young. För den irländska sajten Belfast Live berättar bartendern att han ofta försöker skapa speciella drinkar som kan sprida glädje och slå igenom socialt. I dessa tuffa tider när en pandemi härjar är han extra glad att hans drink har kunnat roa så många.

– Vi ville göra något roligt och lättsamt i det klimatet som är just nu, och det är även trevligt för personalen att ha lite härliga ögonblick att fokusera på. Jag tror att mycket handlar om att försöka fortsätta vara positiv, och att göra saker som den här drinken gör det lite lättare, säger Michael Young.

Vad kan du om Star Wars?

Ingredienser till en baby Yoda-drink

Så vad innehåller en baby Yoda-drink?

  • Vodka
  • Mosad kiwi
  • Pressad lime
  • Sockerlag
  • Aromatisk bitter

Vill man späda ut den är det bara att hälla i lite soda, och vill man ha den helt alkoholfri tar man bort vodkan och bittern och ersätter med soda eller någon annan alkoholfri dricka.

Men det viktigaste är dekorationen. Skär små limeklyftor och sätt fast dem i glaskanten så att det ser ut som öron. Därefter tar du en tandpetare eller annan träpinne och trär på två inlagda bigarråer. Lägg pinnen med bigarråer vågrätt över glasets kant framför de två limeklyftorna. Vips så har du skapat öron och ögon likt baby Yodas.

Jennifer Aniston delade med sig av drinken på sin Instagram story och den blev genast en viral succé.

Foto: Instagram

Som avslutning tar du någon form av brunt tyg eller papper (tips är att klippa sönder en vanlig papperspåse) och snurrar runt glaset som en kappa. Och där är drinken redo att serveras. Det bästa av allt är att du kan använda i princip vilken typ av glas som helst. Skål och lycka till!

Foto: Disney, Instagram, TT

10 roliga och fina prylar som piggar upp årets nyårsfirande!