Alvaro Estrella är tillbaka i Melodifestivalen – med Baila Baila

Alvaror Estrella i Melodifestivalen.

Foto: TT

Alvaro Estrella gjorde debut i Melodifestivalen 2014 och var även med 2020. Blir det tredje gången gillt med låten Baila Baila i mellon 2021?

Alvaro Estrella var med i Melodifestivalen som artist för första gången 2014 med låten Bedroom som blev utslagen i den första deltävlingen i Malmö.

2020 var han med i mellon igen tillsammans med artisten Méndez och låten Vamos amigos som tog sig till final, där den hamnade på elfte plats.

De har vunnit Melodifestivalen 2010-2020
Slå på ljud

Var bakgrundsdansare i mellon

Alvaro Estrella har även medverkat som bakgrundsdansare i Melodifestivalen under flera år, bland annat till Eric Saades bidrag Popular 2011, Danny Saucedos bidrag Amazing 2012 och även bakom artister som Måns Zelmerlöw, Ola Svensson, Darin, Ricky Martin och Carola. Alvaro vann Melodifestivalens webbpris som Årets dansare 2012.

2018/2019 gjorde Alvaro dessutom rollen som Chino i West side story på Malmöoperan.

Vad betyder Baila Baila?

Låten Alvaro Estrella medverkar med i Melodifestivalen 2021 heter Baila Baila och är skriven av Anderz Wrethov (som bland annat skrivit Hasse Anderssons Guld och gröna skogar), Linnea Deb (som bland annat skrivit Måns Zelmerlöws Heroes) och Jimmy “Joker” Thörnfeldt som jobbat med artister som Jennifer Lopez, Usher, Marc Anthony, One Direction och Enrique Iglesias.

Och Baila Baila betyder helt enkelt Dansa Dansa.

Alvaro Estrellas familj och ålder

Alvaro Estrella är född i Sverige men föräldrarna är från Chile och de pratade bara spanka hemma. Han är född den 14 augusti 1980 och är 40 år gammal.

När Alvaro var med i Melodifestivalen 2020 var hans ofödda barn med honom på scenen då hans gravida flickvän Vicky Perez var med och dansade i hans och Mendez nummer. Och den 16 maj 2020 blev han och Vicky föräldrar till en son som heter Daniel.
Även 2021 kommer Vicky Perez att dansa bakom sin pojkvän.