Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Arvingarna om corona i mellon: ”Vi får inte vara för nära varandra på scenen”

04 feb, 2021 
Johanna Svan
Dansbandet Arvingarna inför melodifestivalen 2021.
Kim Carlsson, Casper Janebrink, Lars ”Lasseman” Larsson och Tommy Carlsson i dansbandet Arvingarna.
Arvingarna är dansbandet med dansbandspappor, en vinst i mellon och en musikstil som drar lite mer åt pop- och rockinspirerad musik. 2021 blir det sjätte gången Arvingarna medverkar i Melodifestivalen!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det är mer än 30 år sedan dansbandet Arvingarna började skriva låtar tillsammans.

Arvingarna består av: Casper Janebrink, Tommy Carlsson, Kim Carlsson och Lars "Lasseman" Larsson.

Efter 19 släppta album, ett 20-tal låtar på Svensktoppen, guld och platinautmärkelser, samt tre Grammisvinster har är Arvingarna idag ett av Sveriges mest folkkära band.

Se också: Arvingarna om att spela utan publik i år

Arvingarna om Melodifestivalen utan publik: ”Läskigt”Brand logo
Arvingarna om Melodifestivalen utan publik: ”Läskigt”

Arvingarnas föräldrar

Namnet på gruppen Arvingarna anspelar på att gruppmedlemmarna har föräldrar som också spelat i dansband, i Streaplers och Flamingokvintetten.

Annons

Casper Janebrinks pappa Dennis Janebrink spelar bas i legendariska dansbandet Flamingokvintetten. Caspers bror Christopher Janebrink spelar dessutom trummor i dansbandet Glennartz.

Casper Janebrink är 51 år gammal och har bland annat tävlat i TV-programmet Körslaget med en kör från hemkommunen Partille.

2018 vann Casper Stjärnornas stjärna på TV4. Casper Janebrink har även varit programledare för Bingolotto ett par gånger.

Casper är gift med Helena Janebrink och tillsammans har paret två barn, Alice och Felix.

Tommy och Kim är bröder

Tommy Carlsson, 52 år gammal, och Kim Carlsson, 48 år gammal, i Arvingarna är bröder. Deras pappa är Hasse Carlsson, sångare i Flamingokvintetten.

Lars "Lasseman" Larsson, 48 år gammal, är son till Lasse Larsson, tidigare klaviaturspelare i Streaplers, och kusin till Anders Larsson, som tog över i Streaplers efter sin farbror.

Annons

Arvingarna i Melodifestivalen

Arvingarna har tävlat i Melodifestivalen fem gånger mellan 1993 och 2019. Debuten kom 1993 med Eloise, som vann hela tävlingen och senast tävlade de 2019 med superhiten I Do.

Däremellan har de deltagit med Bo Diddley 1995, Det svär jag på 1999 och Ingenting är större än vi 2002.

2021 ställer Arvingarna upp med låten Tänker inte alls gå hem, som är skriven av bland annat Nanne Grönvall.

Coronasäkert i Melodifestivalen

Inför tävlingen 2021, som går av stapeln utan publik, har arvingarna pratat om sin förra hit med I do och pressen att göra lika bra ifrån sig i år. Men på grund av coronapandemin genomförs ju årets Melodifestival utan publik, något som Arvingarna aldrig varit med om förr.

– Nu får vi ingen publikrespons direkt när vi kör låten, det kommer att vara lite läskigt faktiskt, säger Casper Janebrink, och fortsätter:

Annons

– Förhoppningsvis kan vi sprida den glädje vi har på scenen och får låten till alla där hemma.

Koreografin är coronasäker

Arvingarnas familjer får också heja från hemmaplan då artisterna inte kan ha med sig gäster i år. Och det finns fler coronaregler.

– Vi får inte heller umgås med de andra artisterna, inte vara för många i ett sällskap och på scenen måste vi hålla ett visst avstånd, koreografin är coronasäker.

Arvingarna i Eurovision song contest

Efter vinsten med låten Eloise i Melodifestivalen 1993 fick Arvingarna representera Sverige i Eurovision song contest som sändes från Irland efter att Linda Martin vunnit Eurovision i Malmö 1992.

I Eurovision slutade Arvingarna på plats sju.

Arvingarnas tv-program hemifrån ”Lasseman”

I augusti 2020 sändes Arvingarnas musikprogram Lassemans altan, som spelats in hemma hos Lars "Lasseman" Larsson, På TV4.

Julprogrammet Arvingarnas jul, som varvade olika pyssel med musik, även det inspelat hemma hos ”Lasseman", sändes inför julen 2020.

Annons