De är direkt vidare till finalen i Melodifestivalen!

Tusse och Charlotte Perrelli i melodifestivalen 2021.

Två glada vinnare som är vidare till finalen i Melodifestivalen 2021.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2021 är avgjord. Charlotte Perrelli och Tusse går direkt till final och får göra upp om vinsten i årets mello!

Fyra bidrag hade redan kvalificerat sig inför lördagens deltävling. Nu får de sällskap av två bidrag till.

Se också: Minns du mello-snackisarna?

Vidare till final från deltävling 3 i Melodifestivalen:

Still Young med Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli tog Sverige och Europa med storm när hon vann Eurovision song contest i Jerusalem med Take Me to Your Heaven 1999. Hon vann även mellon med Hero 2008, den kom på 18:e plats i Eurovision.

Charlotte har även varit programledare för Melodifestivalen, 2003 och 2004, och skulle även varit det 2016 men på grund av en avtalsmiss från SVT fick hon istället en utökad artistisk del.

Charlotte Perrelli.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Voices med Tusse

Tusse, som heter Tusse Chiza, vann Idol 2019. Ett år tidigare, 2018, deltog han i Talang.

Tusse är 19 år gammal och född i Kongo-Kinshasa. Som barn fick han fly från sitt hemland utan sina föräldrar. Som barn bodde han sina första år i Nora och Västerås innan han slutligen flyttade till en familj i den lilla byn Kullsbjörken i Dalarna.

19-åriga Tusse gör debut i Melodifestivalen med en låt signerad Joy och Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt och Anderz Wrethov.

Melodifestivalakutuella Tusse: ”Var tvungen att fly från kriget”

De som tidigare är vidare är Arvingarna, Danny Saucedo, Anton Ewald och Dotter.

Vidare till Andra chansen från deltävling 3:

Sedan tidigare är Payl Rey, Lillasyster, Frida Green och Eva Rydberg & Ewa Roos vidare till andra chansen. Nu får de sällskap av:

Baila Baila med Alvaro Estrella

2014 gjorde Alvaro Estrella debut i tävlingen som artist med bidraget Bedroom. Och 2020 tog han sig, tillsammans med Mendez och låten Vamos Amigos, hela vägen till Melodifestivalens final.

Men redan tidigare var han ett bekant ansikte i Melodifestivalen och Eurovision song constest, då han dansat bakom artister som Danny Saucedo och Eric Saade. Utanför Melloscenen har Alvaro medverkat i flera musikaler, däribland West Side Story på Malmö Opera, och i Jerry Williams show Dynamite.

Beat Of Broken Hearts med Klara Hammarström

Klara Hammarström Melodifestivaldebuterade förra året med låten Nobody, och nu är hon tillbaka med en ballad. För tv-tittarna blev Klara först känd genom SVT:s serie Familjen Hammarström, där tittarna får följa hästfamiljen där Klara är ett av elva syskon.

Efter att tidigare ha fokuserat på sin karriär som ryttare på elitnivå ger hon nu allt för musiken. Hennes låt You Should Know Me Better toppade den svenska radiolistan förra vintern.

Melodifestivalen 2021: Därför är de aldrig fler än 6 personer på scenen

Timbuktu för första gången i Melodifestivalen: ''Pirrigt och nervöst''