De är vidare till final från deltävling fyra i Melodifestivalen

The mamas och Eric Saade i Melodifestivalen

The Mamas och Eric Saade tog sig till finalen i Melodifestivalen 2021.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen är avklarad och här är kvällens lyckliga vinnare som går direkt till final 2021!

Sedan tidigare är Danny Saucedo, Arvingarna, Dotter, Anton Ewald, Charlotte Perrelli och Tusse vidare till finalen i Melodifestivalen 2021.

Nu får de sällskap av två bidrag till!

Se också: Minns du snackisarna i Melodifestivalen?

Vidare till final från deltävling 4:

Eric Saade med låten Every Minute

Eric Saade slog igenom i Melodifestivalen som 19-åring med Manboy och vann tävlingen året därpå, 2011, med Popular, som kom på en fin tredje plats i Eurovision.

Genom sin medverkan i Så Mycket Bättre 2017 fick Eric upp intresset för att skriva på svenska. 2019 programledde Eric mellon och nu går han tillbaka till sitt poppiga sound på engelska.

En längre intervju med Eric Saade hittar du här.

The Mamas med låten In The Middle

The Mamas, bestående av Ash Haynes, Loulou Lamotte och Dinah Yonas Manna, fick sitt stora genombrott under Melodifestivalen 2019 när de deltog som bakgrundssångare till John Lundvik i vinnarlåten Too Late for Love. Då ingick även Paris Renita i gruppen, som sattes samman inför detta framträdandet.

De deltog tillsammans med John Lundvik i Eurovision song contest 2019 där de slutade på en femte plats.

2020 vann The Mamas svenska folkets hjärtan när de tog hem vinsten i Melodifestivalen med låten Move.

Eurovision song contest 2020 ställdes dock in så gruppen fick inte representera Sverige förra året.

Sedan vinsten 2020 har The Mamas dock haft stora toppliste- och radioframgångar och uppträtt i bland annat Allsång på Skansen, Idol och för kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag. Nu står de på melloscenen för tredje året i rad.

Vidare till Andra chansen från deltävling 4:

Sedan tidigare är Paul Rey, Lillasyster, Frida Green, Eva Rydberg & Ewa Roos, Alvaro Estrella och Klara Hammarström klara för Andra chansen.

Efraim med låten Best Of Me

23-åriga Efraim Leo började spela gitarr när han var 13 år. Snart förvandlade han sina egenskrivna dikter till känslofyllda poplåtar. Sommaren 2019 framträdde han med sin debutsingel You Got Me Wrong (John Dahlbäck remix) på Summerburst i Göteborg, Lollapalooza i Stockholm, och han öppnade för Icona Pop på Stockholm Pride.

Clara Klingenström med låten Behöver inte dig idag

Clara Klingenström är 25 år och kommer från Gotland. Clara har blivit uppmärksammad för sina ärliga och nakna texter som lyckas förmedla en stark igenkänningsfaktor. Och det är hon som skrivit just texten till låten som hon tävlar med.

I Andra chansen, som sänds den 6 mars, utses de fyra sista finalisterna till finalen som sänds den 13 mars.

15 artister vi aldrig hade trott skulle vara med i Melodifestivalen