Elisa Lindström är med i Melodifestivalen igen: ”Att vinna hade varit en bonus”

Melodifestivalaktuella Elisa Lindström Frykén ler.

Foto: Magnus Ragnvid/Freebird.

Elisa Lindström Frykén är aktuell i Melodifestivalen 2021 som i år sänds från Annexet i Stockholm. Hon tävlar med låten Den du är – 16 år efter att hon deltog i Lilla Melodifestivalen. Elisa har vunnit det mesta – utom just mellon.

Elisa Lindström, 29 år gammal från Töreboda debuterade i Melodifestivalen 2014 med låten Casanova. Men hennes musikaliska karriär startade långt tidigare, när hon under gymnasietiden bildade dansbandet Elisa's tillsammans med några vänner och lyckades vinna en stor och bred publik.

Se också: 4 saker vi älskar med Kikki Danielsson

4 saker vi älskar med Kikki Danielsson
1:21

Efter reklamen: 4 saker vi älskar med Kikki Danielsson

(1:21)

Slå på ljud

Idag är Elisa soloartist och hennes repertoar spänner brett från dansband till klassiskt. Tv-tittarna har bland annat sett henne vinna Dansbandskampen, Let's Dance och Körslaget. Hon har vunnit Grammisar och Guldklavar och har stått på musikalscener, bland annat i Sound of Music på Malmöoperan. Men hon har aldrig vunnit Melodifestivalen

Elisa Lindström man och barn

Elisa är sedan 2018 gift med Markus Frykén. De möttes redan i gymnasiet och spelade i Elisa’s under sex år men blev ett par först 2012.

I februari 2019 fick Elisa och maken en dotter som heter Irma.

Sista spelningen med Elisa´s gjorde bandet på trettondagsafton 2016, efter att ha bestämt sig för att ta en paus på obestämd framtid.

Elisa växtre upp i Töreboda och har tidigare berättat om "Bullebylivet" under uppväxten.

Elisa grät när hon hörde låten

Du har stått som segrare i Dansbandskampen, Körslaget och Let’s dance. Är det dags att vinna Melodifestivalen nu?

– Det hade såklart varit fantastiskt roligt! Jag är dock bara oerhört tacksam över att få vara med och göra denna magiska låt. En seger hade varit en bonus.

Berätta lite om Den du är?

– Det är en låt skriven av Bobby Ljunggren, Ingela Pling Forsman och så har jag själv varit med på ett litet hörn. Det är en ballad som berör mig på djupet. Första gången jag hörde den färdiga melodin samtidigt som jag läste Plings text började jag gråta. Det fanns inget som kunde stoppa alla känslor som kom. Låten går bortom mitt försvar och jag är så tacksam över att få uppleva det.

Elisas uppväxt i Töreboda: ”Levde ett Bullerbyliv”

Hur kommer det kännas att stå på scen igen efter pandemipausen?

– Det kommer kännas bra! Jag tror att både jag och publiken längtat efter värmen och glittret som Melodifestivalen ger oss.

Vilket är ditt tidigaste minne av Melodifestivalen?

– Mitt tidigaste och starkaste minne av Melodifestivalen är när Charlotte Perrelli (Nilsson) vann Eurovision 1999 med Tusen och en natt. Jag var åtta år och mamma och pappa väckte mig och min syster när det började närma sig ett resultat så vi fick se vinnarögonblicket.Jag kommer aldrig glömma det. På något sätt var det där och då jag bestämde mig för att jag också ville bli artist. Självklart är det min melodifestivalenfavorit och jag har sjungit låten många gånger, både som barn och ute på dansbanorna.

Var med i Lilla Melodifestivalen

Det är snart 16 år sedan du tävlade i Melodifestivalen för första gången i Lilla Melodifestivalen - vad betydde det för dig och för din fortsatta musikkarriär?

– Att få vara med i Melodifestivalen som ung och få känna på hur roligt det är att stå på scen i sådana typer av sammanhang gav mig såklart mycket inspiration och pepp. Jag såg nog även möjligheten i att det var en värld jag skulle kunna få vara i som vuxen också.

Hur har coronapandemin påverkat dig?

– Det var väldigt tråkigt att tappa alla live-jobb och jag har saknat att möta min publik i musiken. Men jag och min familj har fått vara friska vilket är det viktigaste. I och med att det blev en lugn sommar, den första sedan jag slog igenom 2010, så har jag haft tid att återhämta mig efter att ha fått barn och jobbat mycket. Det var välbehövligt. Jag har haft tid att reflektera och samla energi för framtida projekt och drömmar!