Här är startfältet till Andra chansen i Melodifestivalen 2021!

Eva Rydberg, Ewa Roos och Efraim Leo är med i Andra chansen i Melodifestivalen.

Foto: Janne Danielsson/Stina Stjernkvist/SVT

Det är dags för den femte veckan i Melodifestivalen 2021 och det betyder att det är dags för Andra chansen. Åtta bidrag och artister står än en gång på scenen. Vem ska ta sig vidare till final?

Efter fyra veckor är det dags för de sista fyra finalisterna i Melodifestivalen 2021 att utses.

Andra chansen 2021 – alla artister och bidrag

Paul Rey med låten Missing Piece

Malmöartisten, sångaren och låtskrivaren Paul Rey, 28 år gammal, debuterade i Melodifestivalen 2020 med låten Talking in My Sleep som slutade på sjätte plats.

Paul har samarbetat med Snoop Dog och har Quincy Jones som mentor. Den kommande EP:n Note To Her är inspirerad av ett helt nytt kapitel i Paul Reys liv; han blev nyligen pappa för första gången.m

Lillasyster med låten Pretender

Bandet Lillasyster består av medlemmarna Martin Westerstrand, Max Flövik, Ian Paolo Lira och Andreas Bladini. Lillasyster debuterade 2007 med albumet Hjärndöd musik för en hjärndöd generation. Sedan dess har bandet släppt fyra album, turnerat och nominerats till flera svenska Grammisar för ”Bästa Hårdrock”.

Deras cover på Rihannas hit Umbrella gjorde att bandet fick en hel del uppmärksamhet runt om i världen.

Frida Green med låten The Silence

Det finns ingen på Österlen som inte vet vem Frida är, den 28-åriga sångerskan har sjungit på mängder av dop, begravningar, och lokala event. Frida har gått på Estetiska programmet i Ystad, och varit med i diverse lokala band – ofta som bakgrundssångerska.

Frida Green var med i Talang på TV4 2018 och tog sig till final. I maj 2019 släppte Frida låten What Would Greta Do?, skriven av Michael Saxell, som handlar om Greta Thunberg

Nu är det dags för mellopubliken att upptäcka Frida Green när hon ställer sig längst fram på scenen i Melodifestivalen 2021.

Eva Rydberg och Ewa Roos med låten Rena rama ding dong

Eva Rydberg, 77 år, och Ewa Roos, 71 år, är två av våra mest älskade skådespelare och artister med långa karriärer inom teater, revy, film och musik.

Eva Rydberg har fått mängder av utmärkelser genom åren och är idag chef för Fredriksdalsteatern i Helsingborg.

Eva Rydberg var med i Melodifestivalen redan 1977, då hon framförde låten Charlie Chaplin, skriven av Tomas Ledin.

Ewa Roos gör mello-debut men var med i Eurovision för barn redan som 13-åring, 1963.

Ewa Roos i ständig smärta – trotsar artrosen under Mello

Alvaro Estrella med låten Baila Baila

2014 gjorde Alvaro Estrella debut i tävlingen som artist med bidraget Bedroom. Och 2020 tog han sig, tillsammans med Mendez och låten Vamos Amigos, hela vägen till Melodifestivalens final.

Men redan tidigare var han ett bekant ansikte i Melodifestivalen och Eurovision song constest, då han dansat bakom artister som Danny Saucedo och Eric Saade. Utanför Melloscenen har Alvaro medverkat i flera musikaler, däribland West Side Story på Malmö Opera, och i Jerry Williams show Dynamite.

Alvaro Estrella är tillbaka i Melodifestivalen – med Baila Baila

Klara Hammarström med låten Beat Of Broken Hearts

Klara Hammarström Melodifestivaldebuterade förra året med låten Nobody, och nu är hon tillbaka med en ballad. För tv-tittarna blev Klara först känd genom SVT:s serie Familjen Hammarström, där tittarna får följa hästfamiljen där Klara är ett av elva syskon.

Efter att tidigare ha fokuserat på sin karriär som ryttare på elitnivå ger hon nu allt för musiken. Hennes låt You Should Know Me Better toppade den svenska radiolistan förra vintern.

Efraim med låten Best Of Me

23-åriga Efraim Leo började spela gitarr när han var 13 år. Snart förvandlade han sina egenskrivna dikter till känslofyllda poplåtar. Sommaren 2019 framträdde han med sin debutsingel You Got Me Wrong (John Dahlbäck remix) på Summerburst i Göteborg, Lollapalooza i Stockholm, och han öppnade för Icona Pop på Stockholm Pride.

Clara Klingenström med låten Behöver inte dig idag

Clara Klingenström är 25 år och kommer från Gotland. Clara har blivit uppmärksammad för sina ärliga och nakna texter som lyckas förmedla en stark igenkänningsfaktor. Och det är hon som skrivit just texten till låten som hon tävlar med.

Duellerna i Andra chansen:

I Andra chansen tävlar bidragen i fyra dueller.

Duell 1:

Alvaro Estrella - Baila Baila mot Lillasyster - Pretender

Duell 2:

Frida Green - The Silence mot Paul Rey - The Missing Piece

Duell 3:

Eva Rydberg & Ewa Roos - Rena rama ding dong mot Clara Klingenström - Behöver inte dig idag

Duell 4:

Klara Hammarström - Beat Of Broken Hearts mot Efraim Leo - Best Of Me

Andra chansen sänds den 6 mars 2021 i SVT och på SVT Play.

Minns du snackisarna från Melodifestivalen och Eurovision genom åren?