Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Melodifestivalen 2020: Artister i deltävling 2

04 feb, 2020 
Marcus Alm
Melodifestivalen 2020: Alla tävlande i deltävling 2: Paul Rey, Klara Hammarström, Jan Johansen (ersätter Thorsten Flinck), Anna Bergendahl, Dotter, Mendez, Linda Bengtzing och Alvaro Estrella.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Den 8 februari är det dags för deltävling 2 av Melodifestivalen 2020! Här hittar du all information du behöver inför tävlingen i Göteborg: Artister, låtar och tv-tider.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Då sänds deltävling 2 av Melodifestivalen 2020

Den 8 februari 2020 intar Melodifestivalen Göteborg och Scandinavium. Du kan följa tävlingen på SVT 1 samt SVT Play klockan 20.00 - 21.30.

11 oförglömliga stilar vi minns från Melodifestivalen:

11 oförglömliga stilar vi minns från MelloBrand logo
11 oförglömliga stilar vi minns från Mello

Dessa artister tävlar i Melodifestivalen 2020 deltävling 2

1. Klara Hammarström – Nobody

Klara Hammarström presenteras som en tävlande i deltävling 2 av Melodifestivalen 2020.
Foto: Jessica Gow/TT

Låtskrivare: Erik Smaaland, Palle Hammarlund och Klara Hammarström

Inom Melodifestivalen är Klara Hammarström en nykomling – men hon har setts en hel del medialt förut. Förutom flera SM-guld från hästryggen så har hon även hunnit med att medverka i realityserien Familjen Hammarström. I somras släppte hon sin debutlåt Break Up Song. Allt detta har Klara hunnit med trots att hon föddes så sent som 2000.

Annons

2. Jan Johansen – Miraklernas tid

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Låtskrivare: Thomas G:son

Jan Johansen blev blixtinkallad till årets Melodifestival efter att Thorsten Flinck blivit diskvalificerad bara sex dagar innan tävlingen. Han uppträder med samma låt som Flinck skulle ha sjungit. Johansen vann Melodifestivalen 1995 och tog sig till en tredjeplats i Eurovision Song Contest. Utöver vinsten så har Jan Johansen deltagit tre gånger i Melodifestivalen, senast år 2003.

3. Dotter – Bulletproof

Dotter presenteras som tävlande i deltävling 2 av Melodifestivalen 2020.
Foto: Foto: Lotte Fernvall/TT

Låtskrivare: Dino Medanhodzic, Johanna Jansson och Erik Dahlqvist

Annons

Johanna Jansson, mer känd under artistnamnet Dotter, deltar i år för andra gången i Melodifestivalen. 2017 var hon en av låtskrivarna på Mariettes låt A Million Years och 2018 deltog hon själv med låten Cry. I fjol var hon dessutom en av låtskrivarna bakom Lina Hedlunds Victorious som tog sig hela vägen till finalen.

4. Mendez feat. Alvaro Estrella – Vamos Amigos

Mendez och Alvaro Estrella presenteras som tävlande i deltävling 2 av Melodifestivalen 2020.
Foto: Jessica Gow/TT

Låtskrivare: Palle Hammarlund, Jimmy Jansson, Jakke Erixson och Leo Mendez

Efter genombrottet i Melodifestivalen 2002 och uppföljaren i tävlingen 2003 har Mendez bland annat hunnit med att ställa upp i ett borgmästarval i Chile – och tagit bort prefixet 'DJ' från sitt artistnamn. Alvaro Estrella har tidigare deltagit som körsångare och dansare med en andraplats i Melodifestivalen och flera topplaceringar i Eurovision Song Contest. Han deltog som soloartist i Melodifestivalen 2014 med låten Bedroom.

Annons

5. Linda Bengtzing – Alla mina sorger

Linda Bengtzing när hon presenterades som en tävlande i deltävling 2 av Melodifestivalen 2020.
Foto: Jessica Gow/TT

Låtskrivare: Yvonne Dahlbom, Jesper Welander, Adam Jönsson och Linda Bengtzing

Nu blir Linda Bengtzing historisk – som den soloartist som deltagit flest gånger i Melodifestivalens historia. Hon har deltagit hela sju gånger och debuterade i tävlingen 2005 med låten Alla flickor.

6. Paul Rey – Talking in My Sleep

Foto: Jessica Gow/TT

Låtskrivare: Paul Rey, Lukas Hällgren, Alexander Standal Pavelich

Annons

Pauli Jokela, eller Paul Rey som hans artistnamn är, kommer från Lund och har flera framgångsrika samarbeten i ryggen, bland annat med Snoop Dogg på Paul Reys debutsingel California Dreaming från 2017. Detta blir hans debut i Melodifestivalen.

7. Anna Bergendahl – Kingdom Come

Foto: Jessica Gow/TT

Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Erik Bernholm och Anna Bergendahl

Anna vann hela Melodifestivalen 2010, två år efter sitt genombrott i TV4:s Idol. I Eurovision Song Contest gick det sämre, och Anna Bergendahl blev det första – och hittills enda – svenska bidraget som inte tagit sig till final i tävlingen. 2019 tog hon en paus från sina läkarstudier och deltog i Melodifestivalen med låten Ashes to Ashes. Då slutade hon på en tiondeplats i finalen – och nu har hon tagit ännu ett uppehåll från studierna för att delta i deltävling 2!

Källa: SVT, allas.se

Annons