Melodifestivalen 2021: Alla artister i deltävling 2

Artisterna Anton Ewald och Dotter.

Anton Ewald och Dotter är båda med i Melodifestivalens andra deltävling.

Foto: Brian Jamie/PRFKT, TT

I deltävling ett var det Arvingarna och Danny Saucedo som tog sig vidare till final. Nu är det dags för sju nya artister att tävla i Melodifestivalens andra deltävling 2021!

Lördagen den 13 februari är det dags för deltävling 2 i Melodifestivalen detta annorlunda melloår 2021 när alla tävlingar sänds från Stockholm.

I den första deltävlingen tog sig Arvingarna och Danny Saucedo vidare till final och Paul Rey och Lillasyster till andra chansen.

Se också: Alla deltagare i deltävling 2

Här är artisterna som gör upp om de åtråvärda platserna i veckans deltävling!

Hela startordningen i Melodifestivalen 2021 hittar du här.

Artisterna och låtarna i deltävling 2

1. Låt: New Religion

Artist: Anton Ewald

Anton Ewald, 27 år gammal, slog igenom i Melodifestivalen 2013 med låten Begging. Han var även med 2014 med låten Natural. Innan 2013 hade han medverkat i mellon som dansare och koreograf, bland annat bakom Danny Saucedos Amazing.

Genom åren har Anton Ewald nominerats till bland annat Grammis, Rockbjörnar och MTV Awards. De senaste åren har Anton bott och jobbat i Miami, USA. Han har jobbat med stjärnproducenten Rami Yacoub, arbetat som fotomodell och undervisat i modern dans.

2017 gifte sig Anton Ewald med frun Victoria Fajardo.

Anton Ewald slog igenom i Melodifestivalen 2013 med låten Begging.

Foto: Brian Jamie/PRFKT

2. Låt: Rich

Artist: Julia Alfrida

Artisten och låtskrivaren Julia Alfrida, 25 år gammal, blev den första officiella deltagaren i Melodifestivalen 2021 när hon blev erbjuden en plats genom radiotävlingen P4 Nästa, där hon kom sexa men ändå blev erbjuden en plats i mellon.

Jula Alfridas musik är influerad av dark-pop och hip hop, med texter och produktioner som ofta speglar de upplevelser som format henne till den hon är idag. 

Julia är 25 år och uppvuxen i Åkersberga utanför Stockholm. Hennes karriär tog fart 2019 med singeln HER som ledde till liveframträdanden i samband med Pridefestivalen i Stockholm och Köpenhamn.

Julia Alfrida, artist.

Artisten och låtskrivaren Julia Alfrida, 25 år gammal, blev den första officiella deltagaren i Melodifestivalen 2021.

Foto: Mikael Fogelberg

3. Låt: 90-talet

Artist: WAHL feat. SAMI

Sami Rekik, 40 år gammal, var under många år ena halvan av Medina, en av Sveriges mest kända hiphopduos. Nu kör han solo under namnet SAMI och har släppt hits med bland andra artisterna Cherrie, Danny och Jireel som feature.

Låtskrivaren och artisten Christopher Wahlberg, 35 år gammal, är känd som den ena halvan i duon  SödraSidan, men går nu också solo under namnet WAHL. 

SödraSidan har varit aktiva på den svenska hiphopscenen i ett flertal år och har jobbat ihop med artister och producenter som Hoffmaestro och Tjuvjakt. Nu har WAHL och SAMI slagit sig samman och debuterar i Melodifestivalen.

Wahl feat. Sami

Nu har WAHL och SAMI slagit sig samman och debuterar i Melodifestivalen.

Foto: Jonathan Perlmann/Universal Music

4. The Silence

Artist: Frida Green

Det finns ingen på Österlen som inte vet vem Frida är, den 28-åriga sångerskan har sjungit på mängder av dop, begravningar, och lokala event. Frida har gått på Estetiska programmet i Ystad, och varit med i diverse lokala band – ofta som bakgrundssångerska.

Frida Green var med i Talang på TV4 2018 och tog sig till final. I maj 2019 släppte Frida låten What Would Greta Do?, skriven av Michael Saxell, som handlar om Greta Thunberg

Nu är det dags för mellopubliken att upptäcka Frida Green när hon ställer sig längst fram på scenen i Melodifestivalen 2021.

Frida Green i rött hår.

2020 tilldelades Frida Green tillsammans med Hannes Nilsson Ystad Allehandas Kulturpris.

Foto: Ida-Fia Sveningsson/Cardiac Records

5. Låt: Rena rama ding dong

Artist: Eva Rydberg & Ewa Roos

Eva Rydberg, 77 år, och Ewa Roos, 71 år, är två av våra mest älskade skådespelare och artister med långa karriärer inom teater, revy, film och musik.

Eva Rydberg har fått mängder av utmärkelser genom åren och är idag chef för Fredriksdalsteatern i Helsingborg.

Eva Rydberg var med i Melodifestivalen redan 1977, då hon framförde låten Charlie Chaplin, skriven av Tomas Ledin.

Ewa Roos gör mello-debut men var med i Eurovision för barn redan som 13-åring, 1963.

Eva Rydberg och Ewa Roos.

Eva och Ewa har delat scen många gånger och nu hoppas de på sitt stora gemensamma genombrott i Melodifestivalen 2021.

Foto: Mikael Lindell Bolin

6. Låt: Tears Run Dry

Artist: Patrik Jean

Patrik Jean, 30 år gammal, vann faktiskt hela Melodifestivalen förra året, 2020, som en av låtskrivarna bakom The Mamas låt Move.

Patrik Jean, som egentligen heter Jean Patrik Olsson, är låtskrivare och musikproducent och har bland annat varit med och skrivit och producerat två av vinnarlåtarna i Idol på TV4, Treading Water och Rain.

Nu vill han visa att han även är en artist att hålla ögonen på och har redan släppt två egna EP:s.

Artisten och låtskrivaren Patrik Jean.

Patrik Jean debuterar som artist i Melodifestivalen 2021.

Foto: Magnus Ragnvid

7. Låt: Little Tot

Artist: Dotter

Dotter, som egentligen heter Johanna Jansson, är  33 år och ställer sig på melloscenen för tredje gången. 2018 debuterade hon som artist i Melodifestivalen med låten Cry och 2020 kom hon på andra plats med låten Bulletproof.

På meritlistan som låtskrivare finns bland annat låtarna A Million Years med Mariette och Victorious med Lina Hedlund. Johanna ”Dotter” Janssons samarbete med Måns Zelmerlöw i Walk With Me ledde också till en gemensam turné.

Artisten Dotter.

Foto: Kristoffer Jansson/Warner Music Sweden

Den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2021 sänds lördagen den 13 februari kl 20.00-21.30 i SVT och på SVT Play.

Mer melloinnehåll från allas.se:

Eric Saade: Nu förstår jag vad kärlek handlar om

Melodifestivalen 2021: Fem tidigare vinnare är tillbaka!