Här tappar Björn Skifs texten i Eurovision song contest

Björn Skifs i Melodifestivalen 1978

Björn Skifs under Melodifestivalen 1978.

Foto: TT

Se när Björn Skifs tappar texten till Det blir alltid värre framåt natten i Eurovision Song Contest 1978.

År 1978 vann Björn Skifs Melodifestivalen med låten Det blir alltid värre framåt natten. Dock är det framförallt framträdandet i Eurovision Song Contest som är det mest minnesvärda när han totalt tappar texten i första versen.

Glömde texten i Eurovision song contest

Textraden ”Dagarna och kvällarna, då lever jag – trivs med mitt jobb, har kompisar, att snacka med, det flyter” blev istället ”Dagarna och kvällarna, då lever jag – röppni fälls, örr ur i knön, och gniblisåå, på kvällen”.

Trots att det förmodligen bara var det svenska folket som hörde felsjungningen så placerades bidraget på en fjortonde plats utav tjugo tävlande.

Kunde inte bestämma sig för språk

Anledningen till att blev tokigt är för att Björn Skifs inte riktigt hade kunnat bestämma sig för om han skulle sjunga på svenska eller engelska så han hade övat in låten på engelska också. Resultatet blev att han blev nervös och sjöng fel i första versen, som alltså blivit en klassiker bland svenska tv-blunders.

Spola fram en minut in i klippet om ni vill se den nyskapta texten på en gång!

Här tappar Björn Skifs texten:

Björn Skifs 50 år som artist

2018 firade Björn 50 år som artist och satte upp showen Bitar ur mitt liv. I samband med detta hade vi en längre intervju med den mångsidiga artisten som du kan läsa här.

Se också: Snackisarna från Melodifestivalen!

Största snackisarna i Melodifestivalens historia
1:24

Efter reklamen: Största snackisarna i Melodifestivalens historia

(1:24)

Slå på ljud