Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Cornelia och Robin vidare till final i Melodifestivalen: ”Jag orkar inte!”

05 feb, 2022 
Johanna Svan
Cornelia Jakobs, Danne stråhed och Robin Bengtsson i Melodifestivalen 2022.
Cornelia Jakobs blev chockad när hon gick vidare till final i mellon.
Två glada vinnare tog sig direkt till final från deltävling 1 i Melodifestivalen 2022 från Avicii arena!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det har varit många turer kring årets Melodifestival. Först skulle hela Sveriges musikfest äntligen ut på turné igen. Sedan blev turnén inställd.

Nu sänds istället de första tre tävlingarna från Avicii arena (tidigare Globen) och de sista tre tävlingarna från Friends arena.

Se också: Här är alla deltagare i Melodifestivalen 2022Brand logo
Se också: Här är alla deltagare i Melodifestivalen 2022

Röstningen i appen fungerade inte

Röstningen i Melodifestivalen har ändrats inför årets tävling. Tanken var att man skulle få extra många hjärtröster. Men det blev tekniska problem med appen så att man inte kunde rösta alls via appen.

– Inga appröster räknades utan alla bidrag fick samma förutsättningar eftersom vi bara räknade telefonröster och telefonröstningen har fungerat hela programmet, säger Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen 2022.

Annons

Snabbreprisen förlängdes med 10 sekunder för varje bidrag och förtydligades med nummerlista före och efter snabbreprisen.

– Röstningen har fungerat och det kom in normala mängder röster. Däremot verkar en annan funktion i appen ha gjort att vissa användare blev utkastade och sen inte kunde komma in igen. Av rättviseskäl var det bättre att stänga av appröstningen då vi inte kunde se till att alla som ville rösta kunde, säger Anette Brattström.

Men till slut fick vi ett resultat!

Direkt till final från deltävling 1 i Melodifestivalen 2022

Cornelia Jakobs – med låten Hold Me Closer

Cornelia Jakobsdotter, 29 år, med artistnamnet Cornelia Jakobs, är sångerska och låtskrivare. Hon är dotter till rockmusikern Jakob Samuel i gruppen The Poodles.

Cornelia Jakobs är kanske inte känd för så många men hon har varit en av medlemmarna i grupperna Love Generation och Stockholm Syndrome som tävlade i Melodifestivalen 2011 och 2012.

Cornelia Jakobs seglade upp som en favorit under veckan och var också den som fick flest röster och gick först vidare till final.

Annons

– Jag orkar inte! Vad fan händer?, utbrast Cornelia uppe på scenen när det stod klart att hon var vidare.

Robin Bengtsson – med låten Innocent Love

Robin Bengtsson, som är 31 år gammal, kom på tredje plats i Idol 2008. Han har varit med i Melodifestivalen 2016, 2017 och 2020. 2017 vann han hela tävlingen och representerade Sverige i Eurovision song contest.

Robin Bengtsson träffade sin flickvän Sigrid Bernson, som också varit med i Melodifestivalen, när han var med i Let's Dance 2019.

Oddsen hela veckan har indikerat att Robin skulle gå direkt till final, han är även tippad att vinna hela Melodifestivalen 2022, innan vi ens har hört alla låtar.

Vidare till semifinal (tidigare Andra chansen) från deltävling 1

Danne Stråhed – med låten Hallabaloo

Dansbandsmusikern, artisten och låtskrivaren Danne Stråhed, 65 år, har bland annat varit med i dansbandet Wizex.

Theoz – med låten Som Du Vill

Theoz, 16 år, heter egentligen Theodor Haraldsson. Han är influencer, artist och skådespelare. Theoz har tidigare varit för ung för att tävla i mellon själv men 2017 syntes han i tävlingen som dansare på videoskärmarna som fanns med i Samir & Viktors låt Shuffla.

– Jag är i chock, jag trodde verkligen inte att jag skulle går vidare, säger han när det står klart att han gått vidare till semifinalen.

De som blev utslagna ur kvällens deltävling var:

Omar Rudberg – med låten Moving Like That

Malou Prytz – med låten Bananas

Shirley Clamp – med låten Let There Be Angels

Se också: Oscar Zia programleder Melodifestivalen: "Vill hylla tävlingen."Brand logo
Se också: Oscar Zia programleder Melodifestivalen: "Vill hylla tävlingen."
Annons