Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Hanne har fått en ny stil – och så gör du frisyren!

04 apr, 2023 
Cecilie Krogh
Före och efter bild på Hanne.
Hanne Kleiven har gått ner 12 kilo och har inte shoppat kläder sedan dess. Nu vill hon få hjälp med att få en avslappnad stil som samtidigt känns elegant!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Jag skulle kalla min stil; praktisk och vuxen. På vintern bär jag oftast någon tröja, jeans och Uggs, och på sommaren vida linnekjolar med sneakers. Sedan februari 2022, har jag gått ner 12 kg och är nöjd med det, men har inte shoppat några kläder sedan dess.

Se också: Så lyfter du fram dina ansiktsdrag på ett smickrande sättBrand logo
Se också: Så lyfter du fram dina ansiktsdrag på ett smickrande sätt

Jag drömmer om en avslappnad men elegant garderob. När jag bär mörka jeans känns min stil oftast ungdomlig men jag har svårt att välja en matchande överdel. Jag känner att jag inte får en fin silhuett. Jag undrar också vilka kjolar som passar min kroppsform.

Annons

Jag skulle vilja ha inspiration till viktiga möten för jobbet men också för middagsbjudningar.

Före bild på Hanne.
Före:

Sist jag var hos frisören klippte jag mitt långa hår ner till axlarna men jag är villig att klippa och färga ännu mer. Sen skulle det vara kul att lära sig hur man kan sätta upp håret på ett lätt och snyggt sätt.

Jag använder inte smink men jag skulle gärna vilja veta hur man kan markera ögonen. Det har enligt mig inte blivit så bra när jag försökt att sminka mig själv, jag får helt enkelt inte till det. Jag drömmer om att glittra.

Annons

Makeup

Bästa tipset är egentligen att lämna huden så naturlig som möjligt. Lägg ett tunt lager med foundation för ett friskt och naturligt resultat. Man behöver inte heller använda foundation i hela ansiktet, applicera enbart där du vill jämna ut lite extra.

Hanne sitter i ett fönster och har på sig en randig klänning. Hon har flera stora växter bredvid sig.
Efter: Den randiga klänningen är ett perfekt val och passar lika bra till vardag som till fest. Eftersom ränderna stjäl mycket av uppmärksamheten för ögat, så ska man undvika att addera så mycket accessoarer och smycken.

Solpuder är en perfekt produkt som ger ett härligt, solkysst resultat. Lägg solpudret som en trea, från pannan ner till kindbenen och vidare ner till käkbenen. Detta sätt framhäver ansiktsformen och ger ett extra lyft.

Annons

När det gäller ögonskugga ska man gå lite efter ögonfärg. De varma, orangea tonerna passar perfekt till blå ögon. Lägg ögonskuggan på hela ögonlocket och jobba lätt uppåt för att mjuka upp kanten. Du kan även lägga en lätt ögonskugga under nedre franslinjen för att rama in ögat på ett fint och naturligt sätt.

Hanne har brunt hår. Hon har på sig en vit skjorta och en beige väst över.
Tjockt hår kräver lite mer tid på morgonen. Genom att klippa håret till en kortare frisyr, formar sig frisyren inte bara lättare, utan det går även mycket snabbare och enklare att styla.

Kläder

Hanne vill känna sig avslappnad men elegant. Genom att använda mönster och rätta snitt kan man dra fokuset dit man önskar. Om du använder ett plagg med ränder, se till att ränderna går vertikalt, då ränder på tvärsen ger en ilussion av en bredare silhuett. Medan vertikala ränder ger en känsla av att man blir längre.

Annons

Skinnbyxor är ett tidlöst val som alltid är ett trendsäkert val. Kombinera med mjuka material som linne och stickat. Skor med kraftiga sulor är supertrendigt, oavsett om det är stövletter eller sandaler. Som ett plus i kanten så blir man några centimeter längre och de är otroligt bekväma att gå i.

Så gör du frisyren – 3 steg

Locka håret med en locktång.
Steg 1.

Börja med ett värmeskydd. När du ska locka håret, tvinna håret runt tången och börja närmast hårbotten. Håll några sekunder. Önskar du mjuka och naturliga vågor, spara toppen av håret rakt.

Annons
Borsta igenom lockat hår.
Steg 2.

Låt lockarna svalna helt innan du borstar ut dom med en bred kam eller med fingrarna. Använder du en för tät borste kan lockarna försvinna lättare.

Spraya hårspray i lockat hår.
Steg 3.

Avsluta med en hårspray för att lockarna ska hålla längre. Välj en lättare hårspray, så du får härligt svall utan att håret känns stelt.

Hår och smink: Nora Blåsternes

Det här är Hanne

  • Namn: Hanne Kleiven
  • Ålder: 55 år
  • Längd: 166 cm
  • Storlek: 38
  • Yrke: IT-driftchef
  • Familj: Bor ensam
Annons