Märket säljer trasiga strumpbyxor – för 1600 kronor

Hela resp trasiga strumpbyxor.

Foto: Shutterstock och Instagram

Lyxmärket Gucci får nu skarp kritik för sitt senaste drag. Modejätten säljer nämligen trasiga nylonstrumpbyxor för 146 pund – eller drygt 1600 kronor. "2020 påverkar uppenbarligen alla och får dem att tappa huvudet", skriver en person på Instagramkontot Diet Prada, som uppmärksammat plagget.

Ett par trasiga nylonstrumpbyxor för drygt 1600 kronor – det tycker lyxmärket Gucci.

Varumärket har nämligen rönt stor uppmärksamhet för att de säljer just trasiga strumpbyxor för 146 pund, eller drygt 1600 kronor.

Årets gulligaste köp – 8 jultröjor till din hund 2020

Instagramkontot Diet Prada, som har 2,3 miljoner följare, uppmärksammar ofta missar i modebranschen, och inlägget om strumpbyxorna har fått stor uppmärksamhet. Över 100 000 personer har gillat bilden, och flera tusen har lämnat kommentarer.

Se också: Modetrender våren 2021

På bilden syns det också att strumpbyxorna är slutsålda på sajten.

"Till den som betalade 190 dollar för dessa trasiga strumpbyxor från Gucci... är du okej?", skriver Diet Prada till inlägget.

"2020 påverkar uppenbarligen alla och får dem att tappa huvudet", skriver en person till bilden.

"Herregud, jag har så många par som ser ut så här. Ska hävda att mina är Gucci, tack för att ni får mitt fattiga jag att se rikt ut. Cool cool cool", skriver en annan person.

Försvaras av designern

Haute couture-designern Natalia Fender går dock ut och försvarar det höga priset för strumpbyxorna.

"Haha, för att vara rättvis så var de tvungna att programmera stickningsmaskinen för att få det att se 'trasigt' ut, så jag antar att de kommer hållas så här och inte maska ännu mer. I likhet med t-shirts som har den här looken", skriver hon i kommentarerna.

Vitt, vågat, vintage: Här är Nobelklänningarna vi minns!
I vinter bär vi basker – 12 snygga och trendiga köp