Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Victorias val för Oscar – påverkas av Madeleine

24 sep, 2020 
Julia Navrén
Delad bild. Till vänster: Prins Oscar. Till höger: Kronprinsessan Victoria.
Vi älskar när kronprinsessan återanvänder något vi sett förut, speciellt om hon ärvt det av drottningen. Men hon är inte den enda som får låna från släktgarderoben!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 gånger Victoria har burit Silvias kläderBrand logo
5 gånger Victoria har burit Silvias kläder

Att återanvända kläder har blivit en stor trend de senaste åren och en av de största förespråkarna för det är kronprinsessan Victoria. Hon har visat gång på gång att hennes tänk kring mode är så långt ifrån slit och släng man kan komma. Under tiden som gått sedan smestern har vi gång på gång fått se kronprinsessan i klänningar och kostymer hon använt förut, och hon klär lika bra i dem varje gång.

Men våra favoriter kommer från de gånger hon tagit fram nåt ur garderoben som verkligen påminner om forna dagar, som när hon använde mamma Silvias gulrandiga klänning, som drottningen själv bar på ett statsbesök i Sovjetunionen.

Victoria klär Oscar i ärvda kläder

En annan favorit var när hon bar Silvias vackra klänning till Nobelfesten 2018, då tog hon verkligen alla med storm! Klänningen är designad av Nina Ricci och drottningen bar den på Nobelfesten, år 1995. Det är en sidentaftklänning med en jättestor rosett baktill. Dessutom är den tvåfärgad med en silvrig kjol och ett rosa liv.

Men Victoria begränsar inte återanvändningen av kläder till sin egna personliga garderob, något vi fick se på sin 40-årsdag. Då klädde hon lilla prins Oscar i en hel outfit han fått ärva från kusinen Nicolas.

Till vänster: Nicolas i kläderna prins Oscar fått ärva. Till höger: Prins Oscar i Nicolas gamla kläder.

Madeleines hade klätt sonen i just de kläderna när de deltog i prins Oscars dop året innan. Båda småprinsarna var så fina i kläderna och vi håller ögonen öppna för fler ärvda kläder inom familjen!

Annons