Annons
Annons


Närhet på natten: 9 sovstilar som avslöjar er relation

Ligger ni tätt sammanflätade eller vänder ni ryggarna mot varandra? Hur du och din partner sover på natten avslöjar er relation. Här är de vanligaste sovställningarna – och deras betydelse.


Kvinna och man sover i en säng.

Sovställningen kan berätta mycket om er relation.

Visste du att det sätt du sover på med din partner kan säga en hel del om er kärlek?

En ny brittisk studie utförd av relationspsykologen Corinne Sweet visar att vi sänder ut dolda signaler i vårt kroppsspråk medan vi sover. Signalerna tros härröra från vårt undermedvetna, som är aktivt under sömnen.

Annons

Sovställningen kan därmed vara ett effektivt sätt att mäta kärlekstillståndet i relationen, menar Corinne Sweet.

Gilla Allas.se på Facebook

Här är 9 vanliga sovställningar och deras betydelse:

1. Sked-sovarna

En ställning där båda parter ligger på sidan och den ena partnern intar en position bakom den andra så att magen nuddar ryggen. Skeden är det klassiska sovsättet och praktiseras av en femtedel av alla par.

Ställningen tyder på sammanhållning och vittnar det om att den som omfamnar vill beskydda sin partner. Den har även en sexuell anknytning där den som omfamnar har övertaget.

2. Jakt-jäktarna

Ställningen liknar skeden, med skillnaden att parterna inte ligger tätt ihop utan har ett visst avstånd mellan sig. Den ena personen flyttar sig en bit ifrån den andra, och den andra följer jäktande efter i en jakt efter närhet.

Positionen kan innebära två saker: Antingen försöker partnern som flyttar sig spela svårflörtad och vill bli jagad, eller så är det bara en önskan om mer eget utrymme för att få en bättre sömn.

Läs också: Smarta tips mot sömnlöshet!

3. Kram-kompisarna

Parterna ligger vända mot varandra, tätt sammanslingrade med armar och ben i en ömsint kram. Denna intima position är vanligast i början av en relation när känslorna är intensiva, eller i anslutning till sex.

En del par behåller sovställningen under hela förhållandet. Det kan tyckas romantiskt, men det kan också tyda på ett alltför starkt beroende av varandra och svårigheter med att sova själv.

4. Frihets-frossarna

Denna position börjar som ovan, med en kram, men kramen löses upp när det är dags att sova på riktigt. Då vill båda parter ligga fria från varandra.

Det kan låta osannolikt, men detta läge är faktiskt ett tecken på en starkare relation än kramen. Att växla från intimitet till oberoende möjliggör det bästa av två världar.

5. Kudd-pratarna

Parterna ligger ansikte mot ansikte på varsin kudde, men med luft mellan sig och utan att någon kroppsdel vidrörs. Position visar ett behov av kommunikation och delaktighet.

I allmänhet tar sig den här sortens par igenom vardagliga bekymmer utan större problem. De avslutar dagen genom att diskutera upplevelser och pratar sig ofta till sömns.

6. Rygg-ratarna

Att sova med ryggarna vända mot varandra är den absolut vanligaste ställningen på natten. Hela 27 procent av alla par föredrar denna sovstil.

Positionen vittnar om både närhet och självständighet i förhållandet. Parterna delar säng och är trygga med varandra, men de är också trygga i sig själva.

Läs också: Sov naken och förbränn mer!

7. Rump-kyssarna

Här ligger parterna som ovan, rygg-ratarna, men med rumporna eller ryggarna lätt nuddande vid varandra. Läget intas av 23 procent och är populärast bland de par som varit tillsammans mindre än ett år.

Sovsättet vittnar om en avslappnad inställning där båda parter är helt bekväma med varandra.

8. Bröst-tröstarna

Denna kärleksfulla kroppsställning, där den ena parten vilar huvudet på den andres bröst medan benen är sammanflätade, ses ofta i tidiga relationer – och i romantiska filmer.

Det innerliga läget skapar en känsla av samhörighet och skydd. Paret signalerar att de hör ihop och tar hand om varandra. Trygghet och tillit är nyckelord.

9. Plats-egoisten

Om den ena partnern ockuperar största delen av sängen och den andra tvingas krypa ihop, eller hänga på sängkanten, innebär det en obalans i relationen.

Positionen talar sitt tydliga språk om vem som dominerar och vem som är underordnad, även utanför sängkammaren. Kanske är det dags för ett allvarligt snack om era roller i relationen? Det är i alla fall relationsexpertens råd.

Läs också: Det här betyder dina drömmar!

Drömmar är budskap från ditt undermedvetna, menar drömtydare.

Drömmar är budskap från ditt undermedvetna, menar drömtydare.

Av Margaretha Malmgren
Källa: Daily Mail


(214)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…