Kikki Danielsson om märkliga drömmen: ”Min hemliga älskare”

Kikki Danielsson under Melodifestivalen i Karlstad 2018.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sommarhetta och åskoväder kan påverka sömnen hos många av oss. Vissa sover sämre – och andra kanske börjar drömma drömmar som är konstigare än vanligt. Kikki Danielsson upplevde nyligen det sistnämnda.
”Sjöblöt av svett, klev jag upp, men stress och oro har präglat hela dagen”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Juli månad är här och med den sommarvärmen. Även om vi just nu verkar befinna oss i något av ett lågtryck, har hettan legat tung över stora delar av Sverige den senaste tiden. Värme kan som bekant påverka sömnen, och en som märkt av det är artisten Kikki Danielsson.

I ett inlägg på Instagram berättar hon om den minst sagt speciella dröm hon nyligen hade. Eller rättare sagt handlade det om två drömmar – mardrömmar. Den första minns hon inte särskilt mycket av, mer än att det handlade om coronaviruset och att hon kände sig stressad när hon vaknade till tidigt på morgonen. Efter ett toalettbesök somnade hon om, och nu kom nästa dröm:

”Jag skulle medverka i nån TV-film eller kanske det var en dokumentär. Allt gick snett för TV-folket: kablar, ljud och bild och det blev timtals i förseningar. Jag kände i drömmen hur stressen började stiga i kroppen, och jag tänkte rymma!!”, skriver Kikki Danielsson i inlägget.

Kikki Danielssons dröm fick oväntad vändning

Men då kom en minst sagt oväntad vändning i drömmen:

”Då dök det upp en snofsig kille som berättade, att i manus till den film som nu höll på att spelas in, stod det att han skulle spela rollen som min hemliga älskare. Det skulle filmas även inne på mitt hotellrum! Med honom! Snacka om att jag fick PANIK”, skriver hon.

Hon konstaterar att hon hann vakna innan det gick så långt, och att hon är tacksam för det. Hon skriver också, med glimten i ögat, att om situationen någonsin skulle uppstå i verkliga livet så har hon ett par knep hon kan ta till. Men drömmarna lämnade ingen härlig känsla kvar hos henne:

”Sjöblöt av svett, klev jag upp, men stress och oro har präglat hela dagen”.

Här kan du se hela hennes inlägg på Instagram:

Sömnproblem? Här finns bra tips!

Upplever du också sömnproblem på sommaren som beror på att sovrummet är för varmt? Här hittar du ett gäng toppenbra tips på hur du svalkar ner sovrummet – utan att behöva skaffa air condition. Om du ändå har svårt att somna, finns här ett användbart tips på en övning som får dig att somna gott.

Och om drömmarna är knasigare än vanligt, kan du kanske få tips på hur du ska tyda dem här.

Kikki Danielsson efter svåra sjukdomen: ”Behöver hjälp”