Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

5 saker du inte visste om Benjamin Ingrosso

10 aug, 2021 
Therese Persson
Benjamin Ingrosso i rosa skjorta på Allsång på Skansen 2020.
Sedan barnsben har artisten och låtskrivaren Benjamin Ingrosso lyst upp de svenska scenerna. Men hur har det egentligen varit att växa upp i rampljuset? Och vart började skapandet? Här är fem saker du inte visste om Benjamin Ingrosso.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Benjamin har sedan tidig ålder varit ett musikaliskt geni och kärleken till skapandet har alltid varit störst. Men vägen fram tills där han är idag har inte varit spikrak och kanske finns det saker du faktiskt inte visste om vår pasta-älskande pop-artist?

Se också: Benjamin Ingrosso - stilresan genom åren

Benjamin Ingrosso - stilresan genom årenBrand logo
Benjamin Ingrosso - stilresan genom åren

1. Inte velat bli filmad

Att växa upp i familjen Wahlgren har Benjamin inte alltid sett som ett privilegium, snarare tvärtom. När den kända dokusåpan Wahlgrens värld bänkade svenskarna i tv-sofforna var han tydlig med att han inte ville vara med framför kameran. Men emot sin vilja kastades han in i realityserien och vips kom fördomarna som på löpande band han fick ta emot mycket hat i sociala medier.

Annons

Att framstå som "den lilla Whalgrenaren" som alltid glidit på sin mammas räkmacka var det sista Benjamin ville förknippas med. Det har alltid varit viktigt för honom att bli tagen på allvar som låtskrivare och kreatör; han vill få göra det på sitt eget sätt, och inte lyssna så mycket på vad andra tycker.

2. Har dubbat film sedan tidig ålder

Vi är vana att se honom längst fram på scenen och framför kameran, men om du tänker efter så kanske du även kan förknippa honom med en och annan röst bakom olika filmkaraktärer. Benjamin började nämligen, precis som sin mamma, dubba film i tidig ålder. Några av filmerna han har dubbat är bland annat; Sammys äventyr, Nicke nyfiken, Rorri Racerbil och Big Hero 6.

3. Benjamins favoritpasta

Att Benjamin är en riktigt pasta-guru är det nog ingen som undgått vid det här laget. För inte så länge sedan fick han dessutom leva ut sina inre matdrömmar i sin helt egna talkshow Benjamin´s där han bjöd “hem” gamla och nya vänner för att laga mat tillsammans. Om han själv ska bjuda hem skulle hans paradrätt, en klassisk saffranspasta, eller zafferano som man så snyggt säger, definitivt stå på menyn.

Se också: Benjamin Ingrosso bjuder in till middag i nytt program

Benjamin Ingrosso bjuder in till middag i nytt programBrand logo
Benjamin Ingrosso bjuder in till middag i nytt program

4. Det tog honom ett år innan han flyttade in i sin lägenhet

Ja, det är sant. Efter att bott hemma i många år bestämde sig Benjamin under 2020 att ta steget och köpa sin första lägenhet. Men han har egentligen aldrig gillat att vara ensam och att gå från att bo runt massor av människor till att flytta in helt själv blev mer påtagligt än vad han hade förväntat sig.

Annons

– Jag älskar att vara själv, men jag hatar att vara ensam, säger han i ”Framgångspodden”.

Det som för många är en dröm, att flytta hemifrån, var något Benjamin undvek så länge det bara gick. Under ett helt år bodde han istället hos kompisarna Melina Criborn och Jacob ”Nause” Criborn. Idag bor han dock i sin lägenhet och uppskattar allt mer att bo själv.

5. Självlärd pianist

Benjamins trygga plats har alltid varit bakom pianot. I sitt sommarprat 2021 berättade han om hur bilderna av hans spelade pappa alltid kommer finnas där. Hur pappan rörde tangenterna och Benjamin försökte göra samma sak. Han bestämde sig därför tidigt för att lära sig spela piano själv. När han lyckade få ihop något ackord som lät bra memorerade han hur fingrarna såg ut och döpte dem efter det. Dinosaruien, pyramiden och de tre vännerna och Jerry kom att bli några av de första han lärde sig. Än idag vet han inte vad de riktiga ackorden heter, men vad gör det när resultatet blivit som det blivit? Alla hittar vi våra egna sätt att lära och skapa på.

Annons