Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

6 saker du kanske inte visste om Jenny Strömstedt

14 sep, 2020 
Marcus Alm
Jenny Strömstedt i grön klänning.
Som programledare för Nyhetsmorgon i TV4 har Jenny Strömstedt blivit en av landets mest folkkära personligheter. Men har du egentligen koll på vem hon är? Här är sex saker du antagligen inte kände till om Jenny Strömstedt.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
6 saker du kanske inte visste om Jenny StrömstedtBrand logo
6 saker du kanske inte visste om Jenny Strömstedt

Sedan hon trädde in och satte sig i soffan i Nyhetsmorgon på TV4 2005 så har Jenny Strömstedt varit ett självklart inslag i många svenskars morgnar. Faktum är att många av oss inte ens kan minnas hur programmet såg ut innan henne. Genom allt från att elda upp ostbågar till den legendariska intervjun med artisten Nordpolen så har hon valsat in i svenska folkets hjärtan.

6 saker du inte visste om Jenny Strömstedt

Trots att hon syns i rutan flera timmar varje vecka, och trots att hon är så frikostig med att dela med sig av sig själv och sin familj både via sociala medier har över 257 000 följare), så finns det saker de flesta inte känner till om Jenny Strömstedt. Förutom att hon delar med sig via sina sociala medier så har hon även ett populärt relationsprogram med sin make (sångaren och programledaren Niclas Strömstedt), Tillsammans med Strömstedts.

1. Jenny Strömstedt tränar boxning

Hon har själv berättat att hon på äldre dagar börjat träna boxning, något hon fick chans att visa upp i TV4 2015. När proffsboxaren Erik Skoglund var på besök i hennes talkshow Jenny Strömstedt så fick hon fritt blås att med boxhandskarna på sparra med honom. I inslaget slår hon honom både på kroppen – och ger honom en rak höger i ansiktet, till publikens stora glädje.

Annons

2. Jenny Strömstedt är en kreativ själ

Förutom att hon tränar och håller kroppen i trim så är hon dessutom riktigt kreativ. Förutom att hon är en riktig fena på att dreja så spelar hon dessutom cello.

3. Mat är en av Jenny Strömstedts stora passioner – detta är hennes favoriträtt

Detta kanske inte kommer som en chock för någon som sett Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon, där maten ofta får ta stort utrymme. Men exakt hur stor passion maten faktiskt är kanske har gått folk förbi. Hennes favoriträtt alla kategorier är ostron (gärna med ett glas champagne), men hon tackar absolut inte nej till en tallrik spaghetti med köttfärssås heller.

4. Jenny Strömstedt är en blivande crazy cat lady

Tillsammans med familjen så har hon två katter av rasen Devon Rex som heter Kerstin och Eva-Charlotte. Kerstin har faktiskt fått ta en del plats i rampljuset, delvis genom Instagramkontot med kattens namn (som har över 38 000 följare), och delvis genom att hon faktiskt har fått vara med i TV några gånger. Jenny Strömstedt har även flera gånger fått sätta ned foten och försvara sin katt – när Kerstin kallats för ful. Till TV4 har hon tidigare berättat att hennes största rädsla är att bli en så kallad crazy cat lady.

Annons

5. Jobbade på TV4 redan innan hon blev journalist

Detta är Jenny Strömstedt

Namn: Jenny Kristina Östergren Strömstedt (f.d. Andersson)

Ålder: 48 år (född 2 augusti 1972)

Yrke: Journalist och programledare

Familj: Maken Niclas Strömstedt och döttrarna Vanna, Kitty och Mika

Det känns självklart för de flesta tv-tittare att Jenny Strömstedt finns inom TV4-familjen – men visste du att hon jobbade där även innan hon blev journalist och började synas framför kameran? Redan under gymnasieåren började hon arbeta för TV4 – men då som receptionist. När hon sedan började studera journalistik så arbetade hon extra som researcher för Nyhetsmorgon. Så nog är Jenny Strömstedt TV4 personifierat.

6. Jenny Strömstedt är även författare

Utöver att synas i Nyhetsmorgon varje torsdags- och fredagsmorgon och andra åtaganden för TV4 så är Jenny Strömstedt även en barnboksförfattare som just nu skriver en bok om unga personer som tar plats och gör skillnad för världen. I boken medverkar bland annat klimataktivisten Greta Thunberg.

Källa: TV4, allas.se, Expressen

Annons