8 gånger Carina Bergfeldt fått oss att le

Carina Bergfeldt med sonen Hamilton på Kristallen 2020. Hamilton föddes den 14 februari 2020.

Foto: Karin Törnblom/TT

Vi älskar att se Carina Bergfeldt i tv-rutan och följer henne vad hon än tar sig för! Här åtta tillfällen som hon fått oss att dra på smilbanden lite extra på Instagram.

Carina Bergfeldt började som utrikeskorrespondent för SVT i USA 2016 och har imponerat på oss med sina reportage och analyser. 2020 fick hon sonen Hamilton och det blev en flytt hem till Sverige. När Fredrik Skavlan gick på pappaledighet kom Carina till undsättning och fyllde fredagskvällarna med sin talkshow Carina Bergfeldt.

5 saker du kanske inte visste om Carina Bergfeldt
1:07

Efter reklamen: 5 saker du kanske inte visste om Carina Bergfeldt

(1:07)

Slå på ljud

När vi inte får följa henne på tv är vi glada att hon är öppen med sitt liv på Instagram – och det ofta på ett fyndigt och underhållande sätt! Därför delar vi med oss av åtta gånger hon delat inlägg som fått oss att le.

1. Carinas sovplats under skrivbordet

Vi börjar på arbetsplatsen där hon jobbat med sin talkshow på SVT. Kollegorna måste blivit smått förvånande över hennes lilla viloplats under skrivbordet innan de vande sig. Det hela ska ha berott på att sonens tänder var på ingång.

2. Hennes "rafflande" torsdagskväll

Att vara förälder och jobba är utslitande, det är vi många som vet – så en två timmar lång tupplur måste varit väldigt välkommet. Vi vågar gissa att det inte var några problem att somna igen för natten.

Carina Bergfeldts tårar för sonen Hamilton: ”Började storböla”

3. Det fyndiga svaret på nanny-kritiken

Carina och Jesper har anlitat en nanny nu när Carina jobbat med sin talkshow, vilket har mött kritik. I ett inlägg med gulliga bilder på en uppenbart glad Hamilton som hängde med nannyn skrev Carina ”Och barnet har det eländigt utan mor och far och lider i tysthet varje minut.” Ett underbart roligt svar på kritiken, eller hur?

4. När hon berättade att Jesper alltid var med

För Carina var det naturligt att ha med sin man Jesper Zølcks som stöd under inspelningarna – men kollegorna var lite förvånande. Inte bara Carinas roliga formuleringar som att han är ”den partner till en anställd som jobbat gratis flest timmar i historien för SVT” får oss att le – det gör oss också glada att få en inblick i hur mycket Carina och Jesper finns där för varandra.

Carina Bergfeldts stöd av maken – och nannyn

5. Hamiltons straff efter den missade tuppluren

Carina är ju definitivt inte ensam om att ha glömt barnets sovschema – eller känna att alla hjärnceller försvunnit efter en natt (eller flera) med en allt för vaken bebis, men hon berättar det på ett väldigt underhållande och igenkännande sätt!

6. Det osociala familjehänget

Visst måste man väl inte umgås trots att man är tillsammans? Det räcker ju med att vara i varandras närvaro!

7. Sådan mor, sådan son

Den här bilden får oss att le för att den helt enkelt är så gullig. Och vi förstår varför du vill vara som din mamma Hamilton – hon är fantastisk!

8. Hamilton tar ton

Vi får hoppas att Jesper och de danska tv-tittarna inte blev störda av Hamiltons stämma. Men det händer ju både det ena och det andra i hemmajobbets tider.

Carina Bergfeldts make Jesper Zølcks okända liv – parets kärleksmöte