Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Allt du vill veta om Lasse Melander från Hotell Romantik

31 jan, 2023 
Lars Lasse Melander Hotell Romantik SVT
Det är inte bara damerna på Hotell Romantik som Lars ”Lasse” Melander fått på fall. Vi tittare är förtrollade och kan inte få nog!
Här är allt du vill veta om Lars Melander.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I SVT:s succéserie Hotell Romantik söker 28, 14 män och 14 kvinnor, sextiofem-plussare kärleken på ett schweiziskt alphotell. Efter en vecka ställs deltagarna inför ett val – stanna kvar på hotellet eller åka tillbaka till Sverige.

71-åriga Lars Melander har charmat såväl tittare som deltagare. Vi har pratat med Lasse och frågat allt vi, och du, undrar.

Se också: Se Pernilla Wahlgren och Christian Bauers kärlekssagaBrand logo
Se också: Se Pernilla Wahlgren och Christian Bauers kärlekssaga

När och var är du född?

– 21 mars 1951 på Kungsholmen, i Stockholm. Där är jag också uppvuxen.

Har du barn?

– Jag har två döttrar och fem barnbarn. Alla är flickor och de är mina guldmedaljer. Min äldsta dotter Therese har tre döttrar, där är det bara häst som gäller. Äldsta barnbarnet Cornelia har en egen häst med fokus på hästhoppning och terrängritt.

Annons

– Min yngsta dotter Désirée har två flickor, där är det simning och bad som gäller i första hand.

Vad jobbar du med?

– Som pensionär hjälper jag till i min brors familjeföretag Klockarebolagets begravningsbyrå, som begravningsrepresentant/entreprenör. Jag är uppväxt i denna miljö med min pappa, farmor, fastrar och mina bröder som jobbat i denna bransch.

– Jag själv valde it-branschen efter mina studier. Började på Skandia Data 1976 och avslutade som it-projektledare på IBM efter 39 år i branschen.

Var bor du?

–Jag bor i en villa i Vällingby i Stockholm. Jag har en sommarstuga på Värmdö.

Vad tycker du är viktigt i en relation?

– Att det finns attraktion och en kemi som sprudlar. Liknande värderingar, att man trivs och har roligt. Det är också viktigt att man trivs med respektive barn och familj. För mig är det viktigt att partnern gillar närhet och mycket kärlek. Att få positiv feedback av sin partner, att hon tycker om mig och lite till. Då lyser kärleken och man lyfter i det blå.

Elisabeth Lasse Hotell Romantik
Elisabeth och Lasse har picknick i Hotell Romantik.

Varför sökte du till Hotell Romantik?

– Fick höra om Hotell Romantik på radio, att de sökte singlar till ett äventyr som skulle ske i Schweiz. Jag var singel och längtande efter kärleken, wow! Att dessutom få resa till Alperna lät som ett fantastiskt och spännande äventyr.

Annons

– Jag anmälde mig efter någon veckas fundering – något jag aldrig har ångrat! Det blev en fantastisk upplevelse. Ett romantiskt äventyr som slår alla rekord.

Vad tyckte du om att medverka i programmet?

– Jag berättade inte för någon att jag åkte till Alperna för att hitta kärleken, att det också skulle bli ett tv-program. Strax före jul berättade jag för mina döttrar och även för min bror Hasse att jag skulle vara med i Hotell Romantik.

– Jag var lite osäker hur mina döttrar skulle uppfatta mig i programmet, och att deras pappa skulle vara pinsam. Men det har blivit tvärtom, de är nu mina största supportrar. Tack och lov!

Var Hotell Romantik som du tänkt dig?

– Det blev mycket bättre! Jag kände en sån värme och glädje och i en fantastisk miljö, så jag släppte Allt och kunde vara mig själv fullt ut.

Vad lyssnar du på för musik?

– Gillar Elvis, Bruce Springsteen, Miriam Bryant, Lena Philipsson, Carola och dansbandsmusik. Tycker även om när barnbarnen spelar sina egna favoritlåtar och vill sjunga och dansa till.

Annons

Vad gör du på din fritid?

– Dans är ett stort intresse och är med i Brunna dansklubb. Är mycket o gärna med mina barnbarn. Jag tränar gåfotboll i Hammarby två gånger i veckan. Jag joggar, cyklar och yogar. Jag hjälper också till på vingården i Velamsund. På min fritid tycker jag också om att fixa i min trädgård i stan och på landet.

Vad söker du hos en partner?

– Snäll, rar och omtänksam. Det är viktigt att känna attraktion med en sprudlande kemi och energi. Jag tycker också att det är viktigt att kunna göra roliga saker tillsammans, som att resa, gå på teater, promenera, sola och bada.

– Ömhet och mycket kärlek är viktigt. Att skratta och trivas i alla lägen vore en dröm.

Har du varit gift tidigare?

– Ja! Med döttrarnas mamma.

Vad finner du attraktivt?

– Ordning och reda. Pigg och alert, gärna sportig. Omtänksam och har en positiv inställning till livet.

Vad finner du oattraktivt?

– Rökning och svordomar.

Har du ett favoritresemål?

- Nya Zeeland och Sydafrika.

Hotell Romantik sänds på söndagar på SVT 1 på söndagar klockan 20.00 och på SVT Play.

Annons