Kärleken räddade Jenny efter olyckan: ”Han fick mig att våga igen”

Kim håller armen runt sin fru Jenny. De har båda mörka glasögon på sig.

Jenny skadades svårt i en mc-olycka på Autobahn som tonåring, och det tog många år innan hon vågade sätta sig på en mc igen.

Foto: Gugge Zelander

En strulande bil blev efter några vändor början på en omvälvande kärlekshistoria. En kärlek som skulle leda till att Jenny såg sina värsta rädslor i vitögat och satte sig på en mc, 15 år efter att hon nästan miste livet i en allvarlig krasch.

Jenny Mareniusson, 57, är en pratglad och utåtriktad tjej som älskar att lära känna nya människor. Idag driver hon och maken Kim, 56, Jennys och Kims mc-kafé i Kävlinge, mitt i Skåne.

– Ibland känner jag mig nästan som en översocial person, att driva kafé passar mig bra för jag får chansen att snacka med så mycket folk, säger Jenny.

Se också: Lista: Det bästa sättet att träffa den stora kärleken på
1:36

Efter reklamen: Se också: Lista: Det bästa sättet att träffa den stora kärleken på

(1:36)

Slå på ljud

Allvarlig mc-krasch

I garaget bakom kaféet står fem glänsande motorcyklar i olika färger och storlekar. Att köra hoj är parets största gemensamma intresse, men vägen dit har varit lång.

Som 16-åring tog Jenny mc-kort och två år senare hade hon tagit körkort för tung motorcykel. När hon var 19 körde hon och ett kompisgäng ner till Tyskland för att delta i en mc-träff. Mitt på autobahn tappade hon kontrollen över motorcykeln.

Var tvungen att välja om jag skulle hoppa eller dö på hojen.

– Hojen krängde från sida till sida precis efter att jag hade kört om en lastbil i 160 kilometer i timmen. Mitt i wobblingen var jag på en halv sekund tvungen att välja om jag skulle hoppa eller dö på hojen. Jag valde att hoppa, säger Jenny.

Dorthe överlevde en lastbilsolycka

Motorcykeln körde sitt eget race rakt ut på en åker, och Jenny kasade över vägbanan rätt ner i ett dike. Hennes kläder; två underställ, jeans och skinnbyxor, brändes sönder mot asfalten och Jennys rumpa blev mos.

– Kraschen gav mig så svåra brännskador att jag fick ligga på sjukhus i åtta månader, först i Tyskland och sedan i Sverige.

Jenny sitter på motorcykeln och Kim står bredvid. Bredvid sitter deras svarta hund Mimmi på marken.

Jenny och Kim tillsammans med hunden Mimmi.

Foto: Gugge Zelander

Såren läkte så sakteliga, men idag har Jenny ingen känsel alls i sin bakdel och ärren blir hon aldrig av med.

– Jag är glad att jag överlevde, men på sjukhuset bestämde jag mig för att sluta köra mc. Jag tänkte aldrig någonsin mer sätta mig på en motorcykel!

Livet gick vidare, Jenny arbetade inom industrin och som kallskänka, men så en dag började hennes Saab krångla. En kompis till henne tipsade om en bilmekaniker i grannbyn.

– Direkt när jag klev in i verkstaden började mitt hjärta klappa. Jag såg en orangeklädd man lutad i 90-graders vinkel över en bilmotor. Han hade en väldigt sexig rumpa.

Han hade en väldigt sexig rumpa.

Carolinas man dog i en bilolycka – berättar om sorgen

Kärlek på bilverkstaden

Jennys bil blev lagad, men snart hittade hon på andra orsaker att besöka verkstaden. Det var än det ena, än det andra problemet. Till sist undrade folk i hennes närhet om hon inte skulle byta bil, eller var det så att hon hade gått och blivit förälskad i sin bilmekaniker?

Mannen med den sexiga bakdelen var Kim Mareniusson, då 32 år. Medan Jenny blivit blixtförälskad och övertygad om att Kim skulle bli mannen i hennes liv, var Kim helt ovetande och ointresserad. Han hade bara fått en ny kund – trodde han.

Kim och Jenny står ute på däck på en färja.

Efter bröllopet gick bröllopsresan till Oslo. ”Jenny räddade mig från tillvaron som enstöring.”, säger Kim.

Foto: Privat

– Jag tog reda på var Kim bodde och så körde jag dit. På den tiden bodde han hemma hos sin mormor, som genast fattade att jag var på jakt efter hennes barnbarn, säger Jenny och skrattar.

Men Kim han fattade fortfarande ingenting, inte förrän han fyllde 33 år en tid senare. Då dök Jenny upp med 33 röda rosor.

– Jag är lite trög av mig när det gäller sådant. Jag gillar att skynda långsamt, och jag blev generad när hon dök upp med alla rosorna.

Pia dejtar: Det är skönt att ha släppt oron att inte duga

Jenny skrattar när hon tänker tillbaka på den där tiden då hon uppvaktade Kim, som inte förstod hennes vinkar. Och hon reflekterar över vilken tur det var att hon inte gav upp. Hon hade märkt att Kim behövde kärlek, och att hon betydde en hel del för honom, trots att han hade svårt att visa det.

– Jag visste att det var honom jag skulle ha, men det tog ett halvår innan jag fick den första pussen och ett år innan vi blev ett par, men jag fick honom till slut.

Kim fick henne att våga

Idag är Kim tacksam över att Jenny inte gav upp. Och glad över att Jennys bil gick sönder så att hon hittade honom där i verkstaden.

– Jenny räddade mig från min tillvaro som enstöring. Jag hade blivit en eremit efter att jag hade brutit upp från ett förhållande flera år tidigare.

Kim och Jenny gifter sig i Helsingborgs stadshus 2003.

I slutet av 90-talet träffades Kim och Jenny när han lagade hennes bil. År 2000 förlovade de sig, och tre år senare gifte de sig i stadshuset i Helsingborg.

Foto: Privat

År 2000 förlovade sig paret, tre år senare blev det bröllop med borgerlig vigsel på stadshuset i Helsingborg och sedan for de iväg på bröllopsresa till Oslo. Kim läste in gymnasiekompetens på Komvux och utbildade sig till trafiklärare. Men något gnagde inom Kim. Han hade precis som Jenny tagit mc-kort i tonåren och han brann för att köra hoj. Jenny hade naturligtvis berättat om sin allvarliga olycka, då hon varit nära att dö på autobahn, och han respekterade hennes val att inte köra mc. Men nu ville han ändå uppmuntra henne att ta steget.

– Kim är mer envis än jag, och stöttande och tröstande. Han pressade mig aldrig, men han propsade. Det krävdes lång tid för mig att ta fatt i tvåhjulingen igen, säger Jenny.

Kärleksparet Malin och André: ”I sorgen över barnen vi förlorat fann vi varandra”

Till sist tog hon klivet och satte sig på motorcykeln ”Lille Skutt”. Smeknamnet kom sig av att Jenny bara körde några meter i taget, sedan blev det motorstopp. Hon fick ta det i sin egen takt, och Kim fanns hela tiden vid hennes sida.

– Första gången jag körde ut på motorvägen fick jag ångest, mitt hjärta gjorde frivolter. Jag har fortfarande en stark fobi mot lastbilar.

Jenny sitter på en motorcykel. Kim står bakom henne och de pussar varandra.

Det tog tid men Kim fick till slut Jenny att våga sig upp på motorcykeln igen.

Foto: Gugge Zelander

I dag kör de hoj tillsammans. Det är deras frihet, att ge sig iväg på tur på varsin mc. Inget slår den känslan. Och så gick deras gemensamma dröm i uppfyllelse år 2019, när de startade sitt kafé. De är ett driftigt par med massor av idéer.

– Jag finns i bakgrunden och fixar med allt, medan Jenny tar hand om våra kunder i kaféet.

Jennys och Kims mc-kafé har blivit en självklar samlingspunkt för knuttar från hela Sverige, och för mer långväga gäster från Europa. Numera är det Kim som köper rosor till Jenny. Han har gått och blivit en sann romantiker.

– Vi finns för varandra. Kim är mannen i mitt liv och jag älskar honom, avslutar Jenny.

Det här är Jenny och Kim:

  • Namn: Jenny och Kim Mareniusson.
  • Ålder: 57, respektive, 56.
  • Bor: I Kävlinge, Skåne.
  • Gör: Driver Jenny och Kims mc-kafé.
  • Husdjur: Hunden Mimmi.